Şimdi Ara

iPhone 16'nın yeni düğmesi kamera deneyimini bir adım öteye taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 16'nın yeni düğmesi kamera deneyimini bir adım öteye taşıyor
    Kamera kontrol düğmesi, iPhone 16 serisiyle gelen yeni bir özellik. Dokunsal düğme, hafifçe basma hareketini destekleyen yüksek hassasiyetli kuvvet sensörü ve dokunma etkileşimlerini mümkün kılan kapasitif sensör gibi yepyeni özellikler içeriyor. Peki, Kamera Denetimi düğmesi nasıl kullanılıyor?

Ayrıca Bkz.Apple Intelligence için tarih açıklandı: Yapay zeka hangi iPhone'lara gelecek?

iPhone 16 Kamera Denetimi nasıl kullanılacak?

iPhone 16'nın yeni düğmesi kamera deneyimini bir adım öteye taşıyor
    Apple, iPhone 16’lardaki Kamera Denetimi tuşunun hem yatay hem de dikey modda çalışmak üzere tasarlandığını ve farklı hareketleri desteklemek için kuvvet sensörü ve dokunmatik sensörler içerdiğini söylüyor. Bu düğmeyle kamerayı hızlıca açabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve video kaydı başlatabiliyorsunuz. Tek dokunuş iPhone’un kamerasını açıyor. İkinci dokunuş fotoğraf çekiyor ve uzun dokunuş video kaydını başlatıyor. Hafif basma yakınlaştırma gibi kontrolleri açıyor. Kaydırma mevcut kamera ayar seçeneklerini gösteriyor. Yakınlaştırma, pozlama, alan derinliği ayarlama, bu düğme sayesinde çok daha basit hale geliyor.

Kamera Denetimi, aynı zamanda görsel yapay zeka özellikleri de sunuyor. Kamera uygulamasını açıp bir nesneye doğrultarak tıklama ve tutma hareketiyle o nesne hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Örneğin; kamera denetimi düğmesine tıklayıp basılı tutarak önünden geçtiğiniz bir restoranın çalışma saatlerini ve puanlarını görebiliyor, bir köpeğin cinsini hemen öğrenebiliyor, bir broşürü çekip etkinlik olarak takviminize ekleyebiliyorsunuz. Yalnız, iPhone 16 çıktığında bu özellik kullanılabilir olmayacak. Apple, özelliğin Apple Intelligence’ın desteklendiği ülke ve bölgelerde gelecek yıl kullanıma sunulacağını söyledi. Bu düğme üçüncü parti uygulamalarla da çalışacak. Örneğin; bir ürünü satın almak için Google’da arama yapmak veya ChatGPT’nin problem çözme becerilerinden yararlanmak istediğinizde bu düğme size hız kazandıracak.

Apple, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerini 13 Eylül'de ön siparişe açacak. Apple Intelligence için tasarlanan yeni iPhone'lar, 20 Eylül'de satışa çıkacak.

Kaynak:https://www.apple.com/tr/newsroom/2024/09/apple-introduces-iphone-16-iphone-16-plus/
    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/09/09/iphone-16-camera-control-button/

• Ver coşkuyu ver coşkuyu

• adam o tuşa parmak izide ekler

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt

O anca 3 sene sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia N73.

Aklımda canlanıyor koskoca mazi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne telefondu be? Tema degistirme vardi, siyah ekranda beyaz yazilar vardi, ekrani yana cevirme vardi. Harika fotograflar cekerdi, ses kaliteside güzeldi.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ses kamera müthiş.

O yıllarda çekilen fotoğraf gördüm inanamadım. Renk kalitesi, doygunluk vs. Vs. İphone 16 ile yarışır dermişim :))

• Nokialardan sonra telefon üreticileri fotograf cekim kalitelerini düsürdüler. Nokianin 48MP Resim ceken kameralari o dönemdede vardi ve renkleri gerceklige cok yakindi. Hatta N73 adli son Nokia telefonumda uzaktan resim ceker, resmi büyüterek uzaktaki yazilari dahi büyütüp okuyabiliyordum. Kamera konusunda Nokia simdiki firmalarla bile yarisir, üstelik o dönemin teknolojisi ile.

• Bu tuşun ömrü 3 veya 4 nesil. Sonra kaldırılacaktır.

Özellikle xenon flaşı çok büyük bir nimet fotoğraf çekmek için.

Carl Zeiss farkı da bariz belli. Carl Zeiss lens olup kötü çeken cihaz görmedim.

Hoparlör niyetine iş yerinde, okulda kullanırdık, sesi bangır bangır çıkıyordu hatta şikayet ederlerdi.

Kamerayı koruyan kapağın kayarak açılıp kapanması çok güzel hissettirirdi. Çok güzel telefondu ya zamanı için.

Rezan Çakmakyoutube
    iPhone 14 Pro Max vs Nokıa Lumia 1020
    https://www.youtube.com/shorts/KVWdYlaSsfE?si=ryCQRbY4XIfmNiFj

ggobugi IMO 🧐youtube
    iPhone vs Nokia #builtdifferent
    https://www.youtube.com/shorts/-xn3BAkpv10?si=L_jOiPIzsvxmvWN-

• 3310 u kafam kizdikca yere vururdum. Sonra arka kapagi telefonu ve pili toplayip yerine takardim hicbirsey olmazdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Çok komik editler yapmışlar ya.

Plixyyoutube
    Samsung Factory Vs Nokia Factory #trending #funny #memes
    https://www.youtube.com/shorts/JsRB16iU0_o?si=u_brTFJcbWvMXUZP

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.