Şimdi Ara

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.439
Cevap
180
Favori
775.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beta 2 de iphone xs de ciddi pil tüketimi var. Bu sıkıntı Beta 1 de yoktu. Birde Türkçe sözlük ilginç bir şekilde benim telefona gelmedi. Bugün Dfu alıp komple baştan yüklemeye çalışacağım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rjopkq R kullanıcısına yanıt

Ben 12’ye kurdum beta 2’de pil daha yavaş gidiyor. Beta1’de maşallah pil anında bitiyordu. Bazen uygulamalar çöküyor ama çok nadir oluyor.

ekranı yan tutunca kilit açma sadece 13 serisinde mi var acaba? Yoksa daha betaya gelmedi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pxsel kullanıcısına yanıt

Ekranı yan tutunca ios 16 ile geldi diye biliyorum ben. Benim cihaz yan tutunca açılıyor çünkü. Beta 1 şu anda beta 2 ye güncelliyorum.

• Pxsel kullanıcısına yanıt
    Yan tutarak kilit açma sadece 13 serisi

• Türkçe çeviri özelliği geldi deniyor ama kimilerine gelmiş kimilerine gelmemiş. Sanırım Apple test aşamasında olduğundan kullanıcı seçiyor.

• rjopkq R kullanıcısına yanıt
    Bu iyi olmadı 😞😞

• iPhone 12’ye beta 2’yi yükledim. Kilit ekranı widgetlarında borsa widgeti neden böyle sönük görünüyor anlayamadım

• İOS 16 beta 2 inceleme …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

Tarzı ve çizgisini bozmayan dostuma desteklerinizi bekliyorum ..

iOS 16 beta 2 ,video inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Haziran 2022; 21:35:8 >

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    İnanın gözümden kaçmış paylaşımınız …
    Teşekkürler …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Haziran 2022; 0:0:30 >
  • İOS 16 beta 2 kullanım detaylarınızı ,hatalar ve deneyimleri hepimiz paylaşmaya çalışalım ..
    Detayları merak eden dostlarımız için referans olacaktır …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Haziran 2022; 0:6:19 >
  • Kilit ekranındaki widgetlar ara ara kayboluyor. Hız olarak aynı 15.5 ile. Duvar kağıdı ayarlarken bazen çok ısınıp pil tüketiyor.
    Kilit ekranında bazı widgetler parlaklık olarak sönük kalıyor görmek zorlaşıyor.
    Örneğin borsa widgeti sadece dolar veya dolar,euro, sterlin gibi çoklu gösterebiliyor. Çoklu gösteren widgeti eklediğimde şeffaf ve silik görünüyor.
    Uygulamalar nadiren çöküyor. Translate’e Türkçe gelmemiş.

Face id yüzümü okumaya çalışırken “Yüz çok uzak” gibi bilgilendirici uyarı gösteriyor.
    Şarja taktığımda önceden %80 dolu gibi ibare gösterirdi . Şimdiyse göstermiyor.
    Cihaz iPhone 12

• iOS 15.5 ile gece bi kenara bırakıp 10 saat sonra aldığım telefon %15 e kadar şarj tüketiyor durduğu yerde. Redditte iOS 16 beta 2 ile %1-2 ilk kayıplardan nakşediyorlar geceden sabaha. Bu durumu doğrulayacak var mı?

• w00t. kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Gece 2’den sabah 9’a sadece %3 gitti şebeke açık wifi/bluetooth kapalı

İOS 15.5 de,10 saat boyunca işlem yapmadan %15 kayıp yaşamak normal değildir.Yanlız arka planda açık olan uygulama olup olmadığını kontrol ettinizmi ?

Arka plan uygulamaları kapalı komple. Ayrıca görev yöneticisindeki programları da kapatıyorum.iPhone 13

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w00t. -- 26 Haziran 2022; 15:54:26 >
    İOS 15.5 sürümünün iPSW indirip ,DFU modda temiz sıfır kurulum yapın.Yüklediğiniz yedeklemede bir sorun olabilir ..

