Şimdi Ara

ipad air sms gönderme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arkadaşım agresif tavırlarından vazgeç önce
    sonra okumayı ve anlamayı dene

cihazın sms dışında herhangi bir özellğine laf söyledim mi ki tukaka olsun, algında bir sorun var senin, steve jobsa bunları söylesem senin kadar savunma refleksi göstermezdi bu ithamını şiddetle reddediyorum
    herkes her cihazın her özelliğini beğenmek zorunda değil ve eğer o cihaza bir araba parası bayılıyorsa ve internete hala girmeyi başaramadıysa burda şikayet etme hakkı da var ki ben şikayet etmedim çözüm arıyorum
    ayrıca okusaydın yukarda zaten android tabletim olduğunu ondan da memnun olmadığım şeyler olduğunu söyledim
    bunu da 2. bir tablet olarak aldığımı belirttim

Türkiyede data hatları sms ve data özelliğiyle çalışır bu T.C. kanunlarınca böyledir, amerikada veya başka yerde nasıl olduğu beni ilgilendirmez zira ben vergiyi bu devlete ödüyorum ve bu devletin maliye bakanlığının izin verdiği faturayla cihaz satın alıyorum
    Dolayısıyla data hattı destekleyen bi cihazın sms desteklemeyeceği aklımın ucundan geçmedi, zira akla gelmeyecek saçma ve mantıksız bir olay bana göre
    SMS mi kaldı diyorsunuz ama ben tüm konuşma mesajlaşma ve internet paketlerimi sms ile alıyor sms ile kontrol ediyorum
    hatta aveanın online işlem şifresini almak için dahi sms atmak gerekiyor
    ve bazı tarife ve paketler de sadece sms ile satın alınabiliyor
    Tableti olanın iphone ve hatta cep telefonu olmak zorunda değil sonuçta
    Ayrıca birçok operatör bilgilendirmesi sms üzerinden yapılıyor halen
    sanırım sen başka bir ülkede yaşıyorsun veya faturasız hattan haberin yok

Şimdi androidde ne yaptığım seni ilgilendirmez, onla ilgili tavsiyelerin veya sorunların varsa git android forumunda anlat, burası apple forumu
    ve ben de apple la ilgili yaşadığım bir sorunu çözmeye çalışıyorum, istersem gider windows tablet de alırım bu ipad deki sorunumu çözmememi gerektirmez
    Bugüne kadar 4-5 adet tabletim oldu 3gli hiçbirinde böyle birşeye rastlamadığım için hepsinde sms özelliği olduğu için ve bu kadar gelişmiş bir cihazda çok basit olan sms teknolojisi olmadığı için şoke oldum
    Telefonum da note 3 ve onda da radyo olmadığını öğrendiğimde şoke olmuştum ve android forumundakiler aynen senin verdiğin tepkinin benzerini verdiler

Senin gibi herşeyi mükemmel görüp beğenmek zorunda değilim, bu forumda bir hastalık var, android forumunda bu neden böyle bu yanlış mantıksız desen git apple al bilmem ne yap derler apple da aynısını yapsan android al derler
    Sanırım Apple bayisi falansın ya da Apple da çalışıyorsun ya da kraldan çok kralcısın
    Zira sen cevap verene kadar bu konudaki herkes olgunlukla cevap yazdı
    Fikrime katılırsın veya katılmazsın kimse katılmak zorunda değil ama ortada bir gerçek var ki sms gönderemediğim için hala paket satın alamamıştım, taa ki az önce 10 dk telefon parası ödeyip avea müşteri hizmetlerinden şifre alana kadar

Burda maalesef suçlu devlet, tablet denen cihaza bazı standartlar getirirsin ve dersin ki hangi marka ve hangi işletim sistemi olduğu beni ilgilendirmez, tüm tablet cihazlar tek tip uçla şarj olurlar (bkz. AB nin microusb standardı), tüm imei numaralı cihazlar data ve sms iletişimi sağlayabilmelidir, ya da sadece data sağlayabillmelidir, operatörler de bu durumda sms le işlem yapamazlar, tüm cihazlar sadece şu tip sim kartla kullanılabilmelidir, bu apple için değil tüm markalar için böyle yapılır ve bu ve benzeri standart şartları sağlamayan cihazların ithalatına izin verilmez, bunlar çok zor şeyler değil
    Neden kullanıcının rahatı bakımından değil de firmanın itibarı tarafından bakıyor insanlar bunu da anlamak zor
    Böyle yaparsanız firmalar pazar kaybetmemek için sizin standartlarınıza uygun cihaz üretirler
    Nasıl ki AB microusb standardı getirdi ve AB ye mal satmak isteyen herkes buna paşa paşa uydu aynısı yapılır, müşteriler de hangi markayı seçerse seçsin daha az sıkıntı yaşarlar

Sorunumu da geçici olarak çözdüm yardımcı olanlara teşekkürler, ipad imi de mutlu mesut kullanıyorum, kullanmak için de kimseden izin almıyorum, bu arada apple a da ingilizce yaşadığım sorunu yazdım gönderdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nepasvior -- 9 Şubat 2014; 15:50:34 >

• Hocam tablet müşterilerine sms yoluyla değil direk şubeden yardım etmek durumundalar. En azından apple için böyle. Gidin şifrenizi alın internetten halledin işlerinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hocam telefon açtım avea ya onlar da ayrı bir vaka, uğraştım ama en sonunda aldım online şifremi, zaten baştan bilseydim sms olmadığını micro sim alır şifremi alır sonra kestirirdim
  • nepasvior N kullanıcısına yanıt
    Evet oluyor
  • Bu kadar uğraşmak yerine herhangi bir telefoncudan nano/microsim'i normal sim'e çeviren plastik ara parçalardan alıp telefonla sms çekebilirdiniz...
  • sattackus kullanıcısına yanıt
    öyle bi parça olduğunu bilmiyordum daha önce deseydiniz keşke yapardım tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: KakaoluBiskuviCetesi

İnternet bağlantısıyla Apple lar arası iMessage kullanabilirsiniz. Maalesef SMS özelliği yok cihazın

face time özelliğide mi yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcevq

quote:

İnternet bağlantısıyla Apple lar arası iMessage kullanabilirsiniz. Maalesef SMS özelliği yok cihazın

Var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bcevq

quote:

Var

tamam hocam
  • jailbreak ile swirly sms var ancak o' da henüz ios 6 ya kadar destek veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.