Şimdi Ara

IP'im durmadan degisiyor iyimi kotumu yardim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Bende Kablo netin nimetlerinden yararlanamayan ve 56k dan kurtulup adsl e gecmis siradan bi user im:P

abone oldugum 1 ay boyunca ip im sabitti hep ayni idi.Amaki ne olduysa birden bire oldu ve bi gun netmeting yapicakken bi arkadasla bi anda ip im degistigini farkettim ve ondan sonra nete her baglanmamda Sunucu ip adresi ve Islemci ip adresim durmadan degisir oldu ve tuhaf yani ikiside hep alakasiz degisimlere ugruyor yani bi bakiyorum 81.... bi bakiyorum 212... ve turlu turlu degisimler bunun nedeni nedir acaba Lutfen telekomu ara demeyin hep mesgul calan biyeri arayipta konusmayi basarabilsem bile adsl calismasi var 1 kac saate kadar duzelir demeleri (sorunumu dinlemeden) deli ediyor.

Sorularim
    1-Adsl lerde Ip sabitmi?
    2-sabit ise benim ip im neden durmadan degisiyor
    3-PPPoE de eskiden service name de izmir bilmem ne falan yazardi simdi sadece ttnet yaziyor neden?

Beni bilgilendirirseniz cok sevinirim kafam cok karismis durumda bu durum yuzunden sifir sisteme bile format atip denedim gene ayni durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHRiSsSTeeL -- 7 Mart 2005, 21:05:22 >

• adsl de static ip ve dynamic ip olarak iki seçeneğiniz var...
    static ipde ip değişmez ama dynamic ip her modemi resetlediğinizde yada bilgisayarı açıp kapattığınızda yeni ip almanızı sağlar...
    sanırım sizinki dynamic ip...
    bolgenizdeki turk telekoma dilekçe vererek static ip ye geçebilmeniz gerekir...
    static yada dynamic ip olmasının yararı ya da zararı varmıdır? bence farketmez....
  • Aslinda en cok merak ettigim su yani Sunucu ip sinin degismesi baglantimi etkilermi sonucta bu farkli farkli yerlere mi baglaniyor ne anlama geliyor yani downloadlarim falan gayet guzel 128k baglantim tam verim alabiliyorum ip degismesi bi yonden iyi bazen arka arkaya saldirilar oluyor baglantiyi kesip baglanmam ile 2 saat rahat birakiyorlar beni tekrar saldiri olunca degisiyorum

fakat yani benim baglantim guzel falan diyorum verimi iyi falan diyorum amaki ip sabit olursa dahami iyi olur?
  • arkadaşım saldırıyorlar felan diyorsun firewall kullan bunun için...zonealarm vs gibi freeware firewall lar var
    bağlantını etkilemediğini kendin söylemişsin zaten ip değişimi bağlantının hızını etkilemez
  • Yoo ben saldirilara karsi guzel oluyor dedim o kadar kayboluveriyorum guzel yani bu dedim o kadar tabiki kullandigimiz seylerimiz var bunu bi sorun olarak yazmadim ben sabit olursa verim artarmi demek istedim sadece buydu degismez dedin ok tsk ederim ilgine...
  • 128 k adsl var ise statik ip yi napacan 32 kbps ya

ps:212 ile başlayan ip te tut 212 daha hızlı 81 liden
  • benim hep 81 li neye göre hızlı nasıl hızlı olabilio ve benim yalnız 1 kez 191 li ip değişikliğim oldu ondan sonra 81de kaldı ama 81 sonrası sürekli değişio static miyim dynamic mi?
  • adsl de ip in deişir
    proxy arkasındayız ...statik için ayrı bi maliyet ödüosunuz sanırım...r
  • nası deişiyo??? benim icq de IP me ban attılarda
  • hort
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.