Şimdi Ara

iPad 4 - Reduce Motion (Hareketi Azalt) Bug ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boyle ilginc bir bug var benim cihazda (iPad 4 Wi-Fi - 16 GB). Su an iOS 7.1.2 yuklu fakat iOS 7'nin ilk surumunden beri duzelmis degil.

Denedigim diger cihazlar: iPad Mini Retina, iPad Mini, iPhone 5S, iPhone 5, iPhone 4S.

Bunlarda bu bug yok. Fakat biri benimki digeri magazadaki test cihazi olmak uzere 2 farkli iPad 4'de bu buga rastladim. Yazilimsal bir sacmalik oldugu bariz de başka iPad 4 (ve iPad 3) kullanicisi olup da ayni seyi yasayan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 7 Ağustos 2014; 1:17:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen GPU'dan kaynaklanıyor.Air'de PowerVR G6430 var iken 4'te PowerVR SGX554MP4, 3'te PowerVR SGX543MP4 var. iOS7'de animasyonlar GPU'ya anlık yük bindiriyor ve eski cihazlar bu yüke anlık cevap veremiyor. Ha Apple bunları sıkıntısız hale getirebilir miydi, evet; ancak bu seferde yeni cihazları satmak için bahane olmazdı.
  • danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Evet bende sizin gibi tahmin ediyorum ama açıkçası GPU'nun böyle basit bir animasyonu kaldıramaması pek makul gelmedi bana. Gerçi A5X ve 543MP4'lü iPad 3 iOS 6'da bile yer yer problem yaşıyordu sanırım ama A6X ve 554MP4'lü iPad 4 iOS 6'da süper hızlıydı. iOS 7 sonrası o da retina ekran çözünürlüğü (2048x1536) için kısmen yetersiz geliyor olabilir dediğiniz gibi. A5'li iPad Mini 1024x768 çözünürlükte sorun yaşamıyor mesela. Diğer iPad 3 ve iPad 4 kullanıcılarının cevaplarını o yüzden merak ediyorum. O cihazlarda da aynı durum varsa dediğiniz gibi büyük ihtimalle. Hayır eğer öyleyse de ayarlar sekmesinde o seçenek olmamalı. Saçma sapan bir efekt karmaşası oluyor Reduce Motion açıkken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 7 Temmuz 2014; 0:25:41 >
  • iPad Mini 1024 * 768 çözünürlükle nasıl sorun yaşamaz, benim elimdeki iPod Touch(1136 * 640) A5 ve aynı GPU ile can cekişiyor iOS7'de.

Apple'ın A7'den önceki cihazlarında kullandığı PowerVR serisi GPUların tepki süreleri yüksek bu efektler için. Tabi yeni çıkan cihazlarda(iPhone 6) bulunan GPUların tepki süreleri daha düşük olacaktır şimdikilere nazaran.

Televizyon alırken tepki sürelerine de bakarız(genelde 5 milisaniyedir) bu da onun gibi.

Düzenleme: iPod'un çözünürlüğünü yanlış yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 7 Temmuz 2014; 0:47:58 >
    Sorun yaşamıyor derken kastettiğim bahsettiğim efekt içindi. iPad 4'de görünmeyen efekt iPad Mini'de görünüyor. Yoksa iOS 6'ya nazaran cihazda bariz bir yavaşlama zaten var. Eskisi gibi smooth değil menüler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Sorun yaşamıyor derken kastettiğim bahsettiğim efekt içindi. iPad 4'de görünmeyen efekt iPad Mini'de görünüyor. Yoksa iOS 6'ya nazaran cihazda bariz bir yavaşlama zaten var. Eskisi gibi smooth değil menüler.

Parmak hareketinden kaynaklaniyor olabilir mi? Orta tus ile yaptiginizda da ayni durum var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Parmak hareketinden kaynaklaniyor olabilir mi? Orta tus ile yaptiginizda da ayni durum var mi?

