Şimdi Ara

Modem değişince IP adresi havuzu değişir mi? Superonline (Yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • X bir forumda haksız yere ban yedim. Senelerdir bütün işlerim o forumda. Yeniden üye olsam da sistem algılıyor ip'lerden.

Modem resetleyip ip değiştirmekden bahsetmiyorum. Her modem resetleyişimde farklı ipler geliyor tamam ama bu iplerin başlangıcı falan hep aynı, belli bir sistematik içinde geliyor ipler

Herhangi bir ayar yapıp, vpn kullanıp vs ip değişmek istemiyorum. Sorunu kalıcı çözmek istiyorum

Sorum şu. Superonline kullanıyorum ve modemim wifi 6 galiba. Ben gitsem superonlineye ve modemimi değiştirmek istiyorum desem yani parasını da veririm sorun değil

Böyle bir şey yaparsam eğer IP HAVUZUM komple değişir mi?

5-6 ay sonra falan superonline üyeliğim bitecek. Superonline'den çok memnunum ve değiştirmek istemiyorum. Ama bu iş için gerekirse değişeceğim

Ama dediğim gibi belki gerek yoktur diye size sormak istedim. Superonline'yi bırakmadan sadece modemi değiştirerek yeni bir DEĞİŞKEN Ip Havuzuna sahip olur muyum?

• Merhaba,

Bahsettiğin X Forumunun senin ip aralığına göre engellediğine emin misin? Örneğin mobil verini kullandığında üye olabiliyor musun? Bana kalırsa tarayıcını takip edebiliyor olabilir. Çerez kalmış olabilir. Komple ip aralığını banlaması biraz olası dışı gibi geliyor. Başka bir tarayıcıdan tekrar dene veya telefonundan tethering/hotspot yaparak başka bir ip adresinden aynı tarayıcı ile deneme yap.

IP havuzunun modemle ilgisi yok, sağlayıcı o bölgeye öyle tanımlamış. Superonline'a konuyu danış, ama sağlayıcı değiştirmek en kesin çözüm. Geçmişte Türk Telekom çok farklı IP'ler verdiğini hatırlıyorum. Genelde TT dışı firmaların kiraladıkları IP adresleri kısıtlı.

• Hocam engellemeden kastım durum şöyle işliyor sanırım. Admin gerek görürse IP'ine bakıyor. IP'ine baktığında foruma girdiğin diğer ip'ler de gözüküyor ve tahmini diğer nicklerin de ortaya çıkıyor

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Superonline çok sağlam ama. Gerekirse zamanı gelince iptal ettirip sonra yine buraya kaydolurum

Herhalde böyle birşey olursa 0'dan verirler değil mi ipleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SrKn94. -- 2 Eylül 2022; 18:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SrKn94.

Hocam engellemeden kastım durum şöyle işliyor sanırım. Admin gerek görürse IP'ine bakıyor. IP'ine baktığında foruma girdiğin diğer ip'ler de gözüküyor ve tahmini diğer nicklerin de ortaya çıkıyor

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Superonline çok sağlam ama. Gerekirse zamanı gelince iptal ettirip sonra yine buraya kaydolurum

Herhalde böyle birşey olursa 0'dan verirler değil mi ipleri?

Ne kadar çok boş vakti olan bir Adminmiş öyle :) Gerçi evet kafaya taktıysa uğraşır...

Yeniden Superonline'a abone olunca 0'dan IP verirler mi dedin? Biliyorsun IPV4'ler bitti, firmalar CGN ile ilerliyor. Çok zor. Gene aynı numarayla başlayan verirler. Bölge değiştirsen belki bir ihtimal. Superonline ile görüşme sağla. Tek kesin çare sağlayıcı değiştirmen olabilir veya VPN veya Tor tarayıcı.

Veya da o X forumundaki Admin ile görüş, pişman olduğunu temiz bir sayfa açmak isteyip, kurallara uygun katkılar sağlayacağından bahset.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Anladım hocam sağol. Şuanda superonline iptal ettirip tekrar üye olma fikrini aklımdan çıkardım

O adminle anlaşma dışında bir seçenek ararsam eğer hocam birşey daha sormak istiyorum

Burada superonline fiber var apartmanda. Fiber için buraya uygun olan en iyi 2 seçenek D-smart ve Vodafone var. Vodafone'yi istemiyorum

Dsmart'ı tavsiye eder misin hocam. Hem tv+ alırsam maç falan da seyrederim. İngiltere ligi falan var sanırım. Hem 0'dan bilgi olur ip, hem turkcell altyapısı olduğu için yine fiber kullanırım. Yorumun nedir bunun hakkında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SrKn94. -- 2 Eylül 2022; 20:8:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SrKn94.

