Şimdi Ara

iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.439
Cevap
173
Favori
777.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 16 pb1 iPhone X'a kurdum. Ya yeni kurulduğundan ya erken betada olduğundan hantallık var gibi umarım gitgide düzelir.

Direkt yinelenen fotoğrafları birleştirdim. Çeviri uygulamasında ve Safari(veya diğer uygulamalarda) Türkçe çeviri var. Ana ekrana UV indeksi araç takımını ekledim, bu güneşli günlerde ilaç gibi özellik. Aynı zamanda saatlik UV göstermesi de çok iyi, bunun için ekstra uygulama kullanıyordum. Fitness araç takımı da gayet iyi, adım ve km'yi oradan takip ediyorum artık. Mesajlara gelen 15 dk içinde düzenle, geri al da güzel özellikler.

Yalnız duvar kağıdı koymada problemler var sanırım. Filtre uygulanmıyor fotoğraflara. Portre fotoğraf koyamadım aynı şekilde, telefonum mu desteklemiyor acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Fitness araç takımında adım vs göremiyorum ben hocam nereden buldunuz ya da nasıl yapabiliriz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    İOS 16 beta sürümünde olan bir bug dolayı bazı kullanıcılarda görünmüyor.Sorun yok.Stock sürümde bug düzeltilecektir …

• public beta sürümleri ,normal kullanıcılara için ön inceleme ve test etmesi amaçlanıyor.Ana sürüm gibi stabilite beklemek yanlış olacaktır.

• Dev Beta 1 ve 2'de Kilit Ekranı için karışık fotoğraflar eklediğimde her bir fotoğraf için farklı renk efektleri verebiliyordum. (Yani birine Siyah-Beyaz verirken diğerleri Doğal olarak kalabiliyordu) Beta 3'ün iki versiyonunda ise tüm fotoğrafların efektleri aynı oluyor. Cihaz iPhone 12, diğerlerinde de böyle mi ?

• recepix kullanıcısına yanıt

Büyük olanında var, küçüğü sadece kalori gösteriyor. Gizlilik ve Güvenlik'te Fitness Takibi'niz açık olmalı bu arada, Sağlık uygulaması saymıyorsa veri gözükmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 12 Temmuz 2022; 15:25:55 >
  • Beta yükledikten sonra pil sağlığı 100den 99a düştü. Dert etmiyorum ama bilgi adına paylaşayım. Tlfn 7 aylık belki de normalde düşecekmiş buna denk geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS da pil kalibrasyonu gecikmeli yansıdığı için ,OTA güncelleme yapıldığında -5 ve +5 oranında pil sağlığı değişkenlik gösteriyor.Yeni cihazlarda çok fazla farkedilmiyor.Aylarca pil sağlığı sabit kalıp normale dönüyor.

• Şarj döngüsü bakmak isteyenler için….

iphone-tricks.com
    iPhone Battery Health – Check iPhone Battery Cycles
    https://iphone-tricks.com/tutorial/504-how-to-check-iphone-battery-health

**Ayarlar-Gizlilik-Analizler ve iyilestirmeler-Analiz verileri-log aggregated dosyası.
    Aranacak kelime ***batterycyclecount***

Dosyayı İphone Dosyalara gönder
    İps uzantısını sil .txt yap. Aç ve ara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

Çevirideki Türkçe başarılı mı? Hangi alanlarda, nasıl kullanabiliğimize bir örnek verebilir misin? Örneğin Yotube da video açıkken ingilizce bir konuşmayı Türkçe’ye çevirebiliyor mu?

• jigsaw79 kullanıcısına yanıt
    En yaygın ve kullanışlı üç yöntem bulunuyor .Fakat iOS 16 beta sürümü olduğu için Türkçe tercüme hataları bulunuyor .Aslında İOS 15 de bulunan ve Türkiye’de bulunmayan özellikler iOS 16 sürümü bize geliyor.Bu iOS 16 özelliği değildir …

Turisti olarak yabancı bir ülkedesiniz video ile yoldaki tabelaları tercüme edilebilir ve tam nerde olduğunuzu Apple haritalar girmeden camera üzerinde size sunar .Amerika’da ve Avrupa’da aynı Live View ve Street View özelligini iOS adapte etmiştir …

Resimdeki Metin’i Live Text sayesinde kopyalayıp tercüme edip ,email ,mesaj ,not ve sosyal medyada kolayca paylaşırsınız ..

Google Chrome ,otamatik tercüme özelliğine gerek kalmadan direk safari web browser kullanabilirsiniz ..

Aslında bunlar Live Text ,tercümenin ve haritalarda yapacakları kolaylıklardan bir kaçı.Sadece tercüme olarak düşünülmemeli, bütün entegrasyon dur …

IOS & iPadOS 15 ana konusunun ilk mesajında Live Text,tercümenin ve haritaların detaylarını okursanız net ve detaylı olara neler yapabileceğinizi görebilirsiniz …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 13 Temmuz 2022; 13:24:9 >

• iOS 16 beta 3 sürümünü 24 saat kullanım sonrasında detayları paylaşacağım.Ezber yorum gerçekçi olmayacaktır …

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Canlı Metin özelliğine keşke Türkçe dil desteği gelse.

• jigsaw79 kullanıcısına yanıt

Video çevirisi hakkında bir bilgim yok. Mesajlar'daki mesaj çevirilebiliyor, Whatsapp'ta yok bu özellik. Ben Safari, Wikipedia'da kelime veya cümle seçip çeviriyorum. Gerçi seçebildiğimiz her yerde çeviri mevcut, sisteme entegre olduğu için. Çevirisini inceleme fırsatım henüz olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 13 Temmuz 2022; 22:16:7 >
  • Kaydırarak yazma gelecekti geçen sene...

• Türkçe tercüme geldiği için IOS 16 sürümünde tam olarak adapte olacağını düşünüyorum …

• Dün gece İp11 kurdum public betayı. Hız ve görsel efektler olarak 15ten bi farkı yok bence gayet akıcı. Bazen üstten bildirim merkezi çekerken bir animasyon problemi olabiliyor. Biraz ısınıyor gibi ama daha tam oturmamıştır herhalde bu günüde atlatınca belli olur diye düşünüyorum

• Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Ben de kurdum geçen gün betaya hantal geldi bana biraz geri döndüm ertesi gün.

• Beta 4 ile 8 arası ,A16 işlemcisi zorlama süreci olacak.Stabilite ,ısınma ve pil performansı düşüşü yaşanacak …

İOS 15.6 stock sürümü ile iOS 15 sürümüne geçiş yapıp ,iOS 16 beta 8 gibi tekrar dönülebilir …

Günlük kullanımda çok problem yaşanacak.Özellikle A14 öncesi donanımlar çok fazla etkilenecektir …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 14 Temmuz 2022; 13:7:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.