Şimdi Ara

iOS 17 | ANA KONU l 17.6.1 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Depar Atan Uruk Hai Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.016
Cevap
280
Favori
671.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    whatsapptan bildirim gelmesi bambaşka bir olay hocam. ekranı açık bırakman gerekmez. bildirimler için push service sürekli çalışır sistem servisidir. ekranı kapatınca devredışı kalanlardan bambaşka bir olay. ios'da bildirimler tek yerden yönetilir o yüzden oynanmış modlu uygulamalarda uygulamanın app bundle'ı app store'daki ile uymazsa bildirim bile alamazsınız. bütün bildirimler apple serverlarından geçer. androidde ise tam tersi gbwhatsapp vs. ne yüklerseniz yükleyin bildirim gelir her uygulama kendinden sorumludur bildirimini kendi yollar. android cihazlarda da arkaplanda mobil veri manuel olarak yapılmadıkça kısıtlanmadığı için böyle problemler olmaz. apple'ın push servisinin ülkemizdeki problem örneklerinden biri de mesela mobil hattı türk telekom olup androidden ios'a geçince bildirimlerim bazen geç geliyor ya da gelmiyor eskiden böyle bişey yoktu vs. durumları yaşayanlar. yıllardır çözemediler bunu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• TheBlondie kullanıcısına yanıt
    Meta uygulamalarında kimde ne ayar gözükeceği server tarafından yönetiliyor maleser. Hepimizin indirip kurduğu uygulama byte'ına kadar aynı ama içerik farklı oluyor. Instagram'da hikaye süresi 15'ten 60 saniyeye çıkarıldığında eşime hemen geldi bana 3 ay sonra falan geldi. Hesabımı onun telefonda açtığımda bile 15 saniye olarak atıyordu. Onun hesabını bende açtık 60 saniye attırdı. Whatsappta da benzer durumlar var sende gözüken bende gözükmüyor.

• IOS 17 beta sürecinde ve geliştiricilere yöneliktir.Sürümden stock versiyon beklentisinde bulunmak yanlıştır.Günlük kullanımda sıkıntılar yaşanmaması için ana sürüm gereklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 15 Temmuz 2023; 21:42:8 >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Android’de de GMS üzerinden geliyor hocam.

O yüzden Google’dan şutlanan Huawei’de ya da Meizu gibi cihazların Çin yazılımlarında GMS kurmadan uygulamalar bildirim veremiyorlar ve doğru düzgün çalışmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 15 Temmuz 2023; 22:12:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam benim tecrübem ettiğim şuydu mod'lu uygulamalarda bile ios'un aksine bildirimler geliyor ve Telekom'da geç gelme olayı yaşanmıyor. Çok teknik detayını bilemiyorum iOS kadar android kullanmadım totalde ve çok üzerine düşmedim. Bomba bir yenilik gelmezse de 14 pro max son Apple telefonum olucak sanırım ama oralara pek girmeyelim.iOS 17  | ANA KONU l 17.6.1 

16.6 RC'deyim 16.5.1'den bir fark gözlemlemedim. 17 Dev beta 1 denemiştim ama oyunlarda FPS dropları, TikTok'ta aşırı takılarak kaydırma gibi uygulama bazlı problemler yaşamıştım. Public beta'ya da niyetliyim aslında şimdi ama son durum nedir siz baya memnundunuz sanırım.

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Hiç düşünmeden geçin hocam 17 public betaya.

Hiçbir problem yok.

Bende bu ekran hala aktif, fakat fotoğrafın gönderirken üstünde HD seçeneği henüz aktif edilmemiş. WhatsApp bir güncelleme getirdiği zaman herkese aynı anda gelmiyor yavaş yavaş kullanıcılarına dağıtmayı tercih ediyor. Yüksek ihtimal sizde fotoğraf gönderirken direkt HD tercihi özelliği aktif edildiği için WhatsApp ayarlarında bu ayar artık boş görülüyor

EDIT : iPhone 13 , iOS 17

iOS 17  | ANA KONU l 17.6.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple Inc -- 20 Temmuz 2023; 13:33:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iOS 17 sürümünü kurduğumda hemen bir şey farketmedim fakat biraz uzun kullanımdan sonra sorunlar ortaya çıktı.

Cihaz: iPhone 13

- Telefon şarj olurken sürekli "iPhone soğuduğunda şarj olmaya devam edecek" uyarısıyla karşılaşmaya başladım ve gerçekten telefon şarjdayken ısınıyor.

