Şimdi Ara

IP ADRESİNİZ STATİKMİ YOKSA DİNAMİKMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ADSL KULLANAN ARKADAŞLAR IP NUMARANIZ STATİKMİ YOKSA DİNAMİKMİ;
    TTNET NEYE GÖRE VE NASIL VERİYOR.?
    VERDİĞİ IP NİN STATİKMİ YOKSA DİNAMİK Mİ OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ.??
    LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STARTEM -- 3 Kasım 2004, 9:21:24 >

• benim ip dinamik..her modemi restart yaptığımda ipm deiğişiyo...
    statikte ipn sabit oluyor..statik ip için başvuru formunda istediğini belirtiyorsun..daha sonra da değiştirebilmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmcol

benim ip dinamik..her modemi restart yaptığımda ipm deiğişiyo...
    statikte ipn sabit oluyor..statik ip için başvuru formunda istediğini belirtiyorsun..daha sonra da değiştirebilmen lazım.
    BAŞVURURKEN SÖYLÜYORLAR AHMCOLUN DEDİĞİ GİBİ STATİKTE DEĞİŞMEZ O YÜZDEN WEB YAYINI YAPAİLİRİSİN AMA BİRAZ RİSKLİ OLDUĞU İÇİN KİMSE ÖNERMİYOR STATİK İPYİ HACKER OLAYI YANİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: savior_m

BAŞVURURKEN SÖYLÜYORLAR AHMCOLUN DEDİĞİ GİBİ STATİKTE DEĞİŞMEZ O YÜZDEN WEB YAYINI YAPAİLİRİSİN AMA BİRAZ RİSKLİ OLDUĞU İÇİN KİMSE ÖNERMİYOR STATİK İPYİ HACKER OLAYI YANİ

Alıntıları Göster
    gir internete ipadresimne.com de
    çıkan ip'yi kağıta yaz
    sonra modemin elektriğini falan kes sonra tekrar tak internete bağlan
    bak bakalım aynı ip numarası mı
    eğer aynı ip adresi yazıyorsa sende statik ip var demektir....
    eğer ip no değişiyorsa sende dinamik ip var demektir....

telekom bunu kendi kafasına göre belirlemiyor herhalde
    başvuru yaparken sitiyorum diyorsun onlarda vriyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: oliter

gir internete ipadresimne.com de
    çıkan ip'yi kağıta yaz
    sonra modemin elektriğini falan kes sonra tekrar tak internete bağlan
    bak bakalım aynı ip numarası mı
    eğer aynı ip adresi yazıyorsa sende statik ip var demektir....
    eğer ip no değişiyorsa sende dinamik ip var demektir....

telekom bunu kendi kafasına göre belirlemiyor herhalde
    başvuru yaparken sitiyorum diyorsun onlarda vriyor....

Alıntıları Göster
    Benim IP 128 k iken değişikti 256K olunca değişti ondan sonrada modemi birkaç kez açıp kapadım ama IP değişmiyor şimdi statik IP mi oluyor yani hiç değişmeyecek öylemi.

• quote:

Orijinalden alıntı: savior_m

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: savior_m

yaklasik 2.5senedir kablonet kullaniyorum ve dogal olarak statik ip kullaniyorum. ama ne hacker geldi ne bisey, kullanmasini bilmek lazim sanirim.

• size ttnet tarafından atanan IP adresinin bir expire süresi vardır. Bu süre bitimine doğru makinanız (sürekli açık olduğunu düşünüyoruz) aynı IP'nin yenilenmesi talebinde bulunur.
    Ya da expire süresi dolmadan tekrar bağlanırsanız aynı IP yi alırsınız. Yani modemi kapa aç ile kolay kolay yeni IP alamamanız gerekiyor.
    ipconfig /all derseniz ip'yi aldığınız zamanı ve expire olacağı zamanı görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oghuz

size ttnet tarafından atanan IP adresinin bir expire süresi vardır. Bu süre bitimine doğru makinanız (sürekli açık olduğunu düşünüyoruz) aynı IP'nin yenilenmesi talebinde bulunur.
    Ya da expire süresi dolmadan tekrar bağlanırsanız aynı IP yi alırsınız. Yani modemi kapa aç ile kolay kolay yeni IP alamamanız gerekiyor.
    ipconfig /all derseniz ip'yi aldığınız zamanı ve expire olacağı zamanı görebilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: oghuz

size ttnet tarafından atanan IP adresinin bir expire süresi vardır. Bu süre bitimine doğru makinanız (sürekli açık olduğunu düşünüyoruz) aynı IP'nin yenilenmesi talebinde bulunur.

