Şimdi Ara

Acil yardım ip çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acil yardım ip çakışması

Otoparkta bir vdsl modem var ve 5 daireye internet veriyor. Her dairede 2 şer adet router ve yine switch var bide. Her routerın daha önceden iplerini degistirip 1 234 falan sıralamıştım çakışma olmasın diye. Ama dün internet gitti sonra ana hatta sorun var diyip yaptılar. Şuan internet bi tek ana modemde var ve çok nadiren routerlara internet geliyor. wifiden ip lere baktigimda ağ geçidi ana modemin ip si değil tam tersine başka routerın ipsi. Yani routerlar birbirlerinemi bağlandı ne oldu çözemedim. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olurmusunuz.? Resimlerdeki ağ geçitleri neden saçmalıyor böyle ? Bütün modemleri sıfırlayıp sırayla tekrar mı hepsine LAN ayarından iplerini degistiriyim bide tp link router hepsi kurulumu nasıl yapayım dhcp falan bunlar açıkmı kalıcak.

Acil yardım ip çakışması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birileri routerları sıfırlamış olabilir.

routerlara sıralı ip verme,

modemde dhcp açık yap, modem ip i routerlara lan ip olarak gir ve dhcp ler kapalı olsun.

• Hocam 3 routera dhcp ayarlarinda ne kaldir var ne başka bişey. Bugun butun routerlara tek tek Lan ipsi atadım. Şuan bazıları çalışıyor bazılarıda mal gibi calismiyor. Çalısmayanların ağ geçidine bakıyorum başka routerın ipsi var. Routera girip statik ip veriyorum ana modemin ipsini giriyorum gene internet vermiyor. Bu arada tüm routerlarda internet ışığı yanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP sabitleme lütfen yardım..
    9 yıl önce açıldı
    Statik Ip Hakkında Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.