Şimdi Ara

iOS 18 geliyor: İşte en çok kullanılacak 8 özellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, 16 Eylül’de TSİ muhtemelen 20.00 itibarıyla iOS 18 güncellemesini uyumlu iPhone'lara gönderecek. Üç aydana fazla süren beta testlerin ardından iOS 18 final sürümü nihayet yayınlanacak. Peki, en çok hangi özellikler kullanılacak? İşte iOS 18’in öne çıkan 8 özelliği:

Ayrıca Bkz.iOS 18 alacak telefonlar listesi: Güncelleme hangi modellere gelecek?

Ana ekran özelleştirmesi

iOS 18, uygulama simgelerini yeniden renklendirmeniz için Koyu ve Renkli seçenekleriyle özelleştirme sunuyor. Ayrıca uygulama simgelerini altlarında metin etiketleri olmadan daha büyük görünecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Yeniden tasarlanan Denetim Merkezi

iOS 18’de Denetim Merkezi yeniden tasarlandı. Ana Ekran gibi, artık daha özelleştirilebilir ve birden fazla sayfada kontrolleri yeniden düzenlemenize ve boyutlandırmanıza olanak tanıyor. Tamamen yeni denetim menüsünden daha fazla kontrol ekleyebiliyorsunuz.

iMessage yenilikleri

iOS 18’de iMessage, herhangi bir emojiyi Tapback tepkisi olarak kullanma, Salla ve Patlat gibi yeni metin efektleri, yazıyı kalın ve italik yapma gibi yeni biçimlendirme seçenekleri, Android cihazlarla gelişmiş mesajlaşma için RCS desteği (operatörün de destek vermesi gerekiyor) gibi çeşitli yeni özellikler kazandı.

Yenilenen Fotoğraflar uygulaması

Apple, iOS 18 ile Fotoğraflar uygulamasında şimdiye kadarki en büyük tasarım değişikliğini yaptı. Yalnızca karşılama ekranı yeniden düzenlenmedi; fotoğrafta istenmeyen nesneleri kaldırmayı sağlayan Clean Up gibi yapay zeka destekli yeni özellikler de eklendi.

Tüm uygulamaları Face ID ile kilitleme ve gizleme

iOS 18, Fotoğraflar dahil tüm uygulamaları Face ID, Touch ID veya iPhone parolasıyla kilitlemenize olanak tanıyor. Ayrıca bir uygulamayı gizleyebiliyorsunuz. Gizlenen uygulamalar, kilitli bir klasörde ayrı olarak tutuluyor.

Parolalar uygulaması

iOS 18, daha önce Ayarlar uygulamasından iCloud Keychain aracılığıyla erişilebilen Parolalar’ı ayrı bir uygulama olarak getiriyor. Parolalar uygulaması, yalnızca tüm çevrimiçi hesaplarınızın şifrelerini değil, WiFi şifrelerinizi, geçiş anahtarlarını, kodları da saklıyor. Parolası zayıf veya sızdırılmış olan hesaplarınızı da Güvenlik altında ayrı olarak görebiliyorsunuz.

Oyun modu

iOS 18, Mac’teki oyun modunu iPhone’lara getiriyor. Apple’a göre oyun modu, oyun sırasında arka plan etkinliğini en aza indirerek en iyi kare hızını almanızı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda AirPods ses gecikmesini önemli ölçüde azaltıyor ve kablosuz oyun kollarıyla daha iyi oyun deneyimi sağlıyor.

Dikkat dağıtıcı özellikleri gizleme (Safari)

Safari'ye entegre edilen yeni "Dikkat Dağıtıcı Öğeleri Gizle" seçeneği, haber bülteni kayıt formları ve çerez izinleri gibi bazı web sitesi öğelerini gizlemek için kullanılabiliyor. Apple, özelliğin bir reklam engelleyici olarak tasarlanmadığını söylüyor. Bir reklamı gizlediğinizde reklamın içeriği yenilenirse tekrar görünür hale geliyor.

Apple, iOS 18 güncellemesini iPhone XS ve daha yeni iPhone’lara verecek. Apple Intelligence özelliklerini getiren iOS 18.1 ise iPhone 15 Pro ve sonraki modellere gelecek.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/09/15/ios-18-available-tomorrow/

• Sürüm güncellemesinden apple çok fazla değişim yapılmamak eleştirilir. Bu bence yanlış nedenine gelirsem hayatımda ilk android deneyimini Samsung fold 5 ile bir yıldır kullanıyorum.Fold 5 android 13'ten 14 arasında neredeyse yenilik namına hiçbirşey yok desem abartmış sayılmam.

Her iki işletim sistemini aynı anda kullanan biri olarak bunu çok net söyleyebilirim.

