Şimdi Ara

İp değiştiremiyorum yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzaktan hava durumu izlediğim veri cihazımın ip sini değiştirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar az detay ile kimse yardımcı olamaz size hocam
    Ürün nasıl bi ürün modeme falan mı bağlı yerel ağ ip adresini mi değiştirmek istiyorsunuz. Dediğiniz cihaz internete nasıl bağlanılıyor.
    İp den kastınız nedir uzaktan izlemek için olan sabit ip falan mı ?
    Daha detaylı bilgi verirseniz ve ürünün marka modelini atarsanız daha iyi olur

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Kardeşim uzak değil de modemden internete veri yükleyen bir cihaz ancak evdeki telefon ipleri ile mi çakışıyor napıyor cihazın ip adresi 192.168.1.100 görmüyor ben.bunu .100 değilde 199 yapmak istiyorum

• i.halil27 İ kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzüne girip şuanda kullandığı ip adresini öğrenip
    Bahsettiğiniz cihazın arayüzüne girip DHCP kapatıp kendi belirlediğiniz ip'yi girebilirsiniz.
    Eğer ip çalışmasından dolayı gözükmüyorsa wifi'yi kapatıp modemin bağlı olduğu bütün cihazları kesip sadece değiştirmek istediğiniz cihaza bu işlemi uygulayarak ip değiştirebilirsiniz.
    Sıkıntı yaşarsanız özel pm atın canlı olarak yardımcı olmaya çalışırım

Cihazın arayüzünde ip ataması yok kardeşim

Peki o zaman modem'den DHCP açıkmı kontrol edin.
    Kapalıysa açın modeme bağlı tüm cihazları bahsettiğiniz cihaz hariç kesip bağlayın modem arayüzünde gözüküyormu bir bakın ve ip adresine
    Ondan sonra diğer cihazlarıda bağladığınızda aynı ip adresini almaya çalışıp engelleyen cihazı bulmaya çalışın
    Eğer mümkünse modeme reset atmamızı da öneririm.

abi onu da denedim olmadı, cihaz da mı problem var diye düşündüm, arkadaşın modemine taktım çalıştı, eve geldim taktım çalışmadı, bu cihazın ip sini değiştirecek bir program veya yol var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP sabitleme lütfen yardım..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Dediklerimi yaptıysanız olmaması imkansız aslında
    Ürünün marka modeli nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Selamlar @iCrush

Bence boşuna uğraşıyorsunuz şahsen bu kadar özensiz eksik bilgi ile soru soranların postlarına kesinlikle cevap yazmıyorum " benimde elimde bir cihaz var ama bizim bahçede uçmuyor hemen yere çakılıyor, arkadaşın bahçesinde denediğimde uçuyor bana yardımcı olun " soruyu soran kişi bu kadar baştansavma özensiz doru sormuşken kesinlikle cevap verilmemeli ki tenezzül edip en azından marka model yazma zahmetinde bulunsunlar.

Yardımcı olma şevkinizi çok iyi anlıyor ve saygıyla karşılıyorum şahsen ancak problem yaşayan kişi karşılamıyor maalesef.
  • cumhuraltan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam
    Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Elektronik konusunda meraklıyım birçok konu ise benim düzeyini aşıyor bu konuda ufakta olsa bilgimi paylaşmaya çalıştım ama bütün konuyu tekrar okuduğumda hatamı anladım. Daha ilk cevapta marka modeli sormuştum oysaki :)
    İyi forumlar dilerim.

• quote:

Merhabalar hocam
    Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Elektronik konusunda meraklıyım birçok konu ise benim düzeyini aşıyor bu konuda ufakta olsa bilgimi paylaşmaya çalıştım ama bütün konuyu tekrar okuduğumda hatamı anladım. Daha ilk cevapta marka modeli sormuştum oysaki :)
    İyi forumlar dilerim.
    Selamlar ,

Evet sizin sorunu göstermek için harçadığınız özeni,çabayı,isteği sorunu olan kişinin göstermiyor olmasına istinaden yazdım mesajı bu tarz insanlara yardım etmeye çalışmak beyhude. Arkadaş belki çok iyi bir insan ancak forum kültürü denen bir gerçek de var.
  • quote:

Tenda Router sanırım başka Router takmak zorunda kalacağım bu cihazda çalışmıyor maalesef teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.