Şimdi Ara

iPhone 17'den kötü haber: 2nm Pro'ya özel olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 17'den kötü haber: 2nm Pro'ya özel olacak
    iPhone 16 ve 16 Pro serisi sadece birkaç hafta önce tanıtılmış olsa da, halefi olacak iPhone 17 modellerinden yeni sızıntılar duymaya devam ediyoruz. Hatta bunlardan en büyüğü "Plus" modelinin sonlanacağı iddiaları oldu diyebiliriz. Geçtiğimiz saatlerde ise, iPhone 17 Pro ve 17 Pro Max'e güç vermesi beklenen A19 yonga seti için bazı yeni bilgiler paylaşıldı. 

2nm iPhone 17 Pro ve Pro Max'e özel olacak

Asya pazarından gelen bilgilere göre Apple'ın önümüzdeki yıl iPhone 17 serisinde 2nm fabrikasyon sürecini tanıtması bekleniyor. Raporda, bunun TSMC tarafından üretilebileceği doğruladı. Ancak kötü haber şu ki, Tayvanlı çip üreticisinin üretimle ilgili verimlilik sorunları yaşadığı söyleniyor. Bu da daha sınırlı bir üretime neden olacak.

Apple, şu an için TSMC'nin 2nm kapasitesinin tamamını ayırmış durumda. Ancak verimlilik sorunları nedeniyle 2nm işlemcinin yalnızca iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max'te kullanılması bekleniyor. Şu an için Apple A19 hakkında bilinenler sınırlı. Ancak fabrikasyon sürecinde yapılan iyileştirme nedeniyle, çok daha maliyetli olabilir. 

Ayrıca Bkz.iPhone 16'yı es geçip iPhone 17'yi beklemek için 7 neden

Kaçıranlar için TSMC'nin 2nm üretim hattı halihazırda Baoshan tesisinde kurulu ve deneme üretiminin 2024'ün 3. çeyreğinde başlaması bekleniyor. Fabrikasyon sürecine güvenecek ilk isimler ise, yukarıda da belirttiğimiz gibi Apple ve Nvidia olacak. Bu da şirketin çip üretim pazarında bir süre daha Samsung ve Intel'in önünde kalmasına yardımcı olacak.

Kaçıranlar için daha önceki iPhone 17 söylentilerinde, Apple'ın Pro ve Pro olmayan modeller arasındaki farkı azaltacağı söyleniyordu. Mark Gurman ise, son raporunda yeni iPhone'u doğruladı ve yeni bir modelin iPhone 17 "Air" olarak lanse edileceğini belirtti. Peki siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak:https://www.ctee.com.tw/news/20240915700387-430501

• 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Apple iPhone 17 serisinden ilk bilgiler paylaşılmaya başladı. 2nm süreci, önümüzdek iyıl iPhone 16 Pro ve Pro Max'e özel olacak.

Editör yanlış yazmışsın. Ayrıca uyduruk haber bunlar, daha 1 yıl var uydur uydur yaz nasıl olsa unutulacak.

• Benim de Böyle musteri kitlem olsa ben de böyle yapardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yıl telefon çıkarılması geyiği ve sürekli o varmış bu yokmuş öyleymiş ama böyle olacakmış sıktı yani. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeylerle muhatap oluyoruz.

• iPhone 17 ProMAX almayı düşündüğüm için çok büyük bir mutlulukla okuduğum haber oldu. Pro olmayanlarla farkımız kalmıyordu, isabet olmuş. 3nm olsaydı çok talihsiz bir seri olurdu. Haber için teşekkürler.

