Şimdi Ara

iPhone 2G | 3.1.3 | Jailbreak (JB) & Unlock & Fake IMEI | redsn0w | Ana Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
4
Favori
144.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TAVCI

quote:

Orijinalden alıntı: hakman306

3.1.2 yaptim ama blackra1n ile jb yapamadim. Eski yani 2.2.1 redsnowla yaptigim cydia geliyor 3.1.2 restore yaptigimda. Blackra1n yapinca yeniden baslatma kisminda takiliyor. Jb yapmayim backup ile 2.2.1 dekileri yukleyeyimdiyorum o kadar cok sey varki cok uzun suruyor ve o da elma logosunda altta bir turlu bitmeyen bi cubukla kaliyor.
    En son custom degilde orjinal fw ile mi denesem diyorum bisey farkedermi ?

Aynı sorun bendede vardı.Mutlaka telefonu ıtunes uzerınden 3.1.2 ye alıp sonra blackra1n ıle jaılbreak yapman gerekıyor.Ben ikaynaktan 3.1.2 yı ındırdım.Sendekı sorunu yasadım.Itunes ten update et ,daha sonra blackra1n sorunsuz jaılbreak yapıyor.

2G 16 GB 3.13 oldu . Unlock yapamıyorum. Redsnow da unlock secenegı cıkmıyor. Tekrar 3.1.2. ye nasıl getirebilirim yardımcı olurmusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aLTuu

quote:

Orijinalden alıntı: cemfans

Ayni sorun bende de oluyor. Hatta benim redsnowlarda hic unlock secenegi cikmiyor . Bu konuda bilgisi olan varmi . Windovsu Guvenli kipde calistirmak bir ise yararmi ?

Senin baseband'ın zaten unlock'lu olabilir.
    Orjinal firmware yaptıktan sonra iTunes ve kablo ekranında yukarıda operatöründen sinyal alabiliyorsan sadece jailbreak ile telefonu kullanabilirsin.

Jailbrek nasıl yapacacağım bu durumda. Orjinal firmware ile update yaptım. REDSNOW kullanamıyorum. Unlock secenegı çıkmıyor. Sinyal alabiliyorum mesajlar geliyor ancak sadece acil çağrıda kaldım.

Lİbyada çalışıyorum. Türkiyede olsam bir yolunu bulurdum. Nokia ya kaldım:))

• merhaba arkadaşlar, uzun uğraşlar sonunda telefonum kullanıma hazır hale geldi. şimdi size en baştan yaşadıklarımı anlatmak istedim, ki böylece aynı durumda olan arkadaşlar faydalansın, yalnız şimdiden söyleyim, başlangıçta hiçbir fikrim yoktu ne yapacağım konusunda, internette korkunç bir bilgi kirliliği var ve kafam allak bullak olmuştu. Hiç olmazsa her yerde unlock ve jailbreak işlemleri için 3G ve 3Gs telefonlar için yönlendirme vardı.

telefonum piyasaya ikinci kez çıkan iphonelardan. sanırım 2007 yazıydı, temmuzda birinci partiler satışa çıkarılmış ve amerikada uzun kuyruklar oluşmuştu. fakat bu sim kilit kırma korkusu yüzünden almaya cesaret edemiyordum ama Vatan'a dönmeden 2 hafta önce gittigidiyorda iphone kırılma ilanlarını görünce gittim bir apple store'dan satın aldım, 4gb alacaktım ama sadece 8 gb satıyorlardı (o zamanlar 16gb yoktu). vergiler dahil 449 dolar vermiştim. türkiyede de kırmak için doğu bankta 150 tl istediler ve 3 gün süre verdiler. ama ben ilanda gördüğüm elemanla 100 liraya anlaşmıştım. o zamanlar ingilizce bile siteler yoktu, ne yapacağımı bilmiyordum adam yarım saatte telefonu bana verdi ve 100 liramı almıştı, çok koydu, ve 2.2 versiyona kadar güncellemedim. sonra bi arkadaşımın yoğun ricasıyla 2.2'ye güncelledim, o zamanda bütün listem silinmiş, mesajlarım fotoğraflarım gitmiş, dımdızlak kalmıştım. ve birdaha update etmeye tövbe ettim. ta ki, yeni nesil oyunları açamayana kadar.. hikaye kısmı burada bitiyor. şimdi gelelim bu gün yaptıklarıma.

