Şimdi Ara

iOS 16 tanıtıldı! İşte iOS 16 özellikleri ve gelen yenilikler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
13.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BDDK engelliyor ApplePay'i, PayPal'da aynı durumda.

• Chronotide kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı verilerinin ülkemizde kontrollü tutturulması gibi bir durum, sonuç olarak aynı kapıya çıkıyor sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çeviriye Türkçe gelmemesi çok sıkıcı.

• İphone 7 serisi sahiplerinin gözü yaşlı. Bu güncellemede onların çöpe atılmasını beklemiyordum ne yalan söyleyeyim.

• Apple az az, ufak ufakta olsa Android gibi aciliyor. Bence temelar, uygulama ikonlari degistirme gibi opsiyonlari da görecegiz IOS 17ye kadar.

Bu kilit ekrani icin developerler bence cok guzel animasyonlu,degisik fontlar ile gayet guzel secenekler sunacaklar bizlere.

• iPadOs'a hesap makinesi gelmiş mi merak ediyorum.

• smkoo S kullanıcısına yanıt
    Bari varsayılan çeviriciye Google translate vs yi atamaya izin verse. O da yok.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

Yok sanırım sadece hava durumu.

• şubart kedisi kullanıcısına yanıt

Tam anlamı ile nakit para yerine kullanabiliyor musunuz? Mesela sokaktaki bir simitçiden, simit alabiliyor musunuz veya metro/tramvay kullanırken sadece bu QR kod ile giriş-çıkış yapabiliyor musunuz? Çindeki bu ödeme sistem, sizin bahsettiğiniz sistemden çok çok farklı.

• Japonya kullanıcısına yanıt

Çince versiyonunda içeriği ile 2030 :)

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Burda, bu dilencilere wechatten para gönderen gördüm.

Henüz 5 yıl öncesine kadar 1TL=2RMB'ydi şimdi 1RMB=2.5TL, dayılar ne yapsın cahillik işte ekonomik gücü cepteki telefonun markasına bağlıyorlar :)

• Karahanli61 kullanıcısına yanıt
    aynen, ios 16 yı alması gerekirdi

• sheeple.avi olmuş... aklınızla alay ediyorlar desek sheeple güruhunda akıl ne arasın... :P

• Chronotide kullanıcısına yanıt

Paypal güzeldi ya

• Amore kullanıcısına yanıt

Bir dönem Çin'de yaşadım, sürekli gidip geliyorum. Dolayısıyla Çin'deki sistemi gayet iyi biliyorum. Burada sokaktaki simitçiden QR kod ile alamıyor oluşumuzun nedeni simitçinin bu sistemi kullanmıyor oluşu. Örneğin buradaki simitçi wechat hesabını açıp, QR Kodunu çıktı alıp assa, bende kendi wechatim ile ödeme yapabilirim. Basit bir yazılım olduğundan bahsediyorum. Çok teknolojik bir durum değil.

• manesnuc kullanıcısına yanıt
    Hocam bu değil de mesela NFC kullanımını cihazlarda serbest bıraksa da olur. Banka uygulamaları androidde de Google pay üzerinden yapmıyor kendi uygulamalarını kullanıyor. Apple a yazılım konusunda hiç ısınamadım hiç :)

• Yani çok büyük bi değişiklik göremedim aslında

• şubart kedisi kullanıcısına yanıt
    Evet aslında değil ve yapılabilir bir şey ancak android tarafında pay sistemine nasıl izin veriliyor onu da anlamıyorum. Sonuçta Türkiye için sistem bir şekilde kullanılıyor ve yasak konulmuyor. Apple burada Türkiyedeyiz demiyor ve nfc'yi açık bırakmıyor bu yüzden apple pay sisteminden mahrumuz. Nfc olayı aslında ödeme haricinde daha çok alanda da ihtiyaç duyulan bir şey ama saçma sapan bir şekilde nfc var ama kullanamıyoruz. Mesela akbank uygulamasında bir ara 5000₺ kredi kampanyası vardı mobil uygulamadan başvuranlar için ve mobilden başvuruda kimliği nfc olarak dokundurmak gerekiyordu. Belli ki Türkiye için kullanamıyoruz bu nfc meretini de neden bu şekilde kimlik okutma seçeneği sunuyorlar anlamıyoruz. Bir sürü nfc yazındırma uygulaması var ama yok yani binde bir falan okutabilmiştim ve ilk kez o zaman farkettim nfx'nin çalışmadığını.

• manesnuc kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi nfc birçok alanda kullanılabilir ama insanlar güvenlik endişesiyle sanırım kullanmaz diye Apple tarafından kısıtlama konuluyor diye düşünüyorum. Çin'de ulaşım kartları bilekliklere yüklenerek kullanılabiliyor. Hatta Mi bilekliklerin global sürümlerinde nfc olmuyordu ama Çin sürümlerinde oluyordu bir ara. Belki hala devam ediyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.