Şimdi Ara

BİRİ BANA YARDIM ETSİİİİNNNN ağ paylaşım.. erişim engellendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarlarda xp pro sp2 yüklü 3 pc war

hata ise şu :

\paylaşımadı erişilemez. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. Erişim izninizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin.

erişim engellendi

nasıl hallederiz ?

firewall kapalı (kapatmaya gerek olmadığını adım gibi bilsemde)hizmette gerekli şeyler başlatılmış durumda protokollerde eksik yok ağda ping atılıyor pc ler birbirlerini görüyor

modem usr9108

tek sorun yazıcı ve dosyalar paylaşılamıyor.. üsteki hatayı veriyor..

kafayı yicem araştırmadığım yer kalmadı..

sakın bana elle ip ver fln demeyin otomatik ip ile bu iş halledilebiliyor .. eskiden yapmıştım.. firewall hatta zone alarm bile wardı..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ağa Erişim Engellendi: Sorun Giderme Kılavuzu

İnternete erişmeye çalışırken "ağa erişim reddedildi" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve can sıkıcı olabilir. Bu kılavuz, bu hatanın nedenlerini anlamana ve sorunu çözmene yardımcı olacaktır.

Nedenleri:

• Yanlış ağ yapılandırması: Ağ ayarların yanlış yapılandırılmış olabilir veya İnternet Servis Sağlayıcın (İSS) ile bağlantı sorunları yaşıyor olabilirsin.
    • Güvenlik duvarı veya antivirüs: Güvenlik duvarın veya antivirüs yazılımın İnternet'e erişimi engelleyebilir.
    • Bozuk ağ sürücüleri: Ağ sürücülerin bozuk olabilir veya güncellenmesi gerekebilir.
    • DNS sorunları: Etki alanı adlarını IP adreslerine dönüştüren DNS sunucularında sorunlar olabilir.
    • Sunucu kesintileri: Ziyaret etmeye çalıştığın web sitesi veya İSS'nin sunucuları kapalı olabilir.

Sorun Giderme Adımları:

• Ağ bağlantını kontrol et: Kablolu bir bağlantı kullanıyorsan kablonun düzgün şekilde bağlandığından emin ol. Kablosuz bağlantı kullanıyorsan yönlendiricinin açık olduğundan ve cihazının ağa bağlı olduğundan emin ol.
    • Güvenlik duvarını ve antivirüs yazılımını kapat: Güvenlik duvarını ve antivirüs yazılımını geçici olarak kapatmayı dene ve ardından İnternet'e erişmeyi tekrar dene.
    • Ağ sürücülerini güncelle: Aygıt Yöneticisi'ni aç ve ağ bağdaştırıcısı sürücülerini güncelle.
    • DNS sunucularını değiştir: Kontrol panelinde Ağ ve İnternet ayarlarını aç ve DNS sunucularını Google'ın DNS sunucuları (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) ile değiştir.
    • Sorunu İSS'ne bildir: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala "ağa erişim reddedildi" hatası alıyorsan İSS'ne başvur.

Çoğu durumda, bu sorun giderme adımlarını izleyerek "ağa erişim reddedildi" hatasını çözebilirsin. Hata devam ederse, bir ağ uzmanına danışmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu tip sorunlar genelde su ayarlardan oluyor ben sana sıralayım sende dogruluklarını bastan kontrol et

1-sistemde kurulu olan firewal ve antivirüslerden
    2-ıp nin yanlıs yazıldıgından
    3-paylasıma açılmadıgından
    suanlık aklıma gelen bunlar sen kontrollerını yap ve sonucu yaz
  • workgroup aynı mı?
    alt ağ maskeleri aynı mı?

bunlara rağmen halen hata devam ediyorsa tekrar ağ kurulumu yaparsan sorun çözülecektir.. (firewallun kapalı olduğunu varsayıyorum)

kolay gelsin...
  • workgrup aynı firewall kapalı 255 255 255 0 onlarda aynı ip yanlış yazılmadı paylaşıma tabiki açıldı

AMA ÇÖZÜMM YOOKKK OLMUYOORRR

edit tekrar ağ kurulumu belki de 10 kez yaptım ama omadıı :((

kesin çok küçük mimik bi hata var ama nerde..

