Şimdi Ara

iOS & iPadOS 14 [ANA KONU] | iOS 14.8 Yayında ! (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
82
Favori
546.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük bir güncelleme olmadığı için bir nevi normal sayılıyor ama vermeyedebilirlerdi. Büyük yenilikler ile gelseydi ki bir kesim (ben de dahil) ios 15'in daha büyük yenilikler sunacağını bekliyordu. Eğer öyle olsaydı zaten zorlamazlardı eski cihazları herhalde. Ama helal olsun valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 9 Haziran 2021; 21:11:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple kendi ekosistemini genişletip parçalar arası uyum üzerine yazılım üretmeye odaklanmış gibi. Diğer yenilikler ikinci planda şimdilik. Artık üst cihazlar için yenilik umutları iOS 16 ve sonrasına kaldı.

• Arkadaşlar ios 15 beta profil nerdne indireceğim ? betaprofile.com mu ?

• Sevenhillli S kullanıcısına yanıt

Şimdilik sadece geliştiriciler kullanabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet ben ordan indirdim. Isteyen kurabilir.

• SEİCO kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam. :)

• bazı uygulamalar ios 15 desteği olmadan çalışmıyor 14 e geri dönmek zorundayım. bilgilerim silinmeden nasıl dönebilirim ?

edit : 3tools programı ile 14.6 ya geri dönüyorum . umarım dönebilirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 11 Haziran 2021; 11:28:22 >
  • Arkadaşlar iphone 11 pro max cihazıma 14.6 kurduktan sonra iki gün pil kalibrasyonu uyarısı pil bölümünde çıktı sonrasında pil salığım yüzde 91 den 88 'e düştü.Başına gelen var mı pil salığı artıyor demişlerdi ama benimki azaldı.

IOS 15 beta dan geri sürüme düşüyorsunuz.İcloud yedeği bir üst stock versiyonda düşerken alt sürümde kullanılamaz..

Özet IOS 15 yedeği neyazıkki IOS 14 çalışmaz.

iTunes (PC) veya Mac OS X üzerinde IOS 14 yedeğini manüel arşivlemişseniz dönüş olabilir..

Fakat sadece iCloud üzerinde yedek varsa ve sizde yedeklemeyi otomatiğe alıp farketmeden IOS 15 beta 1 yükledinizse bu yedeği IOS 14 de kullanamazsınız .

3tools ile mesajlaşma ve resim yedeğini sorunsuz alırsınız.Ama iCloud gibi tam yedek alınamaz.

IOS 14.6 ipsw olarak indirip DFU modda restore ederek dönüş sorunsuz yapılır.

Not: Detayları anlatmadığım için link ekledim ve düzeltme yapmış oldum..

IOS 15’ten IOS 14’e nasıl geri dönebiliriz ? … Adım adın yapmanız gerekenleri ayrıntı olarak anlattım. Umuyorum işinize yarar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2021; 17:2:53 >

• malahit M kullanıcısına yanıt
    Genelde yeni bir IOS versiyonu yüklendiğinde ilk bir kaç gün pil kullanım ( pil kalibrasyonu ) oturmadığı için yüzde olarak fazla gösterir ve sonrasında normal hale geliyor.

Bazen pil yüzdesi uzun süre değişmediğinde bir anda gerçek durumuna döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2021; 13:44:12 >
    ‘Bilgiler silinmeden’ dönmek istiyorsan ;
    14.6 ipsw dosyasını indir. Telefonu iTunes’a bağla. Shift tuşu ile beraber güncelle butonuna tıkla. Açılan pencereden indirdiğin 14.6 ipsw dosyasını seçip yükleyebilirsin. Ama bu temiz bir kurulum olmaz. Çünkü beta sürüm üzerine kuracaksın. Sadece bilgilerin kaybolmamış olur.

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Eğer apple bir değişiklik yapmadıysa üst versiyonda alınan yedeği alt versiyona kullanılabiliyor. Birkaç basit işlem yapmak gerekiyor. Daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım nasıl yapılacağını. Araştırmanızı tabsiye ederim.

• eorenc kullanıcısına yanıt
    IOS & iPad OS 15 [ ANA KONU ] başlığında yazdığım en son paylaşımda tüm detaylar bulunuyor…

Okumanızı tavsiye ederim..

