Şimdi Ara

İP adresi neden farklı şehirde gözükür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Speedtest'e girdim. İnternet İzmir taraflarını gösteriyordu. Şimdiye kadar her zaman bulunduğum ili gösteriyordu. İlk defa farklı bir yeri gösteriyor. whatismyip ye girdim. Aydın Kuşasdası gösteriyor. Benim Aydın ile alakam yok. Bu nasıl olabilir. Virüs filan mı girdi bilgisayara acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 12 Ekim 2017; 20:51:33 >

• vpn tarzı bir program yüklenmiş olabilir. program ekle kaldır dan . bu sorunu yaşadığınız tarihten itibaren yeni program yüklenmiş mi . kontrol eder misiniz. varsa kaldırıp tekrar speedtest yapıp dener misiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslannn

vpn tarzı bir program yüklenmiş olabilir. program ekle kaldır dan . bu sorunu yaşadığınız tarihten itibaren yeni program yüklenmiş mi . kontrol eder misiniz. varsa kaldırıp tekrar speedtest yapıp dener misiniz.

Farklı bir program yok. VPN olsa büyük ihtimalle yurtdışını göstermesi lazımdı.
  • sistem geri yüklemeden , problem yAşamaya başladığınız tarihten önceki tarihe geri yükleme yapabilirisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ripede bulunan db güncel değil ondan. Bu bir problem değil bağlantınızı etkilemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka sitelerden de kontrol edin. Bazen konumları güncellemiyolar Türkiye için.
  • modem arayuzunde gercek ip ni gorursun oradaki ile speedtestedı aynı ise problem yok, muhtemelen arkadasların dedıgı gıbı vpn olabılır vpnler illaki yurtdısı olacak diye bir kaide yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP adresi farklı şehirlerde
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca istanbulda olmama ragmen onlarca ip sitesi marmaris gibi abuk subuk yerler verdi...
  • Telekomda IP adresi sabit olmayan çoğu kullanıcılarda bu bu durum vardır. Modemin içindeki IP adresi ile Speedteste gördüğün IP adresleri farklı ise durum muhtemelen bundan kaynaklı. Herhangi bir sorun teşkil etmez. Bunu yapmasının sebebinide bir makalede okumuştum.

Şimdi dünya üzerinde IP adresi dağıtan 5 tane kuruluş var. Dolayısıyla Türktelekom bu IP adreslerini para ile alıyor kullanıcılara dağıtıyor. Buradan kar edebilmek için aldığı her IP adresinin altında sanal IP adresleri oluşturuyor. Bu IP adreslerinide kullanıcılara dağıtıyor. Yani normalde senin gerçekte olan IP adresin speedteste gördüğün IP adresidir. Modemdeki telekomun verdiği sanal IP adresidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.