Şimdi Ara

iOS 18, iPhone'u kapatmanın hızlı ve kolay yolunu getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 18, iPhone'u kapatmanın hızlı ve kolay yolunu getiriyor
    Apple, iOS 18 ile ana ekranda özellikle Denetim Merkezi’nde daha fazla özelleştirmeye izin veriyor. Kullanıcılar, Kontrol Merkezi’ni sık kullandıkları işlev ve uygulamalara göre kişiselleştirebiliyor. Yeni Denetim Merkezi, iPhone’u kapatmak için alternatif bir yol da getiriyor.

Ayrıca Bkz.iOS 18, pil ömrünü korumak için şarj limiti önerisinde bulunacak

Güç düğmesi Denetim Merkezi'ne taşındı

iPhone’u kapatmak Android telefonlara göre biraz farklı; belli tuşlara basmanız gerekiyor. Apple, iOS 18 öncesinde Ayarlar bölümünde iPhone’u tuşlara basmadan kapatmanın yolunu sunuyordu, iOS 18 güncellemesiyle bu kısayolu daha görünür bir noktaya taşıdı. Artık Denetim Merkezi’ni açtığınızda sağ üstte bir güç simgesi çıkıyor. Bu düğme, fiziksel güç düğmesiyle aynı görevi görüyor. Dokunduğunuzda, iPhone kapatma ekranıyla karşılaşıyorsunuz.

iOS 18 ile iPhone’u doğrudan Denetim Merkezi’nden de kapatabileceksiniz. Bu arada Denetim Merkezi’ne aynı şekilde erişiliyor; ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırma hareketiyle tamamen size özel yeni Denetim Merkezi ile karşılaşıyorsunuz. iOS 18 güncellemesiyle artık Denetim Merkezi’ne daha fazla öğe ekleyebiliyor, widget’a dönüştürebiliyorsunuz ve tek sayfayla sınırlı değilsiniz.

Kaynak:https://9to5mac.com/2024/06/13/forget-how-to-turn-off-your-iphone-ios-18-now-offers-a-dedicated-power-button/

• Ne yapacaklardı peki? 14 pro kullanıcısıyım.

İphone'u kapatmak için aynı anda iki tuşa basmak zorunda kalmamak için; Kestirmeler uygulaması>Otomasyon>Tüm işlemler>İşlem Ekle>Sistemi kapat.. Kısayol oluşturdum bunu kullanıyorum..

Android kullanıcıları tabi ki küçümseyecek. İos madem basit arayüzü ile övünüyor? o zaman telefonu kapatmak bu kadar zor olmamalı..

• Windows 8.1 den 8.1 Update 1'e geçiş gibi

• Kapatmak için 2 tuşa bas ve yeniden başlat yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kapatmadan once Bluetooth ve Wlani tamamen kapatma ve Ayarlar menusune kisayoldan ulasmanin cozumunu sunsunlar.

• Merhaba Samsung Galaxy.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

Öyle deme hocam sonra "Dandroid" diyorlar.

• bu bir devrim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google Play de gelir yakında ios a

• Yine saçma sapan küçümsemeler.

• Ne yapacaklardı peki? 14 pro kullanıcısıyım.

İphone'u kapatmak için aynı anda iki tuşa basmak zorunda kalmamak için; Kestirmeler uygulaması>Otomasyon>Tüm işlemler>İşlem Ekle>Sistemi kapat.. Kısayol oluşturdum bunu kullanıyorum..

Android kullanıcıları tabi ki küçümseyecek. İos madem basit arayüzü ile övünüyor? o zaman telefonu kapatmak bu kadar zor olmamalı..

• 2021 şubatta aldım ben bir kere bile kapatmadım telefonu nasıl yapıldığını bile bilmem se2. telefon neden kapatılır ki sessize al, güncellemede zaten kapatıp açıyor, uçak modu var uçağa bile binseniz yani ios'ta ne için kapatıyorsunuz telefonu gerçekten merak ettim?

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

"yani ios'ta ne için kapatıyorsunuz telefonu gerçekten merak ettim?"

Merakınızı gidereyim;

Evde 4 kişi iphone kullanıyor. Evvelsi gün iphone 15 ile ağır çekim video kaydı yapmak isteyen eşim kamerada takılma olduğunu farketti yani kamera sürekli dona dona çalışıyor. Telefonu restart ettik düzeldi.

Bendeki iphone 14 pro normalde yayınlanmış olan güncellemeyi indirdi ama yüklemedi. Restart ettim yükledi.

İphone 13'te icloud değişikliği yaptık ama kodlar ısrarla eski hesaba gidiyordu. Restart ettik düzeldi.

İphone 7 de alt hoparlörden ses gelmiyor sadece üst ahizeden ses geliyordu. Restart ettik düzeldi.

vs vs yakın zamanda yaşadığımız aklımda kalan problemler bunlar.

• vandamme kullanıcısına yanıt

bende neden olmuyor bunların hiçbiri? ben video çekmiyor muyum ya da güncelleme yapmıyor muyum ah ben bekarım.iOS 18, iPhone'u kapatmanın hızlı ve kolay yolunu getiriyor 

• Telefonu en az haftada 1 yatmadan önce kapatmak candır. performansını arttırır, ömrünü uzatır. Bu cihazlar da dinlemeye ihtiyaç duyuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone kapatilmaya ihtiyac duymayan bir telefon

• İdda ediyorum 1.5 sene olmuştur telefonu kendim kapatıp açmayalı anca güncelleme gelirse kapanıp açılıyor

• Telefonu kapatıp açınca düzelen hatalar var en başta bildirim gelmeme/geç gelme sorunu 14 başlıklarına bakabilirsiniz.

• Sayın ayfoncular...

"Telefonu açıp kapatmaya gerek yok" diyorsunuz, haklısınız çünkü sizin işletim sisteminiz aslında telefonun içindeki ROM'u RAM gibi kullanıyor. Birçok uygulamayı geri çağırdığınızda baştan başlarsınız ya da borsa gibi bir uygulama ise şifre girmek zorunda kalırsınız.

Android tam tersine arka plandaki uygulamaları RAM'e atar, geri çağırılan uygulamalar hiçbir şey olmamış gibi kaldığı yerden devam eder. Bu da önbelleğe zarar verir.

Önbellek şiştikçe ara-sıra cihazın yeniden başlaması elzem haline gelir.

Ayfoncular "Telefonu yeniden başlatmaya" gerek görmedikleri için patladılar haberleri yok. Samsung 2 senelik cihazlarına bile kolayca yapay zekayı işletim sistemine gömerken Apple sadece 15pro serisine yapay zekasını getirecek çünkü düşük RAM onlara bela oldu.

Kısaca cihazları yeniden başlatmak her zaman iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 17 Haziran 2024; 3:6:18 >

• ve bu yenilik öyle mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.