edit:

ping atıyom pc ler birbirini görüyoo ip yanlış girilmesi gibi bişi yok zaten ip ler oto.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenaneksi -- 11 Temmuz 2006; 20:19:33 >
  • Birde şunu denesene
    Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan bölümüne
    Yeğelenen DNS sunucusu 212.175.13.113
    Diğer DNS sunucusu 212.175.13.114
    şeklinde yazarak denesene
  • YUKARDA DA sölediğim gibi 2 ay öncesine kadar oto ip dns firewall zonealarm avast bunların hepsi varken dahi bu hata yoktu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurtalanlı

Birde şunu denesene
    Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan bölümüne
    Yeğelenen DNS sunucusu 212.175.13.113
    Diğer DNS sunucusu 212.175.13.114
    şeklinde yazarak denesene

denedim omadı..

garip bi sorun tüm dünya forumlarını hatayı yazarak arattım bi cvp yok aq

sormadığımız hacer abiler bilem kalmadı hane 5 gündür bunla yatıp kalkıyom

bulanın elinden öperim.. hmn hmn denemediğim şey kalmadııı

sakın format demeyin.. :))

aslında çok da problem değil bi network programıyla dosya paylaşabilirim ama takıntı oldu aq..

nasıl yapamaz benim gibi biri .. gibisinden bi haldeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenaneksi -- 11 Temmuz 2006; 20:38:31 >
  • yokmu bi yardım son umudum format ondan önceki umudum ise burası..

formata az kaldı :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenaneksi -- 11 Temmuz 2006; 20:47:32 >
  • sıkı bir virus taraması yap derim çünkü herşey normal görünüyor.. çünkü bazı trojanlar buna neden olabiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qnefe -- 11 Temmuz 2006; 20:53:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: qnefe

sıkı bir virus taraması yap derim çünkü herşey normal görünüyor..

bak onu denemedim hiç de aklıma gelmedi..

sağol bi avast yapalım bakalım...

bana yetkilerle ilgili bi problem gibi geliyo ama.. bunu bi deniyim once..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenaneksi -- 11 Temmuz 2006; 20:57:23 >
  • maalesef olmadı başka önerii???
  • Güvenlik Duvarını kapayınnnnnnnnn !!!!! her pc'ninde güvenlik duvarını kapa olacaktır
  • sorun çözüldü tek sorun bilgisayarlarda system mechanic yüklü olmasıymış

ayrıca şu an pc de firewall açık zonealarm açık avastpro açık spyware açık

bunların hepsi açıkken ben dosya ve yazıcı paylaşabiliyorum..

lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyinn..

firewall açıkken dosya paylaşılabilir.. ama özel durumlar dosya paylaşımı tick li olmalı

hepinize saygılar...

çok şükür hallettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenaneksi -- 12 Temmuz 2006; 12:20:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kenaneksi

sorun çözüldü tek sorun bilgisayarlarda system mechanic yüklü olmasıymış

ayrıca şu an pc de firewall açık zonealarm açık avastpro açık spyware açık

bunların hepsi açıkken ben dosya ve yazıcı paylaşabiliyorum..

lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyinn..

firewall açıkken dosya paylaşılabilir.. ama özel durumlar dosya paylaşımı tick li olmalı

hepinize saygılar...

çok şükür hallettim..

yavv bende system machanic yok
    acaba onu kaldırmadan önce başka bir ayarla oynamış olabilirmisin
    tıpatıp aynı sorun bende de var ne yaptımsa olmadı ???

• quote:

yavv bende system machanic yok
    acaba onu kaldırmadan önce başka bir ayarla oynamış olabilirmisin
    tıpatıp aynı sorun bende de var ne yaptımsa olmadı ???

bab bu sorun ben neye baktımsa bulamamıştım sebebi net ayarlarının xp de bozulmuş olması buna sebep bazı programlar yada virüs vs dir

çözüm ise ya o programı bulmak ve sorunu düzeltmek yada windows u baştan kurmak bence en mantıklısı windowsu baştan kurmak olur eğer sorun bulunmadıysa.. en fazla 45 dakkanı alır..
  • he he bende buldum sorun laptopdaki norton security imiş galiba, onu kaldırdım oldu???
    valla anlamadım ben bu işten bişey ama neyse!!
  • yardımcı olduğuma sevindim ama herkes şunu bilsinki firewall açıkken mis gibi paylaşım olur...[/b]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.