İOS 16 beta sürecinde,pil kullanımı fazladır.Beta 1 göre beta 2 pil performansı biradaha iyi durumda .Stock sürüm iOS 15.5 pil performansına yaklaşamıyor.iOS 16 beta 2 sürümü ,Gece 8 veya 10 saatte %10 üstünde pil eksilmesi yaşıyor .Hatırlatma yapayım beta sürümü DFU modda yüklüyorum …

Beta 2 sürümünü ,xs max ,11 pro max,12 pro max ve iPhone 13 pro ile test ediyorum ..Pil performans net kıyaslama yapabilirim .Günlük kullanımda ,iOS 15.5 sürümünü 13 pro max kullandığım için farkı görebiliyorum …

İOS 16 beta bir detaylı incelememi çok yakında paylaşacağım.Kullanım deneyimi yapmadan net yorum yazmıyorum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Haziran 2022; 16:22:10 >

3 hafta oldu dediğiniz şekilde temiz kurulum yapalı. Bugüne kadar hiç yedekten yüklemedim, fotoğraflar mesajlar vs her türlü geri geldiği için. Programları baştan yüklüyorum öyle yüzlerce program yok zaten kullandığım. Batarya kalibrasyonu ile ilgili olabilir diye komple bitiriyorum bugün şarjı ilk kez aldığımdan beri. Onu da şu yüzden düşünüyorum şarjı 92'ydi telefonun kapattım şarja taktım 96 olarak açıldı. Şarjdan 96'da çektim saatlerce 96'da kalıp sonra hızlı şekilde düşüyor falan. Hala bu tip saçma şeylerle uğraşmak zorunda kalıyoruz maalesef.

• iOS 16 beta 2 sürümü …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

iOS 16 & iPadOS 16 beta 2, 22.06.22 tarihinde yayınlandı.( 20A5303i ) …

Apple beta sürecinde anlık karar ile yenilik sunup bir sonraki sürümde kaldırabiliyor .Buna güzel bir örnekde , iOS 15 betalarında yer alan shere play ve universal control,stock sürüm yayınladığında geri adım atıp sunulmadı.Fakat süreç ilerledikçe gecikmeli olarak eklendi …

İOS 16 beta 2 sürümünü iki ayrı bakış açısı ile inceleyeceğiz.Geliştiriciler yönelik bu sürümdeki yenilikler ve sonrasında genel kullanım detayına bakakacağız …

Apple Pay & Card ve Mesajlar ‘da önemsiz olarak raporlama ( GSM operatördesteği ),ülkemizde işlevi olmadığı için es geçeceğimizi belirteyim …

iOS & iPadOS 16 beta 2 sürümündeki yenilikler …

Kilit Ekranı ,Fotoğraf Duvar Kağıdı Özelleştirme …

Kilit Ekranında bir fotoğrafı özelleştirirken, fotoğrafın görünümünü değiştirmek için iki yeni DuoTone ve Renk filitreleme seçeneği eklendi …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

Duvar Kağıdı Fotoğraf Düzenleme …

Bir fotoğrafı duvar kağıdınız olarak ayarlarsanız Apple, görüntünün kırpılmasını ayarlamak için sıkıştırma hareketlerini kullanabileceğinizi belirtiyor …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

LTE Üzerinden Yedeklemeler …

iPhone ve iPad kullanıcıları, cihazlarını 5G veya WiFi bağlantısına ek olarak LTE hücresel bağlantısı üzerinden yedekleyebilir . Apple iOS 15 sürümü ile 5G yedekleme desteğini kullanıma sundu ve bunu ‌iOS 16‌'da LTE'ye genişletti …

Astronomi Duvar Kağıdı Konumu …

Astronomi duvar kağıdı artık nerede olduğunuzu size bildirmek için yeşil bir nokta gösteriyor. Nokta, Dünya duvar kağıdı seçeneklerinde görünür, ancak her zaman duvar kağıdında kalmaz ve bunun yerine yalnızca duvar kağıdı düzenlenirken görünür. Bu dinamik duvar kağıtları artık eski iPhone'lara da eklendi ...