ilk başta kendimi garantiye almak için bir back up dosyası oluşturdum, iddaalara göre bu back up dosyası, bütün telefon rehberimi, mesajlarımı, maillerimi, fotoğraflarımı saklayacak, daha sonra oluşacak bir aksilikte geri yüklememe imkan sağlayacakmış. bunun için, itunes'i açtım. iphone simgesine (soldaki listede) sağ tıklayıp "backup" dedim ve bir kaç dakika sonra yedek alınmıştı.

artık araştırmalarımı iyice yoğunlaştırdım. farklı sitelerden farklı makaleler okudum. kimisinde "sakın yüklemeyin, 3.1.3 geri dönüşümsüz olarak kilitliyor, biraz sabredin vs. vs. yyazıytordu. ingilizce sitelerde de araştırma yaptım ama aynı sorun orada da vardı, ne yazıkki her sitede 3G ve Gs lerden bahsediyor, "baseband" diye hiç duymadığım terimler kelimeler geçiyordu. derken bir sitede, "custom firewire" diye bir olay okudum. orada 2G'lerin baseband olayıyla bi alakasının olmadığından bahsediyordu. sadece güncellenecek telefonun "jailbreak"lı olması şartı vardı, işte aradığım sayfaydı ama emin olamadım çünkü sayfalar dolusu forum başlığından birtane bile 2G'den bahseden mesaj yoktu. derken bu konu başlığını okudum. artık iyice gaza geldim, ilk mesajdaki bağlantıları bilgisayarıma indirdim (redsn0w 0.9.4, 3.1.2 firmwire ve bootloader 3.9, 4.6) bu başlık bir harikaydı zira sadece 2G kullanıcıları vardı. bütün mesajları okumaya koyuldum, karşılaşabileceğim sorunlara hazırlıklı olmalıydım. derken bir mesaj gördüm.

quote:

Orijinalden alıntı: afterflame

2.2.1'den 3.1.2'ye şöyle geçtim:
    ingilizanahtarı'ndaki custom firmware'i indirdim. itunes'ta önce backup aldım. Sonra shift+restore ile custom firmware'i yükledim. Herşeyi ile hazır halde kuruldu ve sonra da backup'tan uygulamalar da dahil olmak üzere herşey geri yüklendi.
    Başka hiçbir şey yapmama gerek kalmadı.

ilgili steye gittim, ve 3.1.2 firmware'in inmesine oldukça zaman olduğu için denemek istedim. dedim ya çok fena gaza gelmiştim. ve shift+restore yapıp, 3.1.3 custom firmware seçtim ve kurulum başladı. herşe güzel ilerledi. derken nerede hata yaptım bilmiyorum ama, itunes hata verdi, hata kodu 1604. ve artık telefonum ilk aldığımdaki gibi açılmıyordu. DFU modda (http://vimeo.com/1555408) itunes'a takınca restore edilmesi gerektiği yazıyordu. mecburen bende onaylayıp 3.1.3'e bastım, restore and install dedim ve itunes'tan sanki faturalı bir telefonmuş gibi indirmeye başladım. indirdi kurdu, ve ileti geldi. telefonum artık simkilitliydi, açılmıyordu. ilk mesajda yazılanları tekrar gözden geçirdim. çünkü orada da orjinal 3.1.3 yükleniordu. oradaki programı kurup çalıştırdım (redsn0w 0.9.4). "install cydia" ve "unlock" kutucuklarını işaretledim. bootloader'leri gösterdim, firmware'e gelince yine indirdiğim 3.1.2'yi gösterdim. next deyince, telefonumun kapalı olması gerektiğini hatırlatan bir yazı geldi, kapattım ve tekrar next'e bastım, burada bir yazı yazdı ve geri sayım başladı. yazıda kısaca, power tuşuna basılı tutunuz yazıyor ve geri sayıyordu, tabi hazırlıksız yakalandım. back dedim yine yaptım, bu sefer ikinci maddeye geldi, burada da yuvarlak düğmeye de basmamı söylüyordu ve geri sayım devam ediyordu. ve 3. madde açıldı, elimi kapatma düğmesinden çekmemi söylüyordu, ama yuvarlak tuşa basmaya devam ediyordum. bu 30 sn felan sürdü, sonra hata iletisi geldi, başaramadınız diye. back dedim ve yine başladım. yine başaramadım. bir türlü zamanında yapamadım. derken 4. denemede farklı bişeyler oldu, itunes açıldı, felan. bişeyler yüklenmeye başladı. tabi ben elimi hiç yuvarlak düğmeden çekmiyorum heyecandan, sonra 2 dk sonra felan tamamlandı diiye yazdı. finish'e tıkladım. telefonda da birşeyler yüklüyordu, hiç ilişmedim kendisi bişeyler kurdu yükledi. telefon açıldı. pin kodu istedi, girdim. herşey süper. baktım hemen, çalışıyordu. 3.1.3 yüklenmişti.

