< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İPHONE 14 PRO MAX YURT DIŞI PİCK UP YÖNTEMİYLE (ONLİNE SİPARİŞ VE MAĞAZADAN TESLİM) ALMA SÜRECİ (81. sayfa)

-
-
Bu yurt dışı iphonelari alan arkadaşlar kayıt ücretini de göze alıyorlar mı yoksa bir yöntemi mi var? 10 15k fark icin 1 yıl eksik garantili telefon almak mantıklı mı? Yoksa telefon bulunmadığı için mi alınıyor oradan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
iPhone 16 Pro Max 512 GB aldım. Türkiye fiyatı 110 bin TL iken, Vergisiz fiyatı ile 54 bin TL aldım. Buna 31 bin TL kayıt ücreti eklenince toplam 85 bin TL oluyor. sadece 1 telefonda 25 bin TL tasarruf ediyorum.
İki tane aldım, kayıt edersem toplamda 50 bin TL tasarruf anlamına geliyor. Birini bu sene kayıt ettirmeyi düşünmüyorum.( hakkım olmasına rağmen ) böylelikle yaklaşık 80 Bin tasarruf etmiş olacağım ( ayrıca avrupa cihazların kısıtlı garantiyi tr de kullanabiliyoruz )
2025 de iPhone17 PM geçerek belki yine kayıtlı kullanırım
-
tek zoll formu birden fazla faturalı ürünü işleme alabilirdiniz; 2 tane iphone aldım; 2 farklı ödeme ile herhangi bir sorun olduğunda ayrı faturaları olsun diye; tek zoll form ile sadece sipariş / seri numaraları (imei yazmadan) yazarak zoll formu berlinde damgalattım. iademi aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendimce -- 29 Eylül 2024; 21:8:51 > -
Haftaya Almanya ya gitme durumum var;
Direk mağazadan alsam vergi iadesi alabilir miyim;
Yada eski telefonu verip yeni iphone alsam atıyorum benimkini 500 euro saydılar kalan tutar için vergi iadesi alabilrmiyim acaba? deneyen oldu mu?
-
ben de dubai'ye seyahat edecegim bir kac defa gelecek ay ve sonra. alsam mi almasam mi arasindayim. 13pro'dan gecis yapmaya deger mi ona da kararsizim. 17de belki o ustteki centigi nokta haline getirirler diye bekledim de olmadi. arada foto cekiyorum onda da hic bir gelisme yok 16da o yuzden kararsizim ben de.
ama kayit ettirmeme kismini anlamayadim. sonucta 4 ay sonra kapanacak kayit olmazsa ki yeni yilda 46bin olacak diyorlar.
-
2 imei var ocak ayı itibari ile sıfırlanacak yani 4 ay + 4 ay eylül ayına kadar kullanma imkanı olacak olmadı yedek telefonla 1 ay idare eder; iPhone17 çıktığında alır ve iphone17 kayıt ederim.. kayıt parası olarak şuan 935 USD ediyor kenarda tutar zaten 46 bin olursa dolarda yukselmiş olur..
-
direkt mağazadan tutarı vermezler. havaalanında belgenizi verir, sonra kartınıza iade ederler. nakit alırsanız bir miktar daha keserler.
Apple'da değişim yapıp kalanın yine vergi iadesini alırsınız ama değişimde hem telefonu düşük fiyata sayıyorlar hem de mağazadan fiziki alımlarda global blue üzerinden vergi iadesi alındığı için iade tutarı daha düşük oluyor.
en iyi yol; apple internet sitesinden online sipariş verip mağaza teslim seçeneğiyle almak. zoll formunu doldurup alanda onaylatıp apple'a mail atarsınız türkiyeye dönünce. böylece %16 civarında iade almış olursunuz. geriye doğru birkaç sayfa giderseniz bir arkadaş çok güzel ve detaylı bir şekilde tüm süreci tek tek yazmıştı.
-
2 telefon al hiç kaydettirme
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bugün kredi kartımı ödemek için döviz aldım, telefonların fiyatı 1427,73 € * 37,67₺ = 53.782,59 ₺ ye gelmiş oldu..
-
Ben yurt dışına şuan çıkamıyorum ama kardeşim hollanda'dan getirecek, sizce bir şekilde vergi iadesi almanın yolu var mı, kardeşim hollanda'da yaşadığı için onat çıkmayabilir ama ben buradan kendi kredi kartımla ödesem vergi iadesi alma şansım olabilir mi?
-
hayır alamaz
-
Selamlar arkadaşlar, gelecek ay dubai seyahati planlıyoruz. Iphone 16 pro max 1tb almak istiyoruz. Pickup yöntemiyle sipariş vermek istediğimde 1tb modelinde stok görünmüyor. Dubai içerisine sipariş vermek istediğimde 4-5 haftalık bir süreçte teslim edileceği belirtiliyor. Açıkcası 1 ay sonra mağazadan almak istediğimde stok olup olmayacağına güvenemiyorum. 1 ay sonrası için konaklayacağım otele sipariş vermem doğru ve güvenilir olur mu ne tavsiye edersiniz ?
-
Dubaide Apple resmi hariç onlarca satıcı var. Büyük ihtimalle şuan bile ellerinde 16 serisi vardır 1 ay sonra da olur. Bence ön sipariş verip riske atmak mantıklı değil.
Hocam bu satıcılardan alırsak fiyat, garanti ve tax free gibi konularda kaybımız kazancımız ne olur? Ön sipariş edersek ne gibi dezavantajı olur bize? Teşekkürler.
-
Buradan mağazadan alım durumuna bakabilirsiniz, her zaman değişken tabi
reserve-prime.apple.com
Check iPhone Availability - Applehttps://reserve-prime.apple.com/AE/en_AE/reserve/A/availability?iUP=N -
Evet hocam ben de buradan kontrol etmiştim ama 16 pro max 1 tb seçilebilir durumda değil stok bulunmadığından. Bakalım her gün kontrol edeceğiz burayı teşekkürler.
-
Fiyat genelde daha düşük. TR de kullanacaksanız garantileri Apple resmi dahil nereden alırsanız alın geçerli değil. Tax free geçmez (dubaide amazonda falan da geçmiyor bu arada Apple resmi bile desteklemiyor olabilir araştırmak gerek) ama orada vergi %5 zaten çok fark ettiren bir mesele değil.
Ön siparişte cihaz zamanında gelmeyebilir veya erken gelebilir. Erken gelirse otelin güvenilir olması ve cihazın şansınıza kusurlu çıkmaması gerek. Geç gelirse de orada bunu gelince iade edebilecek biri gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 13 Ekim 2024; 18:20:53 >
Techwalls a göre Türkiye cihazlarının kodu A3296
www.techwalls.com
iPhone 16 Pro Max Model Number A3084, A3295, A3296, A3297 Differences - TechWallshttps://www.techwalls.com/iphone-16-pro-max-model-number-a3084-a3295-a3296-a3297-differences/Birleşik arap emirliklerinde A3295 kodlu cihaz satılıyormuş, kod farklı olduğundan Türkiye'de garantisi geçmiyordur apple Türkiye'yi arayıp bilgi alabilirsiniz
-
arkadaşlar geçen hafta Berlin rosenthaler strase'de iPhone aldım ama taxfree için belgeleri göndereceğim mail adresini bulamadım. mağaza özelinde mi mail atmamız gerekiyor yoksa genel bir info@apple.com gibi bir mail adresine mi göndermemiz gerekiyor?
bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X