Anladım hocam sağol. Şuanda superonline iptal ettirip tekrar üye olma fikrini aklımdan çıkardım

O adminle anlaşma dışında bir seçenek ararsam eğer hocam birşey daha sormak istiyorum

Burada superonline fiber var apartmanda. Fiber için buraya uygun olan en iyi 2 seçenek D-smart ve Vodafone var. Vodafone'yi istemiyorum

Dsmart'ı tavsiye eder misin hocam. Hem tv+ alırsam maç falan da seyrederim. İngiltere ligi falan var sanırım. Hem 0'dan bilgi olur ip, hem turkcell altyapısı olduğu için yine fiber kullanırım. Yorumun nedir bunun hakkında?

Rica ederim. Firma değiştirirsen kesin diyebiliriz IP aralığının değişimini...

Hangisi dersen net konuşamam. Yıllar önce D-Smart'ın VDSL altyapısını kullandım herhangi bir sorun yaşamamıştım, sadece keyfi değiştirmiştim. Fiber altyapılarını bilemem. Burada Vodafone Fiber kulübü var, soruna cevap verirler diye düşünüyorum: https://forum.donanimhaber.com/vodafone-net-fibernet-vdsl2-ana-konu-kulup--113724199

Veya da yeni konu aç, Vodafone Fiber mi Dsmart Fiber mi diye https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-altyapisi-kullanan-saglayicilar--f593

• Aboneliğinize tanımlanmış ipnin modem değişimiyle değişeceğini sanmıyorum. Forumdaki admin sizi Mac adresinden farkediyor olabilir. Vmware veya hyperv gibi bir yazılımda sanal makine oluşturun bunu sanal switch ile internete bağlayıp o makinenin mac adresini değiştirin ve foruma girmeye çalışın. Birde bu şekilde deneyin bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Tarayıcıdan nasıl MAC adresi tespit edilebiliyor?

Basit sitelerde mac bilgisi gözükmez ama siteye entegre edilen ve mac tesbit etmeye yarayan bazı yazılımlar var. Hangi site bilmiyorum ama çok kapsamlı bir forumsa mümkün.

Modem değişince IP adresi havuzu değişir mi? Superonline (Yardım lütfen)
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Şöyle bir site var: https://browserleaks.com Burada bile bir tarayıcı ne kadar açık bırakabilir diye inceleniyor. MAC, anakart - disk seri no vs bunların görünmesi imkansız. Zaten HTML5'e bu yüzden geçildi, eskiden Flash / Java her türlü iz kalıyordu.

Konuyu açan arkadaşı daha çok, IP aralığından, tarayıcı kimliğinden, çerezlerden, pencere boyutlarından, yazım tarzından vs buluyorlardır. Onun dışında zor.

Hocam servis değiştirmeden ip'ini kalıcı değiştirmenin bir yolu daha var ama biraz masraflı

statik ip alırsa kalıcı değişir ipi ama bir daha değiştiremez modem resetleyip

biz geçen sene saçma sapan bir sebepten almıştık statik ip. gayet güzel sorun yok tamam ama aylık 40 tl ödüyoruz ekstradan :D

bununla ilgili bir soru soracagım sımdı konu acacaktım

• dostum neden dsmarta şartlandın

tv seçenekli digitürk ve kablonet internet falan da var galiba

bunlardada ipin değişir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean100 -- 23 Eylül 2022; 12:0:40 >

ne kadar doğru bir yorum. bu forum iyiymiş

ben bir ara e-nabızdan iplerimi kontrol etmiştim. enabıza girince ip geçmişi gözüküyor güzel sistem yapmışlar. kaç sene öncesini gösteriyor

dediğin gibi superonlineyi iptal ettirip tekrar kaydolsa bile aynı havuzdan alacak galiba yine ipleri

bunun için çözüm başka nete geçmesi lazım. dsmart- digitürk- kablonet vsvs işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean100 -- 23 Eylül 2022; 12:5:13 >

Googlede javayla ilgili araştırma yaparken bu konu çıktı karşıma?

Java dediğiniz şey eskiden hani tarayıcıda flash, java eklentileri yükle yazısı çıkıyordu onu mu söylüyorsunuz?

Benim pcde senelerdir gezginler sitesinden indirdiğim bir java programı var. Ne işe yarıyor bilmiyorum. Zamanında faydalıdır diye kurmuştum, linki şu

https://www.gezginler.net/indir/java.html

Bu indirdiğim şeyin faydası nedir? Bahsettiğiniz gibi iz bırakmaz değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: keremm.

