belki ileride eve laptop alırsam onuda direk modemden bağlarım diye airties rt212 modem aldım. 4 portu olan ve wireless özelliği olan.
ttnet ten dinamik ip adresli kullanıyorum. Yani sabit ip değil. Modemi açıp kaparsam ip numaram değişiyor.
Tek bilgisayar için kullanacağımdan dolayı portları kullanmıyorum wirelesside kapattım.
şimdilik tek bilgisayarımda kullanıyorum. Kurulumunu yaptım sorunsuz çalışıyor. Wirelesside modemin ara yüzü olanhttp://192.168.2.1/login.html den giriş yapıyorum. Şifresinide değiştirdim şifreyi girmeden girilmiyor.
-- Ama hoşuma gitmeyen yönü ise aldığım ttnet ipinide mesela 85.96.62.180 ip numarasını browsere yazdığımda da bu login sayfası çıkıyor. Gerçi şifre istiyor , şifreyi bilemeyen login olamıyor ama ben böyle bir şey istemiyorum. Sitelere girdiğimde adam ipimi öğrense browserine ip numaramı yazıcak karşısına login sayfası çıkıcak.
tamam şifreyi bilemediği için giremezde ya bir şekilde şifreyi kırıp girerse benim bütün modem iç ayarları ile oynayabiliyor.
usb modemim varken böyle bir şey yoktu. ip numaramı browsere yazarsam hiç bir şey açılmıyordu.
Ben bu gerçek ip numarası ile browsere yazılınca şifre isteyen login sayfasını nasıl iptal edebilirim.
Başkası benm ip numaramı browsere yazarsa karşısına login sayfası vs çıkmasın istiyorum. Ben sunucu bilgisayarmıyımda karşılarına login sayfası çıkıcak.
Nasıl iptal edebilirim bu sayfanın çıkmasını.
Sadece ben kendi bilgisayarımda 192.168.2.1 yazınca login sayfası çıksın istiyorum. 85.96.62.180 vb ip numaramı browsere yazınca şifreyi soran login sayfası çıksın istemiyorum Sırf bunun yüzünden modemin arkasından modemi 5 saatte bir kapatıp açıyorum. Yeni ip alıyım diye.
yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bilen yokmu arkadaşlar bu sorunun cevabını
quote:
Orijinalden alıntı: ElLamba
Bilen yokmu arkadaşlar bu sorunun cevabını
Selamlar,
Modemin arayüzüne girdiğinde Uzaktan Yönetim/Remote Management gibi ayar veya port yönlendirmelerde 80 numaralı yönlendirilmiş port var ise bunları kapatırsan sorunun düzelir.
hoca modemin ara yüzüne 192.168.2.1 yazıp giriyorum veya modemin iss den aldığı ip numarasından da 85.84.96.84 gibi onuda browsere yazınca bağlanabiliyorum.
192.168.2.1/login.html
Tek kutulu login sayfası çıkıyor Şifremi giriyorum.
sonra yönetim ayarlarına giriyorum.
Zaten burada hiç bir şey tıklı değil tıksız halde.
Bu durumda olduğu halde browserime 85.84.96.84 yazıp enterlediğimde 85.84.96.84/login.html
sayfası çıkıyor oradan şifremi girip işlem yapabiliyorum.
local olarak 192.168.2.1/login.html yi anlıyorumda bu ip adresimden ne diye login bölümü çıkıyor onu anlamıyorum.
Ben bunu iptal etmek istiyorum. Sadece modemin local ip adresini yazınca bu login sayfası çıksın onuda zaten anca ağda bulunan bilgisayarlar olursa onlar açabilir. Dışarıdan başkaları bu şekilde 192.168.2.1/login.html yazsalar açılmaz öyle bir şey olmaz onu biliyorum.
Fakat iss den aldığım ip numaramı yazdıklarında
tak diye modemin ayarlarına giriş login sayfası açılır. Karşıdaki bir şekilde şifreyi bulsa modemin bütün ayarları ile oynar.
Ben gene modeme reset atarım ayar çeker şifre değiştirimde bunlara ne gerek var. ip numaram sabit değil statik gerçi ama webden gerçek ip ile login sayfasının açılmasına hiç gerek yok.
Ben bu modemin iss den aldığım ip numarası ile browsere yazdıklarında benim modemimin login sayfasının açılmasını istemiyorum. 85.84.96.84/login.html gibi açılmasın
Bunu nasıl yapıcaz dediğiniz yöntem ile olmuyor gene ip numaramı browsere yazınca login sayfası açılıyor
bu airtiesçiler ne diye böyle bir şeye gerek duymuşlarki anlamıyorum. ne gereği var iss den aldığım ip numarasını browsere yazınca login sayfasının açılmasına. Sanki web server sunucusuyuzda sayfa açılıyor.
modem airties rt212
Gerçi şimdi başkalarına ip adresimi verdim onlar açamadıklarını söylediler. proxy sitelerinden
http://www.proxyport.net/ buradan başka site adreslerini yazdım onlar açıldı. Fakat kendi ip adresimi şimdi yazdım açılmadı.
Sanırım herhalde sadece kendimiz ip adresimizi yazarsak modem bir şekilde onu açmamıza izin veriyor ama yönetimden izin vermezsek başkası bizim iss den aldığımız dinamik ip adresimizi modem o ip adresi ile internet hizmeti verirken bile yazarsa açılmıyor demekki.
ilginçmiş. O zaman sorun yok gözüküyor.
Turk Telekomun atadigi IP adresi size gore ic bacakta oldugu icin bu gayet normal bir durum, felaket tellalligina ve ya paranoyakliga gerek yok.