Herkese merhaba arkadaşlar İş yerime 27 kameralık bir sistem yaptırmak istiyorum 7 8 farklı yerden teklif ve fikir almıştım ve ip kamera konusunda kararlıydım. İstediğim sistem : 8 adet ses kayıtlı 18 adet normal 1 adet 25x optik zoom yapabilen bir speed dome Her şeye karar vermiştim . Poeleri nereye, nvr ı nereye , kabloyu nereden çekeceğime falan filan. Ancak bugün bir farklı kişi daha geldi ve burada ip kamera kullanmanın kesinlikle israftan başka bir şey olmayacağını üstüne basa basa söyledi. İş yeri hakkında da genel bilgi vereyim : Kat yüksekliği 3 m , 27 kameranın 18 i zemin ve asma katta geri kalanı üstteki 4 kata gidecekti. Dediğine göre artık analog kameralarda gelişmiş ve nasıl ip de her şeyi internet üzerinden rahatca yapabiliyorsak ve ethernet kablosu buna destek veriyorsa , aynı şekilde cctv4+1 kablo yani analog kameranın kablosu da artık ses kaydı , kamerayı sağa sola döndürme gibi özelliklere imkan sağladığını söyledi. Tek farkın ip kullanacak kişiler büyük alanda kablodan tasarruf etmek istedikleri için kullandığını diğer konularda 2 kameranın da aynı özelliklere sahip olabileceğini söyledi. Poe lerin yerine dvr koyarak analogtaki kablo pisliğinden de kurtulacağını söyledi. Benim bilgim hep ip kamera üzerineydi ancak adam kendinden çok emindi ve internettte nerede araştırsam analog kamera kötüleniyor. Bu durumda bilgisi olan birileri varsa çok sevinirim yardımcı olursa. Şimdiden teşekkür ederim. |
Ip kamera vs Analog kamera
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba,
IP kameralar aynı birim çözünürlükte, aynı marka AHD kameralara göre daha net görüntü vermekte ancak bu tercih sebebi olacak kadar çok büyük bir fark değildir. Örnek vermek gerekirse 2 MP Dahua marka IP kamera ile 2 MP Dahua marka HDCVI (AHD) kamera arasında 1'e 3 gibi bir fiyat farkı vardır, IP kamera yaklaşık 3 kat kadar daha pahalıdır. Ancak bunu sistemin tamamına vurduğunuzda iki sistem arasında ki fark bu kadar olmayabilir kamera sayısına göre fiyat düşüyor. AHD kameralar 1080P kalitesinde oldukça yeterli olup, Dahua'nın yeni çıkan bazı modellerinde 4+1 yerine 2+1 CCTV Coaxiel kamera kablosu ile hem ses hem görüntü iletilmektedir. 4+1 kablo çekildiğinde kameranın yanına ek mikrofon takılıyordu, kayıt cihazında ise ses girişi olması gerekiyordu. Ancak şu an bu sorunlar da ortadan kalkmış bulunmakta.
İş yerinizde kalite ve konfora önem veriyorsanız IP kamera sistemi, uygun olsun ama işimi görsün diyorsanız AHD kamera sistemi yaptırmalısınız. Tabi burada kullanılan ürünlerin markası modeli ve alt yapıda kullanılan kabloların da önemi büyük. Dilerseniz bizi arayarak detaylı bilgi ve teklif alabilirsiniz.
İyi forumlar.
-
Tamamdır arayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neredebuyardımbutonuxd -- 29 Ekim 2020; 21:31:18 > -
Ip kamera yaptırın. Kablo israfı büyük ölçüde engellenir. Daha yatırım yapılabilirm sistemler bunlar ayrıca. Ek kamera ilave edeceğiniz zaman bi kayıt cihazından kameraya kablo çekmek var bir de switchden çekmek var.
Maliyetten kısmak isterseniz poesiz ip yaptırın. Switch maliyetiniz bayağı azalır. Poesiz ip deyin anlar onlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X