Tablet ve saatlerdede durum bundan farklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 15 Eylül 2024; 21:55:34 >
  • Video kaydını durdurma özelliği geldi. Diğer yenilikleri sallayın tek başına bu bile yeter. Şimdi rakipler düşünsün.iOS 18 geliyor: İşte en çok kullanılacak 8 özellik 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Dostum şurda güncelleme yenilik vs diye verilen şeylerin çoğu gerek custom romlarda gerekse samsung arayüzünde ciddi anlamda yıllardır olan şeyler. Samsungun son serisine gelecek güncelleme ekim kasım gibi gelir. Bide Android üreticilerinde zaten var olan şeyi ilkkez bulmuş gibi gösterip abartma huyu yok. İmacine ipadi 2. Ekran yaparak şov yapan bi arkadaşıma aynı şeyin Huawei de yapabildiğimi, hatta Windowsda ek uygulama kurmadan yapılabildiğini, tek ve random marka bi mouse ile gezilebildiğini gösterdiğimde büyük şok olmuştu =) apple kullanıcıları yapabildiklerini sadece apple yapıyor sanıyor, buna inandırılmışlar. Allah kurtarsın...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    Bir Apple konusunun altında da bitmeyin be. Mükemmelsiniz kardeşim boşverin diğerlerini keyfini çıkarın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Tamamda Apple a da geliyor bu Androidde olanlar,yapsalar bi dert yapmasalar bi dert. Apple ne zaman bir özellik tam calisir,ozaman cikartir. Ben napim Samsung s4 te gözle telefonu kontrol edeyim yahu :) bosuna milyonlarca insan alip kullanmiyor ya Iphone degilmi? :)

• Woxed, şikayet edildin.

• İkonlar bir uygulama silince otomatik saçma sapan yer değişecek mi arkadaşlar?

• sennalonso1981 kullanıcısına yanıt
    Ben Androidde çıkıpda aaa çalışmıyor dediğim birşey hatırlamıyorum. Oneplus çıktığından beri oneplus kullanıyordum. En son 12 kullandım. İmei işi çözülmedi. En son note 2 kullanmıştım. S24plus aldım. Net söylüyorum. Değil apple, samsungun bile oneplus "ince" eklenmiş özelliklerine erişmesine 5 6 yıl var. Aynı apple a dediğim şeyleri oneplus kullanırken samsung eklediğinde "bu yokmuymuş ya" diyodum. Şuan alıştığım kullandığım şeyler hala yok. Ağ hızı yok, ağa bağlantı tipini ve standartını göremiyorum, eklenti kullanmadan gezinme çubuğu gizlenmedi, otomatik uyku modu yok, rutin eklemek gerekti, gelen bildirimleri sadece yazı olarak görüp kaybolmasını, her yeni yazışma bildirimini bu şekilde görmek istiyorum, olmuyor. Aod o kadar aptalca çalışıyorki kapattım sinirlenmemek için. Kısaca olay Android ios meselesi değil. Android olup sms bakarken reklam gösteren xiomiye 1 lira vermem mesela... İş görüp görmemesi olay. Apple daha yeni arama ekranında diaga basıldığında isim çağırmayı ekledi mesela. Bu samsungdanda önce oxygenos2 de oneplus da olan bi özellikti. Durumu anlatabildim umarım 👍

Edit:samsunga bikaç sene önce gelen, çıktığında kimsede olmayan, oyun modu oneplus 6t ile çıkmıştı mesela. Çatır çatırda çalışıyordu 👍 apple daha yeni ekledi...
    HardReset.Infoyoutube
    How to Activate Gaming Mode in OnePlus 6T - Game Feature
    https://www.youtube.com/watch?si=l4Cy4VMk1nkEz8Jg&v=H_mpv0edVrc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 15 Eylül 2024; 23:25:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• PS5 kolunu deneyen oldu mu? Hangi oyunları oynayabiliyoruz?

• İşin garibi bu Apple konularına kullan(a)mayan satın alamayanlar biz kulananlardan daha çok yorum atıyor, neden acaba? :))

• Bulkathos kullanıcısına yanıt

Kedi ile ciğer ilişkisi hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların çoğu yenilik değil.. apple sorunu video izlerken yazı yazabılme veya baska uygulama kullanabılmek gerek

Tamam da napalim apple yeni ekliyorsa? Eklemesinlermi?

• oyunların altında acıklama bölümünde yazıyor controller yazarsa oynayabiliyorsunuz demektir yazmaz ise oynayamazsınız

• byJuck kullanıcısına yanıt

Benim oğlan Xbox kolu ile oynuyor oyun. Arcade üyeliği de var. Bir çok oyun oynanıyor arcade içindeki.

• Çocuklara biberon.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.