Şimdi Ara

11 ile 13 arasinda kamera farki ciddi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11 kullaniyorum. Hizindan vs memnunum. Bir tek buyuk gelmeye basladi kaba bir telefon.

Kamerasi artik eksik gelmeye basladi. 13 mini alsam kamera anlaminda cag atlar miyim?

Bir de 13 minide batarya problemini cozduler mi?

Yoksa 11 in bataryasini degistirip guncellemeden 2 sene daha kullanayim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalsız messi -- 25 Eylül 2023; 19:55:13 >

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt
    Ben olsam geçmezdim değmez 13 ün yapabildiğini 11 de rahat yapıyor en iyisi batarya deiştip bir kaç sene de kullanmak sonra da düz 13 14 alırdım
  • Hayır kamerada ciddi fark yok, yalnız gece çekimlerinde farkeder 13'ün sensörü 2 kata yakın ışık alabiliyor.
    14 ve 15'te kamera farkı daha belirgin olur.
    Memnunsan 11'in pilini değiştir güncelleme süresi dolana kadar 2 yıl daha kullanmaya devam et ufak ufak para at kenara sonra en güncel cihaza geçersin.
  • tesekkurler

• iPhone 11'den sonra 13 hem oled ekranıyla hem işlemci hızıyla tatminkar bir deneyim sunacaktır. 11 Pro kullanıyor olsaydın, pili değiştir derdim. Ama düz 11 ile 13 kıyas edilemez bile.

• EnesTürkyılmaz RY2BO E kullanıcısına yanıt
    13'ün yapabildiğini 11 yapamıyor maalesef. Sinematik video modu yok, fotoğrafik stiller yok. Bunlar 13'te büyük artı.
  • Fotoğraf stilleri ve sinematik modu doğru düzgün kimsenin kullandığını sanmıyorum bunlar kağıt üzerinde özellikler benim 14’te de var daha kullanmadım hiç. 11’in kamerada asıl eksiği 13 ve üstü 4k/60 HDR Dolbi Vision videolar çekebiliyorlar 11 de bu yok. Hız olarak da pek bir fark hissedeceğini sanmıyorum A13 hala güçlü günümüz iOS sürümlerini uygulamarını akıcı çalıştırır. Bence masrafa girmesin pili değiştirip kullanmaya devam etsin yeni telefon alacağı zaman baz modellere 90 yada 120 hz gelmiş olur 1-2 sene sonra.
  • myigity kullanıcısına yanıt
    Tabii li farklar var ama fiyat farkını da göz önünde bulundurursak 13 mini modeline geçmeye sizce değer mi? Düz 13 olsa yine iyi ama 13 mini tatminkar bir cihaz değil
  • Aynen bende size katılıyorum hocam
  • EnesTürkyılmaz RY2BO E kullanıcısına yanıt

13 de alabilirim zaten ayni fiyata satiliyorlar. Boyutundan dolayi 13 mini tercih ettim.

Sinematik mod vs. kullanmiyorum. Normal fotograf cekilip instagrama atarim, bunun disinda ara ara gece video cekerim. Bunlarin haricinde klasik telefon kullanicisiyim.

Watch mac airpods var ekosistem dahilinde devam etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalsız messi -- 26 Eylül 2023; 1:16:37 >
  • Hocam o zaman kesinlikle 13 almalısınız . İnanın 13 kullanımı gayet ergonomik çok büyük değil pro max modelleri gibi
  • 13’ün sensörü 11’in sensöründen yaklaşık olarak 1,5 kat daha büyüktür. Yani pikseller de yaklaşık 1,5 kat daha büyüktür. Çünkü aynı çözünürlükteler. Bu da piksellerin daha fazla ışık almasını sağlar. Buna ek olarak f/1.6 lensi iPhone 11’deki f/1.8 lense kıyasla sensöre %26 daha fazla ışık girmesini sağlar. Yani düşük ışıkta aynı netliği sağlaması için iPhone 11 daha yüksek ISO’ya çıkması gerekirken iPhone 13 bunu daha düşük ISO’da yapar ve bu da daha temiz fotoğraf çıktısı olarak bize döner. Bol ışıklı bir ortamda ise ciddi bir fark olmayacaktır.
  • Kamera olarak da pil olarak da ciddi farklar var. Keza ekranda da. 11’den sonra 13 çağ atlatır.
  • Kamera olarak fark var ve ekran olarak büyük fark var bence 13 e geç

• işini görüyorsa 11 ile devam et. 2-3 yıl sonra iphone 17 ile değiştirirsin.
  • 13 çok daha iyi bir telefon
  • 13 e geçme ram 4gb .

14e geç bence.

Eşimde 14 var onun on kamerasi cok guzel arkada oyle ama 13 le okadar fark yok alcaksaniz 14 alin
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

mini olan son telefon oldugu icin 13 serisini tercih etmistim. Asil maksatim mini bir telefon edinmek. 14 un fiyati da biraz fazla. biraz daha eklenip 15 alinabilir.

11 i satip uzerine 20 lira ekleyip boyle bir alisveris yapmak mantikli mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalsız messi -- 28 Eylül 2023; 12:35:10 >
    Evet on kamerasi baya güzel 14 lerin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.