Şimdi Ara

iPhone 16 öncesinde Apple Store kapandı! Zam gelebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Unutmayalım. Apple’a karşı elimizde güçlü bir kozumuz var. Almamak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

Zam iki şekilde yapılır. Ya baştan okkalı bir zam sokulur. Halkta bir "noluyor lan, yuh" etkisi yaratır ve bu şok atlatıldıktan sonra uzun bir süre zam olmaz. (Uzunluk göreceli tabii) Ya da böyle ufak tefek zamlar yapılır ama sık sık, sürekli yapılır. Tıpkı bizim pazarlarda marketlerde gıdaya, giyime gelen zamlar gibi. Her hafta etiket değişir. Bu zamlarda halkta topluca bir şok olmaz, isyan ettirmez ama yine de rahatsız eder, sövülür geçilir ve daha kolay kabullenilir. Apple Türkiye de bu 2. zam yolunu seçmiş olabilir. Azar azar ama sık sık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isimsiz55_55 İ kullanıcısına yanıt

Devlete bir taneden fazla alıyoruz gibi.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

hocam yukarıda dediğim şey geçerli,paramız değersiz olduğu için bugün 1-1 olan şey yarın 0.70-1 olunca firmada 1-1i eşitlemek için güncelleme yapıyor bunada zam denmiş oluyor,açıklanan enflasyon verilerine kimsenin inanmadığı ve gerçeği yansıtmadığı için normal karşılamak lazım bu devirde yoksa kimse zamı sevmez ama elinde mal olsa zam olsa bizim insanımız ver çoşkuyu az zam yaw derler.

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

Paramızın değersizliğinin, krizde olduğumuzun, Dolar'ın dövizin baskılandığının, enflasyonun gerçeği yansıtmadığının, hükümet beceriksizliğinin ben de farkındayım. Ama ülkemizde kazıkçı esnaf zihniyetinin ve bu zihniyetin ne kadar yaygın olduğunun da farkındayım. Apple kendini garantiye almaya çalışıyor ama aynı zamanda burnundan kıl aldırmaması bir yana Dolar kuru olarak bakıldığında da daha yüksek fiyatlara satıyor. Bunun bahanesi olarak kur oynaklığının arkasına sığınması. Vergilerimizden bahsetmiyorum onlar ayrı konu onları hariç tutuyorum ve yine sorumlusu olarak mevcut hükümeti görüyorum. Baş sorumlusu bizim ekonomi ve ekonomimizden sorumlu hükümettir ama ikincil, üçüncül sorumlular arasında da bu kazıkçı, fırsatçı zihniyettekiler mevcuttur. Apple'ı da bizim esnaf gibi düşünebilirsin işte. varsayımla konuşmaya gerek yok bizim esnafımız da fırsatını buldu mu öyle bir kullanıyor ki!   Onlara da en içten küfürlerimizi eksik etmiyoruz.

• fiyatlar umduğum gibi yükselmeyince, bugün 61.250'ye sattım kurtuldum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.