ama maalesef bütün listem yine silinmişti. resimler mesajlar, telefon bomboştu. üzüldüm. ne laybedebilirim ki deyip önceden yedeklediğ dosyayı çalıştırmaya karar verdim. itunes açılınca direk restore yapmam için bi ekran vardı, daha 3-4 saat önce aldığım yedek duruyordu. bastım, yükledi. aıldı. sonra bir baktım o da ne!! telefon listem mesajlarım fotoğraflarım, hattaotomatik kilit ayarlarım parlaklık ayarlarım bile duruyordu!! ama hiç bir uygulama yoktu ve ipod bomboştu, mzikleri videolar gitmişti. 3.1.3 yüklenmişti. harika, bu sevinci sizlerle paylaşmak istedim. çok ayrıntılı ve uzun anlattığğımın farkındayım, ama böyle daha rahat faydalanabilecekleri düşündüm..

şimdi özetle,

1)ilk başta itunestan telefonun backup'unu aldım
    2)başka bir siteden indirdiğim 3.1.3 custom firmware dosyası yüklerken hata yaptım ve telefon tamamen silindi
    3)itunestan orjinal 3.1.3 dosyasını restore and instal yaptım, telefon çalıştı ama sim kilitliydi, menü çalışmıyordu, itunes işareti vardı.
    4)redsn0w 0.9.4programını çalıştırdım. install cydia ve unlock kutularını işaretlerim.
    5)firmware olarak 3.1.2 gösterdim (linki ilk mesajda var)
    6)botloader'ları ilk mesajdakieri indirip gösterdim
    7)telefonu kapattım, next dedim, iletilerin dediklerini yaptım. zamanlama hataları yüzünden burayı 4 kez tekrarladım.
    8)işlem bitince telefondaki yüklemeler bitene kadar bekledim.
    9)telefon açıldı ama rehber mesajlar silinmişti. tekrar restore back up dedim ve ilk aldığım yedek dosyasını gösterdim.
    10) işte o da kurulunca rehber mesajlar ve ayarlarım geri geldi, telefon 2G 3.1.3 oldu, müzikler ve uygulamalar gitt
    i.

benden önce mesaj yazan herkese teşekkürler.

not: bilgisayarım windows 7 64 bit, itunes son sürümü, telefon 2G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetakd -- 13 Mart 2010; 17:23:44 >

• arkdaşlar bugün iPhone 2G aldım, imei sorgulayınca "IMEI NUMARASI KAYITLI" diyor, fakat üretici "Ūretici: Nokia Corporation - Pazar adı: Nokia 6610" diyor. yani telefon FAKE imei sanırım. bu durumda 3.1.3 güncellemesi olmuyor sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mce07

arkdaşlar bugün iPhone 2G aldım, imei sorgulayınca "IMEI NUMARASI KAYITLI" diyor, fakat üretici "Ūretici: Nokia Corporation - Pazar adı: Nokia 6610" diyor. yani telefon FAKE imei sanırım. bu durumda 3.1.3 güncellemesi olmuyor sanırım?

Custom firmware ile yükseltebilirsin.

http://www.mega upload.com/?d=VEZB1P0E

veya

http://www.zshare.net/download/7234822742dc428e/

Bu linklerden birinden indir ve shift + restore ile update yap. DFU mod kullanırsan iyi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLTuu -- 17 Mart 2010; 21:55:35 >

• quote:

quote:

arkdaşlar bugün iPhone 2G aldım, imei sorgulayınca "IMEI NUMARASI KAYITLI" diyor, fakat üretici "Ūretici: Nokia Corporation - Pazar adı: Nokia 6610" diyor. yani telefon FAKE imei sanırım. bu durumda 3.1.3 güncellemesi olmuyor sanırım?

veya

Bu linklerden birinden indir ve shift + restore ile update yap. DFU mod kullanırsan iyi olur...

hocam DFU moda alıp ship+restore ile 3.1.2 yükledim, fakat sanırım fake imei dosyası olmadığı için unlock olmadı? verdiğin 3.1.3 ü indiriyorum, fakeimei yazıyor dosya adında. onu yüklersem sorun olmaz heralde???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtyilmz -- 17 Mart 2010; 23:10:55 >

• quote:

quote:

quote:

Ayni sorun bende de oluyor. Hatta benim redsnowlarda hic unlock secenegi cikmiyor . Bu konuda bilgisi olan varmi . Windovsu Guvenli kipde calistirmak bir ise yararmi ?