- Hücresel veri açıkken konum servisleri kapalıymış gibi davranıyor hava durumu vb. programlar yüklenemedi hatası gösteriyor. Banka uygulamasında qr ile para çekmek istediğimde " Bankamatik ile aynı konumda olmalısın " gibi hatalar ile karşılaştım. Ayarlardan konum servislerini kapatıp açtığımda anlık olarak sorun düzeliyor tabi ama biraz sonra tekrar aynı hatayı alıyorum.

- Hücresel veri ile bir alakası var mı bilmiyorum fakat dışardayken menüde, uygulama açılışlarında fps düşüşleri yaşadım. Telefonu kapatıp açmak sorunu düzeltti. Evde wifi ağındayken hiç böyle bir sorun yaşamamıştım hücresel ile yaşadığım için onunla ilgili mi bilemedim :)

Beta sürümü kurmak isteyenlere yaşadığım sorunlar duyurulur :)

EDIT: Yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple Inc -- 20 Temmuz 2023; 13:32:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 17 sürümü yine de 16 çöpünden iyi bir sürüm. Çoğu kasma gitti beta olmasına rağmen

• rjopkq R kullanıcısına yanıt
    Buna kesinlikle katılıyorum.

iOS 16 tam bir kaos.

Şu beta 3, iOS 16.5.1’den herhalde 5 gömlek daha iyi çalışıyor.

• rjopkq R kullanıcısına yanıt

peki pilde de daha mı iyi ?

• ios 17 ye bulaşmaktansa ios 16.6 rc indirin. hem 16.5.1'deki sorunlar yok hem de pil daha iyi. 17'ye beta 5-6'dan önce geçilmez telefona yazık.

• aria26 kullanıcısına yanıt
    Ben 17 beta 3 kullanıyorum Hocam. Ancak dediğiniz gibi bir durum söz konusu değil, neredeyse gözle görülür hiç hata yok sürümde. Pil çok iyi olmasa da kötü de sayılmaz. Ayrıca 5-6. sürümlerde çıkacak yeni cihazlara odaklanma söz konusu olduğu için önceki betalara göre sorunların artabileceği gözlemlenir genelde. Bilmiyorum belki daha tecrübeli arkadaşların farklı düşünceleri ya da deneyimleri olabilir.

+1

• @Apple Inc nickli üye sorunları gayet güzel açıklamış. ios 17 zaten olağanüstü veya günlük hayata etki edecek ölçüde bir yenilik getirmiyor. isteyen güncelleyebilir ancak bence şu an en iyi seçenek ios 16.6.

Açıkçası göze hitap eden bir yenilik yok. Her şekilde herkese açık sürüm olan 16.6’da olmak daha makul tabi. Sadece iOS 17 kötü bir sürüm değil demek istedim.

• IOS 17 beta sürümlerinde en çok rastlana sorunlar:

-Beta sürümü güncelleme indirilirken takılma sorunu ve işlemin yarıda kalması.
    -Cihazında yazılım güncelleme bölümünde ,yeni beta güncellemesin görünmemesi.
    -Bir kısım cihazda aşırı ani ısınma.
    -Pil boşalması ve pil yüzdesinin aniden hızlı şekilde düşmesi .
    -Uygulama açılış tepkisinin yavaşlaması ve çökmesi.
    -Beta güncellemesi sonrasında internete bağlanamama ( mobil veri veya Wlan )
    -Şebeke sinyal çubuğunun aniden kaybolması.
    -Seçilen duvar kağıdıı yerine aniden beyaz arka plan oluşması.
    -Güncelleme sırasında ,beta yüklememedi ve şimdi cihaz çalışmıyor hatası.Cihaz işlevsiz şekilde DFU modda kalmış gibi tepki vermemesi.
    -Spotlight kullanırken klavye donması ve GUI yavaşlaması.
    -Sosyal media uygulamalarında server bağlanmaması,yazı yazarken klavyenin ters veya yandönmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 21 Temmuz 2023; 9:32:51 >

• salı günü beta 4 gelir ya da çarşamba

• Hissiz B 1 R adaM kullanıcısına yanıt
    İlk betadan beri kesintisiz kullanıyorum. Sadece kilit ekranında Spotlight araması için aşağı çektiğimde bazen(çok nadir) klavye açılmıyor. Kilidi açtığımda düzeliyor. Bunu da feedback uygulaması ile ilettim geliştiricilere. Diğer hatalarla henüz karşılaşmadım belki de belli modellere özgü hatalar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBlondie -- 21 Temmuz 2023; 21:33:59 >
    Bu tür buglar ilginç şekilde bazı kullanıcı ve cihaz modellerinde görülüyor.Bir hata bir cihazda varken başkasında yok.Merak edip araştırdım bir çok yabancı kaynakta şikayetler kısım kısım görülüyor.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.