Her şekilde aynı.
    Yok hocam onda da aynı. Bu Apple neyin peşinde?

• Restore denediniz mi peki? Hani her ne kadar Apple cihazlar stabil desek de bir sure sonra ufak tefek seylerde sapitmalar oluyor.

iOS7 surumunun basindan beri mi boyle yoksa belli bir surumden sonra mi boyle oldu?

Surum yukseltmelerini cihazdan mi yaptiniz yoksa pcden mi yaptiniz?

• Şaka gibi ya, Apple eskiden böyle değildi arkadaş, powerbooklar kaç yıl gitti, eski iphonelarda güncellenirke böyle saçmalıklar yoktu, bir eko-sistemi değiştirirken hiç mi acımaz bu Apple? Yosemite geçişinde bir sürü mac felç olacak zaten mavericks boştayken 2-3 gb ram harcıyordu. Lan hakikaten steve gitti boku yedi apple.

Çok moralim bozuldu şu an hocam. Şunu farkettirdiniz ya iyi oldu, nefret etmeye başladım artık bu ne lan niye haber vermiyorsun adi firma. Verre gibi fanboylar da gelir şimdi.

iphone 5 cihazıma üvey evlat muamelesi, ipad 4 cihazımın içine ettiniz, ipod cihazlarıma güncelleme vermeyi unuttunuz. Of

Restore ile temiz kurulum yapmıştım. Bizlik olay yok appleın adiliği.

• Ilginc.

Nasil olur da iPad Mini'de gorunen efekti iPad 4'te goremezsiniz. Olayin cozunurlukle GPU ile alakasi yok. Tabi ben ustteki mesajlarimda efetklerin teklemesinden vs bahsediyordum.

• Ipad 3 ' de , animasyonlarçok sıkıntılıydı.

Satıp ipadi air 'e geçtim . Dertlerim bitti. Ama 5s'te herşey daha akıcı .
  • iOS 7'nin hangi sürümünden beri böyle emin değilim, sanırım 7.1 sonrası olsa gerek. iOS 7 kurulumunu PC'den yapmıştım. Sonraki versiyonları cihaz üzerinden yaptım yanlış hatırlamıyorsam. Restore birşey değiştirmiyor bu arada. Arkadaşın dediği gibi bizle değil direk iOS'in kendisi ile ilgili durum.

Biraz interneti karıştırdığımda yabancı forumlarda da aynı şeyi yazan çok kullanıcı gördüm. Çoğu iPad 3 ve iPad 4 kullanıcısı. iPad 2 ile yaşayan da varmış. iPad Air öncesi cihazlarda yaşanan genel bir bug belli ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Satıp ipadi air 'e geçtim .

Adamların derdi bu zaten.
  • Kasıtlı yaptılar şerefsizin önde gidenidir epıl. Cupertinodaki kampüslerinde yansınlar, başlarına samsung sony çalışanlarının ha bi de foxconn çalışanlarının sayısı kadar taş düşsün. Utanmaz adiler.

• Bug olsaydı öyle bir seçenek koyacaklarını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Satıp ipadi air 'e geçtim .

Adamların derdi bu zaten.

Ama iPad 3-4 arası dışında her ipad'e geçilir.
    İlk-ikinci iPad arasında zerafet farkı,işlemci ve kamera farkı var.

2-3 arasında ise Retina,hız ve kamera farkı var.

Bence 3'ten sonra mini'ye geçilirdi ve ben de geçtim ama 3-4 arasında pek fark yok bence.Yine de yeni alacaklar 3 yerine 4 almalıydı.

1-2-3-4-Air arasında,işlemci,M7,gpu,ve kasaların daha ergonomik oluşu var.

• Up.

iPad 4 ile iOS 8 Beta kullanan var mı? Varsa onda durum nasıl merak ettim.
  • Benim ipad4'te denedim videodaki sorun olmadı, geçiş akıcı. Sürüm Jb'li 7.0.6. 32gb 4g/wifi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.