Orjinal firmware yaptıktan sonra iTunes ve kablo ekranında yukarıda operatöründen sinyal alabiliyorsan sadece jailbreak ile telefonu kullanabilirsin.

Jailbrek nasıl yapacacağım bu durumda. Orjinal firmware ile update yaptım. REDSNOW kullanamıyorum. Unlock secenegı çıkmıyor. Sinyal alabiliyorum mesajlar geliyor ancak sadece acil çağrıda kaldım.

bende bu durumdayım ve redsnow ile jailbreak yapamıyorum.Yardım istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evrekas

quote:

quote:

quote:

snowbreeze kullanın

• iPhone 2G?Are there iPhone 3G ? Heard, iPhone 3G have been produced .
  • quote:

Orijinalden alıntı: predouret

quote:

Orijinalden alıntı: Evrekas

quote:

quote:

quote:

snowbreeze kullanın

yardımların için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ckfeng

iPhone 2G?Are there iPhone 3G ? Heard, iPhone 3G have been produced .

We know that. But the friends are still using iPhone 2G.
  • quote:

quote:

veya

hocam başlıkta kırmızı büyük harflerle fake imei kullanıcıları kesinlikle uygulamasın yazmışsınız.

burda ise arkadaşa 3,13 sürümünü yükleyebileceğini söylüyorsunuz. benimde telefon fake imei. sorun olmayacaksa bende yükleyeyim

• B@R!$

Evet ilk mesajımda ki anlatımı fake imei kullanıcıları kesinlikle uygulamasın.

Ama yukarıda verdiğim custom firmware'dir. Yani üzerinde oynanmış, imei'yi orjinal haline getirmiyor.

Custom firmware yükleyerek versiyon yükseltebilirsiniz ama baseband yükselmez, yani fake imei'ni kaybetmezsin.
  • quote:

B@R!$

Evet ilk mesajımda ki anlatımı fake imei kullanıcıları kesinlikle uygulamasın.

Ama yukarıda verdiğim custom firmware'dir. Yani üzerinde oynanmış, imei'yi orjinal haline getirmiyor.

Custom firmware yükleyerek versiyon yükseltebilirsiniz ama baseband yükselmez, yani fake imei'ni kaybetmezsin.

Evet ben de arkadasin verdigi custom fw ile cihazi 3.1.3 e guncelledim. Fake imei olmasina ragmen sorun yok su anda.
  • tamamdır arkadaşlar bende 3,1 olan sürümümü 3,1,3 e yükselttim dün custom fw ile. teşekkür ediyorum
  • arkadaşlar custom fw 3.1.3 e yükseltmiştim cihazı

jailbreak li uygulamaları, oyunları (sf4,pes2010 vs) pc ye indirip, iTunes dan telefonla sync yapmaya çalışırken hata alıyorum

bu durum neden kaynaklıyor acaba?
  • quote:

arkadaşlar custom fw 3.1.3 e yükseltmiştim cihazı

jailbreak li uygulamaları, oyunları (sf4,pes2010 vs) pc ye indirip, iTunes dan telefonla sync yapmaya çalışırken hata alıyorum

bu durum neden kaynaklıyor acaba?

arkadaşım crackli uygulamaları itunes üzerinden yüklemen için telefonuna appcync yüklemen lazım. cydiada bulabilirsin. appsync 3,1 i yükle eğer sürümün 3,1,3 ise
  • y abu 3.13 ün ınlock ne zaman cııkar kafayı yiyecem 3.13 yaptım ne değiştirebiliyotum nede acılıyor ya boşuna yeni telefon aldım ı phone nein yerini tutmuyor oda
  • 1.1.4 kullaniyorum. 2g iphone um var. Fake imei ile kullaniyorum ama. Versiyonu en yuksek kaca kadar yukseltebilirim.
  • Durup dururken anteni bozuldu telefonumun servise gönderdim, geldiğinde ilk işim 3.1.3 yüklemek olacak. Teşekkürler konu için, inşallah bir sorun çıkmaz. Çıkarsa da yazarım artık
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.