Şimdi Ara

iPhone 2G Downgrade Sorunu[çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bana bir haftadır saç baş yolduran, uykularımı çalan bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle donanimhaber, iphoneyardim, iphoneburada, imodmyi, hackint0sh vb. envai çeşit sitede karşılaştığım tüm topicleri okudum ve uyguladım. Son olarak daha önce benim sorunumu yaşayıp çözmüş birisi vardır umuduyla buraya yazıyorum.

Sorunum kısaca şu, tinyumbrella ile SHSH kaydını almadığım iPhone 2G 8GB cihazımı 1.1.4 ten doğrudan 3.1.3 e yükselttim. Yaklaşık 10 gün telefonu kullandıktan sonra, telefon kilitlendi. Ben de tekrar 1.1.4 e downgrade yapmaya çalıştım. İşte dananın kuyruğu burada koptu.

Bilgisayarımda Win7 (64) HP, iTunes 10.2 yüklü. firewall ve AV yok. Cihazımı DFU moda sokup (restore/recovery değil DFU) iTunes 10.2 yi çalıştırınca telefonunuz recovery modda diyor. Normal, shift+restore ile 1.1.4 sürümünü atmayı denedim. İşlem başladı ancak 1600 serisi hata verdi. Sonra forumları araştırmaya başladım. Eski iTunes sürümlerini yükledim. 9,8.2,8.0,7.6.2.9,7.5... iTunes 10.2 de almadığım şu hatayı almaya başladım: "The iPod software update server could not be contacted." (sadece bu kadar make sure you are connected to internet falan yok). Bunları yazdığıma göre internet bağlantım da var... Ama sorun şu ki, eski versiyonlarda server hatası veriyor ve telefonu hiç görmüyor, 10.2 de ise restore işlemini yapmıyor.

Registry clean vs de yaptım, hosts dosyasını da değiştirdim ama sonuç yok...

redsn0w, sn0wbreeze, greenp0ison, iReb gibi pek çok program denedim. Olmadı. tinyumbrella ile deniyorum, saatlerce SHSH almaya çalışıyor, sonuç yok. TSS server başlatıyorum, iTunes da tık yok... kafayı yemek üzereyim anlayacağınız.

Yukarıdakilerin aynısını 32 bit bilgisayarlarda da denedim (daha önce itunes yüklenmemiş), sonuç aynı.

Sorunumla ilgili çözüm önerilerinizi bekliyorum.

MSN: evginserbest@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evgin -- 25 Nisan 2011; 23:03:29 >

• ++++

aynı problemleri yaşıyoruz arkadaşlar yardımcı olacak birisi varsa memnun olurum

teşekkürler.
  • iTunes 10.2 update servera baglanıyor ama 7.6 baglanmıyor. Apple sitesinde de yoğunlukla ilgili bir açıklama yok. pfff
  • Bende aynı sorunu yaşıyorum her yöntemi denedim ancak bir türlü çözüme ulaşamadım gsmhosting forumda bir kullanıcı apple in serverlarının down olduğunu yazmış.Muhtemelen 9 dan önceki sürümler için update server ı kapattılar.Telefonu downgrade etmem gerekiyor ama birtürlü edemiyorum.Eğer bu konuyla ilgili birşey bulursanız burda da paylaşırsanız ben de dahil bir çok kişinin işine yaracaktır.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.lonely.xx -- 24 Nisan 2011; 17:37:42 >
  • mr lonely

itunes 7.5 sürümünü temiz kurulumla kurmalısın. internet baglantını kes bu işlemleri yaparken. durumun internetle ilgisi yok. ayrıca itunes 7.5 i 32 bit bilgisayara kurmalısın.
  • beyler 32 bit bir bilgisayar bulun.yada bilgisayara format atıp 32 bit win7 kurun.

itunes 7.5 i kurun.dfu modda bağlayın telefonu.itunes bir hata ile görecek telefonu.ok diyip geçin

shift+restore ile indirdiğiniz 1.1.4 ipsw dosyasını gösterin.telefon 1.14 e dönecektir
  • Aynı sorun bedndede var ama benim kisi win7 32 bit zaten. Sorununuzun çözümü nasıl acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu işler usanmadan denemeyle çözülüyo : Ben yükledim 2-3 günlük ugrastan sonra , nasıl oldugnu bilmiyorum ama en son yaptıklarımı anlatayım.
    müziklerdeki itunes dosyası dahil olmak üzere programlardaki itunesle alakalı (itunes , bonjuor ve apple ... ile baslayan programlar) hepsini kaldırdım reset attım.
    7,5 kurdum reset attım leptop ta yapıyorum 32bit -w7 ,server baglanma hatası veriyordu, wifi kapattım recovery moda aldım olmadı , dfu moda aldım olmadı tekrar wifi açtım söktüm taktım kabloyu cihazı gördü ve 1.1.4 yükle dedim yükledi . 1015 hatası verdi sonunda tabiki normal olarak gerisini downgrade işlemlerinde farklı arkadaşlar anlatmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.