NASIL YAPILIR BU DEDİĞİN İPCONFİG TARİF EDERMİSİN

• quote:

Orijinalden alıntı: STARTEM

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sabit, statik ip öyle herkese verilmez.. Ektra ücret isterler sizden.. Dolayısıyla herhangi bir talebiniz olmadıysa ip adresiniz dinamiktir..

• quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

Arkadaşlar sabit, statik ip öyle herkese verilmez.. Ektra ücret isterler sizden.. Dolayısıyla herhangi bir talebiniz olmadıysa ip adresiniz dinamiktir..

Alıntıları Göster
    Benim dinamik bence en iyisi bu. Çünkü istediğinizde değiştirme şansınız var.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

varsayımlar veya tahminler üzerine konuşmasak, insnaları yanlış yönlendiriyorsunuz...

şu an turk telekom ADSL ile isterseniz dinamik isterseniz statik IP alabilirsiniz
    EKSTRA BİR ÜCRET ÖDEMEDEN ve aylık ücretinizde aynı kalarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: sailors70

quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

varsayımlar veya tahminler üzerine konuşmasak, insnaları yanlış yönlendiriyorsunuz...

şu an turk telekom ADSL ile isterseniz dinamik isterseniz statik IP alabilirsiniz
    EKSTRA BİR ÜCRET ÖDEMEDEN ve aylık ücretinizde aynı kalarak.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım yanlışın var.
    statik ip para ile......

ip kontrolu için windows altındaki winipcfg programını kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: koby

Arkadaşım yanlışın var.
    statik ip para ile......

ip kontrolu için windows altındaki winipcfg programını kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Ne varsayımı, ne tahmini.. Dediğim şekildedir dostum.. Eğer tt herkese farkında olmadan statik ip dağıtıyorsa onu bilemem..
  • quote:

Ne varsayımı, ne tahmini.. Dediğim şekildedir dostum.. Eğer tt herkese farkında olmadan statik ip dağıtıyorsa onu bilemem..

Alıntıları Göster
    walla ben kay1t olurken sordum fiyat fark1 varm1 diye yok dediler bana ben de bari dinamik olsun didim
  • quote:

Orijinalden alıntı: STARTEM

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: STARTEM

quote:

Start->Run-> cmd yaz
    Çıkan dos ekranında ipconfig /all yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: oghuz

quote:

Orjinalden alıntı: STARTEM

quote:

Start->Run-> cmd yaz
    Çıkan dos ekranında ipconfig /all yaz.

Alıntıları Göster
    1. Static IP ücretsizdir.
    2. İnternete çıktığın IP nihttp://speedtest.ttnet.net.tr adresinden öğrenebilirsin.
    3. Static IP kurumsal işlemler WEB Hosting i açmak v.s işlemler için kullanılır gerekmediği sürece normal kullanıcılara taviste etmem ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadir DOĞAN

1. Static IP ücretsizdir.
    2. İnternete çıktığın IP nihttp://speedtest.ttnet.net.tr adresinden öğrenebilirsin.
    3. Static IP kurumsal işlemler WEB Hosting i açmak v.s işlemler için kullanılır gerekmediği sürece normal kullanıcılara taviste etmem ...

Alıntıları Göster
    bende fiyat farkı oldugunu biliyorum enazından ben alırken şimdi var mı yok mu hemenwww.telekom.gov.tr ye bakmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: trasher

bende fiyat farkı oldugunu biliyorum enazından ben alırken şimdi var mı yok mu hemenwww.telekom.gov.tr ye bakmak lazım

Alıntıları Göster
    ewt 9 şıkkı okursak ücretesiz olmuş hayırlı uğurlu olsunhttp://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152

• quote:

Orijinalden alıntı: trasher

ewt 9 şıkkı okursak ücretesiz olmuş hayırlı uğurlu olsunhttp://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152

Alıntıları Göster
    once baslat-calistir-command yaz sonra ipconfig de bakiyim gorduklerin seni tatmin edecekmi

• quote:

Orijinalden alıntı: ummax

once baslat-calistir-command yaz sonra ipconfig de bakiyim gorduklerin seni tatmin edecekmi

Alıntıları Göster
    adsl basvurusu sırasında ip tercihi yapılabiliniyor ücretsiz eğer sonradan
    ben static ip alcam diyosan parasını verceksin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.