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

Duvar Kağıdı Düzenleme …

Ana ekran ve kilit ekranı için ayarladığınız farklı duvar kağıtlarını özelleştirmeyi kolaylaştırmak için Duvar Kağıtları bölümü ayarlandı . Kilit Ekranı ve ‌Ana Ekran‌ seçenekleri altında ayarlanabilecek ayarların olduğunu daha net hale getirmek için yeni "Özelleştir" seçenekleri eklendi . Görünümünüzü seçtiğinizde, "Duvar Kağıdı Çifti Olarak Ayarla" seçeneği de yeralıyor …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

Ekran görüntüleri …

Artık bir ekran görüntüsü kaydedilirken, Fotoğraflara Kaydet , Dosyalara Kaydet ve Ekran Görüntüsünü Sil seçeneklerine katılan bir "Hızlı Nota Kaydet" seçeneği bulunuyor …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

Kilit Ekranlarını Sil …

Yukarı kaydırarak bir Kilit Ekranını silmek artık daha kolay …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

SMS Filtreleme …

Apple'ın sürüm notlarına göre geliştiriciler, bilinmeyen numaralardan gelen SMS mesajlarını daha iyi organizasyon için İşlem ve Promosyon kategorileri ile 12 alt kategoride sınıflandırabiliyor …

iPadOS 16 Stage Manager …

Uyumlu iPad'lerde ‌IPados 16‌ beta 2'de, Ayarlar uygulamasının "Ana Ekran‌ ve Dock" bölümünün altında yeni bir Stage Manager ayarı vardır. Stage Manager'ı kullanırken son uygulamaları gizleme ve bağlantı istasyonunu gizleme seçeneklerini görüntüler …

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8

Translate …

Çeviri uygulaması artık Türkçe, Tayca, Lehçe, Endonezyaca ve Hollandaca'yı desteklemektedir…

HealthKit API'leri ..

Geliştiriciler için HealthKit antrenman API'leri, yüzme, bisiklete binme ve koşmayı içeren aktivitelerle çoklu spor antrenmanlarını destekler.

iOS 16‌ beta 2, Apple'ın WWDC'de duyurduğu yeni koşu antrenmanı ölçümleri için HealthKit desteği de ekler. Antrenman metrikleri arasında koşu gücü, yerle temas süresi, dikey salınım, koşu hızı ve adım uzunluğu bulunur …

Genel değerlendirme …

Apple GUI üzerinde özelleştirmeler içermektedir.Kilit ekranı özelleştirmeleri üzerinde çalışma yapılmış durumda …

Bu sürümde aslında ,Çeviri uygulamasına eklenen Türkçe dil ve iPadOS Stage Manager desteği haricinde başka bir yenilik barındırmıyor.Sadece kilit ekranında aslında var olması gereken noktalar eklenmiş …

iOS 16 beta 1 sürümü ile kıyaslama yaparsak , pil performansı azda olsa artmış.Bug ve GUI hatalarına eleştiri yapılamaz.Çünkü geliştiriciler için yapılmış bir sürümdür.Son kullanıcı için yapılmamıştır …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 27 Haziran 2022; 18:12:56 >

• @QRocKfire Hocam merak ettiğim bir şey var, muhtemelen çok basit bir soru sizin için.

Ben ios 15.4 kullanıyorum şu an, 16 resmi olarak yayınlandığında geçeceğim. DFU modda temiz kurulum yapmayı düşünüyorum 16'a geçerken doğru olanda bu sanırım sizden öğrendiğim kadarıyla.

icloud her şeyi yedekliyor sanırım ama dfu modda telefonu sıfırladıktan sonra şu an kullandığım uygulamalar ve bu uygulamalara giriş yaptığım hesaplar vs. otomatik olarak gelecek mi? çok yeniyim iosta kusura bakmayın

50'den fazla uygulamam var bunları tekrar yüklemek gözümde büyüyor ondan soruyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noira -- 28 Haziran 2022; 15:40:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.