Şimdi Ara

IP Havuz sorunu mu yoksa farklı bir şey mi bilemiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Superonline kullanıcısıyım. Şuan iş yerinde olduğum için modem bilgisi aklımda değil ama gerekirse daha sonra paylaşırım. Huawei olduğunu hatırlıyorum sadece.

Benim sıkıntım şu ki laptoptan internete bağlandığımda özellikle maç yayınları ve dizi izlerken, sürekli kısa süreli internetim kopuyor 10 saniye sonra tekrar geri geliyor. Superonline teknik servisini aradım hatta eve de geldiler. Sistemde doğal olarak bir kopma yaşandığı görülmemekte. Defalarca talep bildirmeme rağmen modeme format atmak dışında bir çözüm geliştiremediler. Benim şahsi çabalarım sonucu superonline'ın dahil olduğu IP havuzundaki yoğunluktan dolayı çakışma olabileceğini söyledim ve bunun olabileceğini ifade ettiler. Çözüm önerileri de özel IP adresi satın almam (aylık 14 TL).

Sizce ne yapmam gerekiyor ? Bir de bu sıkıntı 1.5 yıldır kullandığım bağlantı da son 3-4 aydır mevcut.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Telefon ile olan bağlantımda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum...

Bir arkadaş şikayet vara bu şekilde ifade etmiş ve sanırım bendeki sıkıntı da aynı:

Fiber internetim Superonline tarafından bana haber verilmeksizin cgn altyapısına aktarılmış. Dolayısı ile internet çıkışlarım havuz ipleri üzerinden ve ikincil Superonline NAT'ları üzerinden geçmekte. Bu sebep ile port yönlendirmesi yapamıyorum, uzun süre açık kalması gereken ssh bağlantılarımı sağlayamıyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secondchance55 -- 28 Kasım 2018; 15:57:28 >

• Modeme gelen ipde sorun olsa ağdaki hiçbir cihaz internete çıkamaz diye düşünüyorum. Bilgisayara ağ ayarları üzerinden sabit ip vererek denediniz mi?
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Bir kaç tane dememiştim üstad. Önerebileceğiniz bir ip var mı?
  • Öyle bir durum olsa hiçbir cihaz internete çıkmaz. Belki ping ile ilgili kısa süreli atlamalar oluyordur. Kendi adıma maç yayını izlerken legalde bazen ufak kasılma meydana gelebiliyor ( bir maç boyunca 1 2 sefer 3-4sn) illegalde ise cok sık karşılasılan bi durum o internetimizle alakalı degil maalesefki
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Üstad. Şöyle bir cevap vermişler. Yorumun nedir?

Talebiniz üzerine CGN blogundan çıkarttım. Yaptığımız işlem geçici olur ilerleyen zamanlarda tekrar CGN bloguna girebileceğinizi belirtmek isterim. Açılmasını istediğiniz portları iletmeniz durumunda gerekli işlemleri sağlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secondchance55 -- 3 Aralık 2018; 17:53:23 >
  • secondchance55 S kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamışlar sanırım. Herhangi bir port açılmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum.
    Sizin durumdaki önemli nokta, telefonla ağa bağlandığınızda hiçbir sıkıntı olmaması.

Bu da modeme gelen ip ile ilgili bir sorun olmadığını gösteriyor.

Ağa bağlı diğer cihazların ipleri çakışıyor olabilir. Çözüm olarak laptopunuza sabit ip vermeyi deneyebilirsiniz.

Sorunu bu çözmezse wireless sinyal karmaşası ihtimaline karşı tarayıcıdan modemin arayüzüne girin ve kablosuz kanalını değiştirin. Bu kanallar genelde 1 ile 13 veya 1 ile 11 arasındadır. Teker teker deneyip kopma oluyor mu diye durumu gözlemleyin.

Bir diğer ihtimal de kablosuz iletişimde sinyalin zayıf olmasıdır. Bu durumda da sık sık kopmalar yaşanır.
    Sorunun bu olduğundan emin olmak için modeme yakın ve direkt gören bir yerde laptopu bir süre kullanın. Kesilme olmazsa sorun sinyal zayıflığıdır. Bu durumda menzil genişletici cihazlardan kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.