Şimdi Ara

iPhone 3GS ve Kablosuz (wifi) Internet - Yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iPhone 3Gs ile wifi üzerinden internete bağlanınca Youtube izlemek hemen hemen imkansız oluyor bende. Konuyu internetten biraz araştırınca, birçok 3Gs kullanıcısının aynı sorunu yaşadığını gördüm. Sorunu çözmek amacıyla birçok şeyi denemiş bulunuyorum.

Eğer siz de kablosuz (wifi) internet hızında sorun yaşıyorsanız lütfen kablosuz internet hızınızı ve kullandığınız Router cihazının marka ve modelini yazabilir misiniz?

Internet hızı ölçümü için SPEEDTEST programını kullanabilirsiniz (AppStore da ücretsizdir). Program size internet hızınızı (upload/download) ve gecikme (latency) süresini bildirecektir. (Bilgisayar için :www.speedtest.net)

Bendeki sonuçlar:

1. Ortam : Zyxel P661HW-D1 modeli (4 port kablolu+Kablosuz) ADSL2+ router, 2Mbit TTNET Adsl (2048kbps download max/512kbps upload max), iPhone 3Gs (OS 3.1)

2. SpeedTest sonucu : 750 kbps download / 45 kbps upload (ortalama) (ANKARA server).

Bir gözlem : Eğer "Location services / konumlandırma servisi" ayarı kapatılıp SpeedTest yapılırsa, bu durumda download hızı artıyor. "Location Services" kapalı iken SpeedTest sonucu : 1675 kbps download / 45 kbps upload (ortalama).

Yaptığım araştırmalara ve denemelere göre şu ana kadarki gözlemlerim:

1. (Location Services / Konumlandırma Servisi) AÇIK iken wifi internet hızı önce hızlı başlayıp sonra düşüyor. Ayarlardan kapatılıp SpeedTest yapılınca test sonucu bariz bir şekilde artıyor. (Bendeki durum böyle, garip ama gerçek).

2. Wifi internet hızı (SpeedTest ile ölçülen hız) yeterli olsa da YouTube wifi bağlantı üzerinden izlenemiyor (Video 5-10 saniye oynadıktan sonra kesiliyor, yüklemesi de duruyor). Bu durum TTNET veya Youtube'un Türkiyede yasaklı olmasından kaynaklanmıyor. Yurtdışında da birçok 3GS kullanıcısı aynı sorunu yaşıyor. Ayrıca 3G veya Edge ile bağlantıda Youtube izlenebiliyor, sorun sadece wifi bağlantı için geçerli.

3. Wifi internet UPLOAD hızı çok düşük ve olması gereken değerin çok altında. Bunun nedeni için yabancı sitelerdeki açıklama: (iPhone 3GS modelinde wifi+bluetooth çipi, daha küçük ve ucuz olması nedeniyle değiştirildi. Önceki modellerde Marvel marka chip kullanırken, 3GS modelinde Broadcom marka chip var ve bu Broadcom chipinin wifi Upload hızında sorun var. Sorun chipten kaynaklanıyor).

4. Turkcell 3G ile SpeedTest 3000kbps download/300kbps upload olarak çıktı (Ama bu sonuç konuma göre değişmektedir - Sinyal seviyesine göre artma ve azalmalar olabilir).

5. Yurtdışı sitelerde, kullanılan Router değişiminin veya Router yazılım güncellemesinin sorunu çözdüğünü söyleyenler var. (Başka çözüm önerileri de mevcut ancak hiçbiri bende işe yaramadı). Wifi'da hız sorunu yaşamayan ve rahatlıkla youtube izleyebilen arkadaşlar kullandıkları Router marka ve modelini yazabilirlerse iyi olur kanısındayım.

6. Sorun sadece iPhone için geçerli. Aynı routera kablosuz olarak bağlı bilgisayarlarda böyle bir sorun yok. OpenDNS ile youtube kesintisiz olarak izlenebiliyor.

SONUÇ OLARAK: iPhone 3Gs wifi bağlantısında donanımsal/yazılımsal bir sorun var ve bu sorun birçok kullanıcıyı etkilemiş durumda olabilir. Bu durumda Apple bir çözüm geliştirmelidir. Özellikle "Konumlandırma servisinin" açık veya kapalı olmasının wifi hızını etkilemesi bariz bir sorun olarak görünüyor (bendeki durum için). Veya iPhone 3Gs donanımı ROUTER seçiyor, bazılarıyla düzgün çalışırken bazılarında sorun çıkarıyor.

Lütfen siz de SpeedTest hızınızı, router/adsl bağlantısı özelliklerini, ve wifi üzerinden youtube izleme konusundaki gözlemlerinizi yazınız. Bu sorun birçok 3GS kullanıcısını etkilemiş durumda ve araştırdığım kadarıyla henüz kesin bir çözümü yok.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech-man -- 11 Eylül 2009; 14:37:57 >

• Yeni güncelleme ile bu sorun çözüldü deniyor.
  • Ben de 3.1 güncellemesi ile sorunun giderileceğini düşünüyordum ama aynen devam ediyor.

Bu yüzden telefonu garantiye götüreceğim.
  • kötü haber..
  • Sorun biraz daha belli oldu:

Akşam BurgerKing'deydim. Oradaki wifi ağa bağlanıp youtube'u denedim (birkaç videoyu). Hepsini kesintisiz izleyebildim. Aynı zamanda SpeedTest ile birkaç kez internet hızını ölçtüm. Ortalama 1100kbps download / 250 kbps upload çıktı.