Googlede javayla ilgili araştırma yaparken bu konu çıktı karşıma?

Java dediğiniz şey eskiden hani tarayıcıda flash, java eklentileri yükle yazısı çıkıyordu onu mu söylüyorsunuz?

Benim pcde senelerdir gezginler sitesinden indirdiğim bir java programı var. Ne işe yarıyor bilmiyorum. Zamanında faydalıdır diye kurmuştum, linki şu

https://www.gezginler.net/indir/java.html

Bu indirdiğim şeyin faydası nedir? Bahsettiğiniz gibi iz bırakmaz değil mi?

Evet, bahsettiğim Java applet. Yani tarayıcı üzerinde çalışan Java eklentisi. 90'larda Netscape tarayıcıların diğer uygulamalarla çalışmasını sağlayan API geliştirdi, bu sayede Java, Flash, ActiveX, Silverlight vs eklenebildi, 2015'lere kadar bu gelenek devam etti. Ama sonra çok tehlikeli olduğu kabul edildi, günümüzde modern tarayıcıların hiçbirinde yok. (Sadece bende işim gereği ihtiyaç duyduğum Firefox 52 ESR Portable sürümünde Java eklentisi kurulu ve dikkatle kullanıyorum. Yine benzer şekilde örneğin eski Flash oyunlarını kullanmak için Flashpoint gibi hazır sistemler içinde görebilirsin bu tarayıcıları)

Senin bilgisayarında kurduğun ise ya JRE (yani java ile yazılan uygulamalar için gereken çalışma ortamı) veya JDK (geliştiriciler için olan) olarak duruyordur. Java ile yazılan uygulamalar için gerekir. Örneğin çok sık kullandığım JDownloader indirme programı ve Minecraft'ın Java versiyonu için bu kütüphanelerin kurulması gerekir. Özellikle iş yerlerinde halen bir çok yazılım Java platformunda yazıldığı için yine kurulması gerekiyor. Özetle, ihtiyacına göre 32 bit ve/veya 64 bit kurabilir, Oracle veya OpenJDK tarafından çıkarılan sürümlerini tercih edebilirsin. Mümkünse ihtiyaç olmadığı sürece kurmamalıyız.

Hocam merhaba, ben konuyu açan kişiyim. Konuyu açtığımdan beri o forum defterini kapatmıştım ve bir daha girmemiştim lakin şöyle bir durum var. Evden taşınacağız ve Superonline hat benim üstüme değil. Merak ettiğim evden taşınırken Superonline'ı tamamen iptal ettirsek, farklı bir adrese taşınınca(Gitceğimiz yerde de sadece Superonline altyapısı var) hattı bu sefer bizzat kendi üstüme sıfırdan açsam bu sefer kesin farklı IP havuzu alırım değil mi çünkü hem adres, hem hat sahibi değişecek?

Senin profiline girdim hala takılıyor musun forumda diye ve sanırım Netspeed önermişsin. Sorguladım ve oradan sadece 10Mbps hız alabileceğim, bu bence çok düşük bir hız bu yüzden orayı seçemeyeceğim. Keşke Superonline altyapısından hizmet verseydi orası sanırım oraya kayıt olurdum.

Eğer yukarıda dediğim gibi değişirse o foruma dönmek istiyorum. Kaç aydır bakmıyorum ama o admin kim bilir kaç kez ben üye oldum mu diye bakmıştır belki :D

• Gamer_7 G kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Hangi forummuş öyle kişisel takıntı yapmış Admine bak ya :)

Böyle bir soruyu anca Superonline bilebilir. Yani bir zahmet söylesinler, olmadı gideceğin şehirden Superonline kullanan birini bul forumdan veya oralarda.

Bilindiği gibi IPv4'ler aşırı sınırlı sayıda oldukları için şirketlerde çok az kaldı (Türkiye'de büyük bir çoğunluğunu Türk Telekom tutuyor, diğerlerinde çok az var ve CGNAT denilen yöntemle 1 aynı IP adresiyle 256 kullanıcıya kadar hizmet verilebiliyor.)

Mesela Netspeed bu konuda kanser eder. 3 günde 1 anca değişir IP. Hatta haftalarca değişmediği de oluyor. Ben çok umursamıyorum. Çok ciddi işim olursa Tor veya VPN takılırım diyorum ne yapalım...

Ve son not: IP değişse de farklı bir tarayıcı olmasına dikkat et.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.