Merhabalar herkese windows hesabıma biri giriş yapmaya çalışmakta yani hali hazırda kullandığım windows 10 hesabıma. Her neyse bilgisayarı her açtığımda hesabıma her giriş yapmaya çalıştığımda şu hata ile karşılaşıyorum "Bu oturum açma seçeneği başarısız oturum açma girişimleri veya tekrarlanan kapanmalar nedeniyle devre dışı bırakmalar nedeniyle kapatıldı ve devre dışı bırakıldı" ardından windows hesabımın şifresi ile giriş yapabilyorum. her neyse, uzaktan masaüstünü kapattım. Statik ip kullanıyordum halihazırda dinamik ipye geçtim 2 gün kadar önce RDP portunu değiştirdim. TCP 3389 portunu engelledim. 2 gün sonra tekrar karşılaştığım sonuç aynı tavsiyeler var ise alırım teşekkürler. |
Siber Güvenlikten Anlayanlar Hesabıma Biri Giriş Yapmaya Çalışıyor Yardım
Hesabınıza birilerinin giriş yapmaya çalıştığından şüpheleniyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:
-
Başarısız Oturum Açma Girişimlerini Kontrol Edin: "Bu oturum açma seçeneği başarısız" veya "Bu oturum açma seçeneği başarısız oturum açma girişimleri veya tekrarlanan kapanmalar nedeniyle" gibi hata mesajları alıyorsanız, birinin hesabınıza erişmeye çalıştığına işaret edebilir.
-
Hesap Geçmişinizi İnceleyin: Tanımadığınız cihazlardan veya yerlerden gelen başarısız oturum açma girişimlerini tespit etmek için hesabınızın giriş geçmişini kontrol edin.
-
Windows 11 Hatası: "Windows 11 Bu oturum açma seçeneği başarısız" hatası alıyorsanız, bu bir yazılım sorununa işaret edebilir. Son güncellemeleri indirip yüklemeyi deneyin.
-
Hotmail Başarısız Oturum Açma: "Hotmail başarısız oturum açma" hatası alıyorsanız, Microsoft hesabınıza erişmek için adımları takip edin. Hesabınızın güvenliğini sağladıktan sonra yeniden oturum açmayı deneyin.
Hesabınızı Güvene Almak İçin Öneriler:
- Parolanızı değiştirin ve güçlü bir parola kullanın.
- İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.
- Hesabınıza erişmek için kullanılan tüm cihazları güncelleyin.
- Gizli sorularınızı güncelleyin.
- Hesabınıza şüpheli etkinlikle ilgili Microsoft veya diğer platformları uyarın.
Bu adımları izledikten sonra hesabınızın güvenli olduğundan emin olmanız gerekir. Başarısız oturum açma girişimleri devam ederse, bir siber güvenlik uzmanından yardım almanızı öneririz.