Bilgilendirme için ayrıca çok teşekkür ederim …

IOS 15’ten IOS 14’e nasıl geri dönebiliriz ? …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2021; 22:32:13 >
  • Başlat menümüzden arama yerine %appdata% yazıp enter a basıyoruz.
  • Açılan pencereden Apple Computer/MobileSync/Backup a giriyoruz ve ordan da yüklemek istediğiniz yedek klasörüne giriyoruz.
  • Orda İnfo.plist diye bi dosya var. Not defteri ile açıyoruz onu.
  • Ctrl+F yapıp build yazıyoruz yazılar karışık olduğu için orda Build Version yazıyor mesela 9.0.1 13A404 yazar. Onu cihazınızdaki sürümün kodu neyse onu yazıyoruz.
  • Tekrar Ctrl+F yapıp product yazıyoruz bundan bir kaç tane var bize lazım olan Product version.
  • Bulduktan sonra orda yedeğin sürümü yazar 9.2.1 mesela onu değiştirip cihazdaki sürümü yazıyoruz.
  • Kaydet diyip çıkıyoruz sonra iTunes'a girince yükleyebilirsiniz...

Yukarıda anlatılan şekilde YENİ SÜRÜMDE alınan yedeği ESKİ SÜRÜME yükleyebiliyoruz.

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eorenc kullanıcısına yanıt
    Net bir anlatımla çok uzatmadan yönteminizi söyleyim.Windows üzerinden sistem dosyalarına girip , yedeği Build Version müdehale edip kendinize özgü costum yedek yapıyorsunuz.

• Ctrl+F yapıp build yazıyoruz yazılar karışık olduğu için orda Build Version yazıyor mesela 9.0.1 13A404 yazar. Onu cihazınızdaki sürümün kodu neyse onu yazıyoruz.

Sizin yazınızdan alıntı bunu ben demiyorum.Siz diyorsunuz.İnfo.plist açıp müdehale etmek bildiğimiz costum versiyon düzenlemesi .
    Sonra kayıt edip çıkıyoruz …

Üstelik IOS 15 yedeğini costum yapıp IOS 14 yüklüyorum beyanı vermiş oluyorsunuz.
    Ozaman misal ben İnfo.plist yanlış bir şey yaptım diyelim yedek ne oldu çöp..?

Zaten İnfo.plist müdahalede Build Version değiştiririp sorunsuz itunes kabul edip apple onaylıyorsa ,o zaman örneğin IOS.ipsw dosyasını zip7 ile açıp misal 15 beta 1 Build Version değiştirip IOS 14,6 yapmamada her hangi bir engel yok.itunes İnfo.plist müdehale Build Version değiştirmeye izin veriyor ( siz diyorsunuz ) tüm anlattığım yöntemlerde teorik olarak yapılabilir. IOS alt yapısı ve uygulamalar İnfo.plist ve Build Version üzerine kurulu bir yapı..

Dahada garip bir örnek ortaya çıkıyor.Sizin yedeğinizi kopyalayıp İnfo.plist içinde UDID ve Build Version değiştirerek bana ait detayları ekleyip benim iPhone kurabilirim.Tüm kişisel bilgilerinize ulaşmış olurum..

Veya IOS 9 gibi bir versiyonda destek vermeyen uygulamanın ipa açıp İnfo.plist girip Build Version IOS 9 dönüştürüp kullanayım..

Bunada kabul dedik …

Ben Mac OS X kullanıyorsam nasıl bunu uyguluyucam? Terminal ilemi ?Çünkü dosya sistemi Windows dan çok çok farklı.

Onuda kabul dedik…

Yıllardır iPhone versionu OTA güncelleyip iCloud kullanan kişiler var.Ne mac nede PC .
    Ozaman iCoud ana server hack yapıp yedeğin İnfo.plist girip Build Version değiştrip costum mu yapacaklar ?

Sizin gibi akıllı ince düşünen bu işten anlayan kişiler acaba olurmu diye deneme yapar değilmi? Evet..

Zaten bukadar detayı düşünen en başta şunu yapar IOS 14 den IOS 15 geçiş yapmadan itunes üstünde yedek alırken arşivle özelliğini seçer ve sonra IOS 15 geçer.Hiç bir şekildede baş ağrısı çekmez .Doğrumu bu düşünce ? Evet.

Bir çok Apple ürünleri kullanan kişi iCloud yedek al OTA güncelle özelliğini kullanır.

Kusuruma bakmayında sizin anlattığınız şeyi yapacak çok insan yok.

Yaşı 18 ile 70 küsürler arasında olan ve detay bilmeyen kişiler bukadar ayrıntıyı yapamaz..

