Şimdi Ara

IOS5 ile 2 saatte %0' dan %100 olan şarj olan telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben genellikte telefonumu şarjı sıfırlanıp kapanana kadar kullanırım, IOS4' te %0 dan şarja takınca 3 saatte doluyordu, IOS5' e geçince bu süre saate indi, batarya süresi de hemen hemen aynı gidiyor, ben mi kuruntu yapıyorum, yoksa değişen bir şeyler mi var, sizin telefonlarınız %0' dan ne kadar sürede şarj oluyor, merak ettim, teşekkürler.

• Benimki de (i4) 2 saatte falan doluyor ama önemli olan orası değil her seferinde cihazı kapanana kadar şarj etmiyorsan pilini en fazla 1 yıl kullanabilirsin.
  • %5 den aşağı düşürmemeye çalış yoksa bataryayı eline alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: merty

%5 den aşağı düşürmemeye çalış yoksa bataryayı eline alırsın

Ben her zaman telefon tamamen kapandiktan sonra sarja takiyorum, yani %0 oldugu zaman, bu durum dogru olan degil mi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYILMAZ

quote:

Ben her zaman telefon tamamen kapandiktan sonra sarja takiyorum, yani %0 oldugu zaman, bu durum dogru olan degil mi..

Eski 3310 tarzındaki telefonlarda doğru olan oydu evet çünkü batarya tam bitmeden şarj edince batarya doluluk hafızası bozuluyodu sonra batarya kafayı yiyip olur olmaz kendini bir dolu sanıyodu bir boş sanıyodu şarj bitti diye kapanıyo bir açıyodun full gösteriyodu falan filan. Ama yeni bataryalarda tam bitmeden doldurmak gerekiyor yoksa ciddi anlamda bataryanın ömrü kısalıyor ayrıca eski usül bilinen sıfır cihaz alınca 12-16 saat şarj etmek lazımda artık hurafe oldu yeni nesil bataryalar 2-3 saatte şarj olunca otomatik elektiriği kesiyor zaten daha fazla durmanın bir anlamı yok 12 saat boşuna cihazı kullanmamış oluyosun .

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYILMAZ

quote:

Değil. Pilin eceli 1000'inci kez tamamen boşalıp şarj olduğu andır diye hatırlıyorum.
  • evet kapanana kadar düşürmek sıkıntılı,ben bu yüzden toshiba dijital video kamerasının lityum iyon pilini bozdum.:) kapana kadar çekim yaptım cihaz bi daha açılmadı,şarj olmadı düzelmedi,alalı 3 gün olmuştu neyse vatan 2 günde ücretsiz pili değiştirdi.bu yüzden kendi kendine bitip kapanması çok sakıncalı iphoneda dahil. %2 de %3de şarja takıyorum. kendiliğinden sadece 2 kez kapandı.artık dkkat edecegim.%3-4 olunca kendim kapatacagım telefonu.
  • hazır konu açılmışken bende sorayım.. şimdi ben telefonu her akşam yatarken şarja takıyorum sabaha kadar. gece şarja taktıgımda şarj durumu stabil bişey olmuyor bazen %10 da takıyorum bazen %60 ta.. neyse sorum şu telefonun her gece sabaha kadar şarjda durması sakıncalımı %100den sonra cihazın elektrigi kestigini biliyorum ama içim rahat degil bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PulserWP

hazır konu açılmışken bende sorayım.. şimdi ben telefonu her akşam yatarken şarja takıyorum sabaha kadar. gece şarja taktıgımda şarj durumu stabil bişey olmuyor bazen %10 da takıyorum bazen %60 ta.. neyse sorum şu telefonun her gece sabaha kadar şarjda durması sakıncalımı %100den sonra cihazın elektrigi kestigini biliyorum ama içim rahat degil bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

Bir şey olmaz dediğin gibi şarj dolunca otomatik elektiriği kesiyor bende senin gibi kullanıyorum her gece yatarken şarja takıyorum alışkanlık oldu %90 bile olsa şarja takmazsam ertesi gün aniden bitecek ortada kalıcam gibi hissediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PulserWP

hazır konu açılmışken bende sorayım.. şimdi ben telefonu her akşam yatarken şarja takıyorum sabaha kadar. gece şarja taktıgımda şarj durumu stabil bişey olmuyor bazen %10 da takıyorum bazen %60 ta.. neyse sorum şu telefonun her gece sabaha kadar şarjda durması sakıncalımı %100den sonra cihazın elektrigi kestigini biliyorum ama içim rahat degil bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

Aynı soruyu soracaktım ben de. Bir türlü emin olamıyorum doğru mu değil mi diye?
  • bi kimyacı olarak aldığım fiziko kimya dersinde piller arastırma konumda cok inceleme yapmak zorunda kalmıştım. arkadasların dediği gibi şimdiki nesil telefonlarda lityum iyon pilleri var 1. neden lityum hafif bi element farketmişşisinizdir eski tel bataryaları agırdı onlarda nikel kullanılıyordu ve ömürleri daha kısaydı nikel pillerde belli sarz etme sayıları var ör 1000 defalık ömrü var pil bos veya dolu olsun 1000 kere sarjdan sonra ölüyordu. gelelim lityuma bunlarda sorun yok yüzde 99 dayken bile sarja takabilirsiniz zaten dolunca tel otamatik sarjı kesiyor ama arkadasların dediği bitmesini beklemek gerekmiyor bitmeden sarj etmek daha saglıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geceleriişgören -- 30 Ekim 2011; 1:17:52 >
  • tam konuyu okuyordum birde baktım ki ne göreyim şarjım bitmiş
  • li-ion pillerle ilgili zamanında çok araştırma yapmıştım bir proje için. kendi denemelerimle de aynı şeyi gördüm.

li-ion pillerle ilgili yapılması ya da yapılmaması gerekenler:

1. pili her fırsatta şarja takın. li-ion pil ne kadar aktifse o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur.
    2. li-ion piller sonuna kadar bitirilmemelidir. sürekli bunu yaparsanız kimyasal olarak pile hasar verirsiniz.
    3. sabaha kadar şarjda bırakabilirsiniz. problem olmaz (orjinal şarj aleti ve pil olmak kaydıyla).
    4. 5-6 ayda bir, sadece 1 defaya mahsus pili sonuna kadar bitirin ve sonra iPhone kapalı olarak %100'e kadar doldurun. bu sayede pil ölçer kalibre olur ve daha doğru yüzde değeri gösterir.
    5. li-ion pillerde hafıza etkisi olmaz. ni-mh pillerden çok farklıdır. ayrıca yaklaşık olarak sabit bir döngü sayısı vardır. Bir döngüyü tek seferde de yapabilirsiniz (%100'den sonuna kadar harcayıp %0'a inmek=1döngü ) ya da birden çok seferde de (%100'den %50'ye inip şarja takmak, ertesi gün yine %100'den %50'ye inmek=0.5+0.5=1 döngü).
    6. Pili her fırsatta şarja takarak hem döngü süresini uzatmış olursunuz (yani 1 döngüyü belki 2-3 günde tamamlamak) hem de pili aktif tutarak sağlıklı kalmasını sağlarsınız.

Dediğim gibi, yukarıda yazdıklarım tecrübeyle sabittir. Daha önce kullandığım 3GS'de de, şimdiki i4'de de aynı şeyi yapıyorum ve şarj yönünden hiçbir sıkıntım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 30 Ekim 2011; 2:36:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.