Herkese merhaba arkadaşlar
İş yerime 27 kameralık bir sistem yaptırmak istiyorum 7 8 farklı yerden teklif ve fikir almıştım ve ip kamera konusunda kararlıydım.
İstediğim sistem :
8 adet ses kayıtlı
18 adet normal
1 adet 25x optik zoom yapabilen bir speed dome
Her şeye karar vermiştim . Poeleri nereye, nvr ı nereye , kabloyu nereden çekeceğime falan filan. Ancak bugün bir farklı kişi daha geldi ve burada ip kamera kullanmanın kesinlikle israftan başka bir şey olmayacağını üstüne basa basa söyledi. İş yeri hakkında da genel bilgi vereyim : Kat yüksekliği 3 m , 27 kameranın 18 i zemin ve asma katta geri kalanı üstteki 4 kata gidecekti. Dediğine göre artık analog kameralarda gelişmiş ve nasıl ip de her şeyi internet üzerinden rahatca yapabiliyorsak ve ethernet kablosu buna destek veriyorsa , aynı şekilde cctv4+1 kablo yani analog kameranın kablosu da artık ses kaydı , kamerayı sağa sola döndürme gibi özelliklere imkan sağladığını söyledi. Tek farkın ip kullanacak kişiler büyük alanda kablodan tasarruf etmek istedikleri için kullandığını diğer konularda 2 kameranın da aynı özelliklere sahip olabileceğini söyledi.
Poe lerin yerine dvr koyarak analogtaki kablo pisliğinden de kurtulacağını söyledi.
Benim bilgim hep ip kamera üzerineydi ancak adam kendinden çok emindi ve internettte nerede araştırsam analog kamera kötüleniyor. Bu durumda bilgisi olan birileri varsa çok sevinirim yardımcı olursa. Şimdiden teşekkür ederim.
İş yerimde yaşadığım sorun
Herkese merhaba arkadaşlar
Sizlerden bir konu hakkında fikir almak istiyorum.
Sanayide bir iş yerim var otomotivle ilgili. Dükkanın servis kısmında 10 kişi çalışıyor ve malzemeleri duvar sistemi olarak kullanıyoruz (duvar sistemi : bütün malzemelerin duvarda asılı olduğu ihtiyacı olanın alıp kullandığı sistem) Ancak çalışanlarıma karşı ne dediysem hiç kimse malzemenin kıymetini bilmiyor ve sürekli kaybolan malzeme, etraftan toplanan malzeme oluyor. Bu durumdan artık o kadar çok sıkıldım ki bazı tanıdığım firmalarda uygulanan sistemi uygulama düşüncesiyim.
Sistem şu şekilde: İş yeri her personele gereken tüm malzemeyi bir çanta içinde temin ediyor ve bu çantalar her cumartesi günü 1 kişi tarafından kontrol ediliyor eksik gedik var mı diye. Eğer ki eksik bir malzeme olursa kaybolan malzemeyi çantanın sorumlusu olan kişi temin etmek zorunda kalıyor. Bu zaman içinde iş yeri sadece hasar gören kullanılamaz hale gelen aletin hurdasını geri alıp yenisini vermekle yükümlü oluyor.
Benim gördüklerimden harmanlayıp düşündüğüm sistem bu ancak burada size danışmamın sebebi sizce ne kadar mantıklı? ne kadar haklıyım?
Aşağı yukarı her hafta 100 lira civarında bir malzeme kayboluyor, malzemenin %60-70 civarı hep çıraklar sayesinde etraftan toparlanıyor. Bu sistem sayesinde personel kendi eşyasının kıymetini anlayıp çırağın üzerindeki yükü de azaltmış olacak.
Fikirleriniz benim için çok önemlidir şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 289 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Güvenlik Kameraları, CCTV, IP, AHD Kameralar ve Araç İçi Kameralar