Benim anlattığım ve Apple onayı olan ve kullanılan bir yöntemi garip bulup işi garipleştirmek anlamsız…

IOS 15’ten IOS 14’e nasıl geri dönebiliriz ? …

Bir üst stock sürümdeki( IOS 15 beta 1) alınan yedek asla alt sürümde ( IOS 14.6 ) düşüşte çalışmaz.Fakat itunes ( PC ) ve Mac OS X üzerinde IOS 14 arşiv yedegi alınmamışsa versiyon düşünce ( IOS 15beta1 ) den yedeği alınmış alt sürüm ( IOS 14.6 ) sorunsuz kurulur….

Sizin yöntem anlatımınızmı anlaşılır kolay uygulanabilir yöntemmi ,yoksa beni resmî Apple kaynaklarında alınan ve kabul gören yöntemmi ..

Burda şu asla anlaşılmasın sizin bilginiz ve deneyiminize atıfta bulunmuyorum .Yazdığınız anlatım Windows için kendi tabirinizle Peki Mac ve sadece iCloud buluda yedek alanlara çözüm varmı ? hayır.

Her yöntem avrensel olur.Mac veya PC vb. ortamlarda aynı şekilde yapılır.

Ben evrensel yöntemi adım adım ne yapılacağını sıraladım….

Net ve Anlaşılır şekilde olmaz diyorum ..

Windows için varsayımsal anlattınız çünkü bu tür bişiyi denemedim..

Mac ve iCloud üzerinde yedek varsa ne yapacak?
    Zaten bu sorulara yanıt için araştırırsanız sonuca ulaşamazsınız..
    Kendi teorinizi çürütmüş olursunuz…

Apple kendi kaynaklarında geçmeyen bir yöntemi uyguluyamazsınız.Bu şekilde kişisel gizlilik ve güvenlik yok olmuş olur..Apple kapalı kaynak yazılım kullanır.İhlalleri kabul etmez..

Bilgi ve detay içinde ayrıca teşekkür ediyorum..

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Haziran 2021; 23:21:47 >

Mac de bu arşivlenmiş yedek nasıl alınıyor. Yazılarınızı okudum adımlar var ama arşivlenmiş yedeğin nasıl alınacağına dair bir yazı görmedim. Ben mi atladım acaba

https://www.imore.com/how-make-archived-backup-your-iphone-or-ipad

Sanırım buradaki anlatımla dediğiniz şey oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w00t. -- 11 Haziran 2021; 23:35:42 >
  • w00t. kullanıcısına yanıt
    Evet Mac için iPhone ve iPad için arşivli yedek almayı anlatıyor. IOS & iPad OS 15 [ ANA KONU ] içinde hem windows hemde Mac de Arşivli Yedek alma nasıl yapılır konusundan detaylı bahsedeceğim.Bir çok Apple kullanıcısı malesef Mac ve PC ( itunes ) arşivli yedek almayı atlıyor.En iyi yanı IOS 15 kazara iCloud yedek almış olsanız bile Arşivli yedek Mac ve PC ( itunes ) kalıyor.Merak edip IOS 15 beta kurup memnun kalmazsanız IOS 14 dönünce bu arşivli yedeği kurarak tamamen veri kayıpsız eski halinde kullanırsınız ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 12 Haziran 2021; 1:28:22 >

Yıllardır Apple kullanırım böyle bir şeyi yeni duyuyorum sayenizde teşekkür ederim. 15 konusunu da takip ediyorum. Diğer platformlar ile FaceTime Airshare çalışıyor olsa çoktan yüklemiştim betayı ama şu anda pek bi farkı yok 14 ten

• w00t. kullanıcısına yanıt
    İlerleyen süreçte FaceTime Airshare ( Android ve Windows kullanıcılarına web FaceTime sayfası üzerinden ) aktiv olacaktır.Zaten beta programının amacı ekledikleri özellikleri sıra ile deneyimletip , en son RC ( GM ) tamamlayıp ana sürüm çıkarılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 12 Haziran 2021; 1:32:35 >
    Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. Emeğinize saygım var. Lakin benim yazdığım yöntem zaten internette dolaşan bir durum. Kendim için söyleyecek olursam ios 13 ten ios 14 beta ya geçiş sürecinde bizzat denemiştim ve windows üzerinde gayet kolay hallettim. Tabii ki bunu yapacak arkadaşların biraz teknik bilgisi olmalı. Ama lafı uzatmadan şunu söylemek isterim. İtunes da alınan tam bir yedeği önceki versiyona da yüklemenin yolu bu. Diğer anlattığınız kısımları denemedim hatta ne anlama geldiğini bile bilmem. Sizinle tartışacak derecede teknik bilgim yok. İyi günler diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.