Evet bildiğiniz gibi Turk Telekom bizlere dinamik ip sağlıyor. Yani modemi her açıp kapattığımızda yeni ip alıyoruz.
Benim bu konuda bir problemim var;
Modem'e restart attığımda her ne kadar ip adresim değişsede hep 88.246.***.*** ile başlıyor. Bu acaba modemimle mi alakalı? Daha önce INCA marka modem kullanıyordum ve çok çeşitli ip aralıkları alabiliyordum modemi açıp kapayınca (|88.243.***.***|88.201.***.***|85.107.***.***|85.108.***.*** gibi daha bir sürü farklı ip aralığı )... Şuan Usrobotics marka modemim var, ve modem ayarlarımda ''Default Gateway'' adresim otomatik olarak 88.246.224.1 ve aldığım tüm ip'ler 88.246 ile başlıyor son iki aralık değişiyor sadece... Acaba bu Default Gateway'in 88.246.224.1 olması benim ip aralığımı almamı kısıtlıyor mu? Bu Default Gateway'i değiştirip kısıtlamayı kaldırabilme şansım var mı?
Teşekkürler.
telekom bu sıralar IPlerle oynamalar yapıyor. belirli bir network IDyi senin bölgeni tahsis etmiştir. takiplerin daha kolay olması yöntemidir bu... bunu değiştiremezsin onuda belirteyim :)
robotics modemlerde bazen saçmalamalar oluyo bence bi firmware at hiç yoktan sorunun kaynağını az a düşürürsün
bunun doğru olmamasını umuyorum ama büyük ihtimalle doğru galiba :|
inşallah sorun ondan kaynaklıdır uğraşmadan çözersin
quote:
Orjinalden alıntı: KoKoLeiTe
telekom bu sıralar IPlerle oynamalar yapıyor. belirli bir network IDyi senin bölgeni tahsis etmiştir. takiplerin daha kolay olması yöntemidir bu... bunu değiştiremezsin onuda belirteyim :)
yo yo sorun bundan kaynaklanıyor galiba ve çözümü yok sanıyorum :|