• Ne biçim bir dünya'da yaşıyoruz, yeni aldığın/alacağın ürünü eskitmene bile fırsat vermek istemeyen bir ticaret sistemi var.
    Bir yorumcunun yazdığı gibi haber tabi ki uyduruk/tahminler üzerine yazılmış masa başı haber formatında olduğu görülebilir.
    iphone 16'daki kısmı eksiklikler bir yana birde iphone 17 konulu haberlerin dalga geçer gibi yayınlanması bir iphone kullanıcı olmasam da sinir bozucu, elimde işe yarar hala güncelleme alan bir iphone varsa bu nesli pas geçerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 16 GB RAM ve 102.4 GB/s bellek bant genişliği ile gelirse muhteşem olur. 16 pro max’ı pas geçtim ve heyecanla bekliyorum…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kerem Bey, her sabah olduğu gibi güne Boğaz’a bakan devasa terasında başladı. Özel dikim ipek sabahlığını üzerine geçirip, yerden ısıtmalı beyaz mermer zeminde çıplak ayaklarıyla yürüyerek kahvaltı masasının başına geçti. Masa, Maldivler’den getirtilmiş nadir deniz tuzlarıyla marine edilmiş somon ve sadece bir çiftlikte yetiştirilen, organik trüf mantarıyla süslenmiş avokadolu tostla donatılmıştı. Yanında ise aşçısının el yapımı olarak hazırladığı, dünyanın dört bir yanından getirtilen seçkin kahve çekirdeklerinden yapılmış özel demleme kahvesi vardı. Kahvesini yudumlarken, arka planda nadir antika bir Steinway piyanosu otomatik olarak çalmaya başladı.

Kerem Bey, gününün büyük bölümünü özel helikopteriyle katılacağı Monaco’daki yat fuarını planlayarak geçirmeyi düşünüyordu. Yeni yatırımlar, sanal para dünyasındaki dev hamleler ve özel yapım yatlar hakkında kararlar alması gerekiyordu. Bu arada, Londra’daki bir sanat müzayedesinden kazanmış olduğu yüzyıllık tablo da bugün villaya teslim edilecekti. Her şey tam istediği gibi gidiyordu.

Kahvesinden bir yudum daha alıp rutin haberlere göz atmak için tabletine uzandı. Ekranda beliren bir başlık gözlerine ilişti: "iPhone 17'den kötü haber: 2nm Pro'ya özel olacak" Apple’ın bu gecikmesi onu adeta şok etti. Birkaç hafta önce New York’taki Apple merkezinin önünden geçerken, en son teknolojiye herkesten önce ulaşacağından emin olmuştu. Ama şimdi bu haber, planlarını altüst ediyordu. Sıcacık kahveyi yudumladıktan sonra derin bir nefes aldı, 5'ten geriye saydı, 0 dediği an doktoru yanı başındaydı, kötü haber karşısında şok geçirdiğinde uygulanacak protokol planlanmıştı.

• Adamlar 60hz ekrana okey bunu takarlar mı sence :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten iphone dan ne zaman iyi haber geldi ki.

• ahmetdu kullanıcısına yanıt

Bence de her yıl yeni bir telefon çıkarma zorunluluğu markaları zorlamaya başladı . Artık koyacak yenilik , geliştirilecek bir şey bulamıyorlar . Hal böyle olunca da insanlar 16 alacağıma 1 yıl beklerim 17 alırım diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence üzücü bir haber değil beklenen bir durumdu. Ancak kullanıcıların bunun dışında bazı temel beklentileri var onlara uyması artık şart gibi yoksa yandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 17 Eylül 2024; 17:53:20 >
  • zylinderkopf kullanıcısına yanıt
    Keşke…

• 17 serisi gümbür gümbür geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • her iphone lansmanından sonra bir sonraki model için kötü haber gelmesi beni işkillendiriyor .Hep bir sonraki seri için iyi haberler rakipleri cihaz cikardiginda geliyor ozamana kadar bir sonraki model iyi degil bunu alın taktiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 17 Eylül 2024; 18:29:22 >
  • zylinderkopf kullanıcısına yanıt
    O kadar belleği ve bant genişliğini iphone için ne yapacaksınız çok merak ettim

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    İroni mi ciddi mi bu anlayamadım

• Ben zaten Pro alıyorum sorun yok o zaman.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.