Eve gelip "konumlandırma servisi" kapalı iken speed test ile ölçüyorum. Download hızı burger king'ten daha fazla çıkıyor. Ama youtube'ta wifi üzerinden herhangi bir video izlemek imkansız. Evdeki routerda normalde bir sorun yok. Laptop ile kablusuz bağlantı sorunsuz çalışıyor, youtube izlenebiliyor.

Şu andaki sonuç : iPhone 3Gs router SEÇİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech-man -- 13 Eylül 2009; 0:04:37 >
  • 2g 2.2.1 kullaniyorum deneyen varsa paylasabilirmi, uygulama yok bende deneyip paylasirim indirip
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakman306
    2g 2.2.1 kullaniyorum deneyen varsa paylasabilirmi, uygulama yok bende deneyip paylasirim indirip

698-71 cikti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 6 wifi sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hackman306;

Biraz daha ayrıntı verebilir misin?

1. ADSL abonelik hızı nedir? Yani TTNET sana maximum ne kadar hız imkanı tanıyor?
    2. Kullandığın router cihazının markası ve modeli nedir?
    3. Kesintisiz youtube izleyebiliyor musun?
  • Firmware güncelledikten sonra wifi sorunu yaşayanlar settings > general > reset > reset network settings uygularsa wifi sorunları büyük oranda düzeliyor. yalnız ev networkunuzun şifresini filan yeniden girmeniz gerekecek tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drag

Firmware güncelledikten sonra wifi sorunu yaşayanlar settings > general > reset > reset network settings uygularsa wifi sorunları büyük oranda düzeliyor. yalnız ev networkunuzun şifresini filan yeniden girmeniz gerekecek tabii.

Iphone da bir sorun bitiyo bir bi yenisi çıkıyo. Şarj problemi derken 3.1e geçtikten sonra Şarj problemi bitti şimdi de wifi sorunu çıktı. Ağı görüyo bağlanıyo full çekiyo fakat sayfaları youtube msn i netle çalışan ne varsa hiç birisini açamıyo. ''Sayfa açılamıyor,Safari sunucuyanıt vermeyi durdurduğu için sayfayı açamadı'' uyarısı verip duruyo. Bıkkınlık geldi artık ya
  • Arkadaşlar uzun zamandır konuya cevap atılmıyor. Acaba sorun çözüldüğü için mi? Aynı sorunu bende çekiyorum. 3gs 16 var. Upload hızı bazen 16 bile oluyor. Video izlemek imkansız. Yani bi çözümü varsa yapalım 100tl para bayılacaksak bile yapalım. Cihazdan soğumaya başladım!!
  • Zyxel P661HW-D1 modemde bende aynı problemi yasıyorum
    güncelleme vs var mı
  • Modemin Firmware'ini update ettim.
    Bir gelişme yok. Aşama kaydeden varsa lütfen paylaşsın...
  • bende youtubedaki videoların yavaş yüklenmesinden şikayetçiyim.

konumlandırma servisini kapatım speedtest yaptığımda çok az arttı fazla değil
  • up up

biz çözüm gelsin aartık arkadaşlar, hiç degilse hangi modemlere uyumlu onu söyleyinde onu alalım....
  • Evdeki modem Tivibu'nun verdiği Zyxel marka, işyerindeki Superonline'ın verdiği Pikatel marka. Modellerine isterseniz bakar söylerim. Şu an aklımda yok. Telefon 3GS, 5.01 yüklü. JB yok. Youtube'u sık kullanıyorum. Video da yüklüyorum zaman zaman. Her hangi bir sorun yaşamadım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Evdeki modem Tivibu'nun verdiği Zyxel marka, işyerindeki Superonline'ın verdiği Pikatel marka. Modellerine isterseniz bakar söylerim. Şu an aklımda yok. Telefon 3GS, 5.01 yüklü. JB yok. Youtube'u sık kullanıyorum. Video da yüklüyorum zaman zaman. Her hangi bir sorun yaşamadım....

wallahi cok iyi olur aylardır araştırıyorum tek bir konu tek bir çözüm bulamadım artık napıcaz modemi değiştiricem onunda garantisi yok diye korkma değiştiremiyordum...

senden istedgim telefonuna speedtest yükleyip (appstorede ücretsiz) hız testi yapman ve fotosunu bana atman bide kendinde donma yaşıyomusun en fazla ne kadar hız alıyosun felan vallahi dener isen cok memnun olurum bendekide 3gs son sürüm jb yok youtubeyi cok sık kullanıyorum ki su aralar Kullanamıyorum bu hız mevzuu yüzünden cevabını beklıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorrow123

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Evdeki modem Tivibu'nun verdiği Zyxel marka, işyerindeki Superonline'ın verdiği Pikatel marka. Modellerine isterseniz bakar söylerim. Şu an aklımda yok. Telefon 3GS, 5.01 yüklü. JB yok. Youtube'u sık kullanıyorum. Video da yüklüyorum zaman zaman. Her hangi bir sorun yaşamadım....

wallahi cok iyi olur aylardır araştırıyorum tek bir konu tek bir çözüm bulamadım artık napıcaz modemi değiştiricem onunda garantisi yok diye korkma değiştiremiyordum...

senden istedgim telefonuna speedtest yükleyip (appstorede ücretsiz) hız testi yapman ve fotosunu bana atman bide kendinde donma yaşıyomusun en fazla ne kadar hız alıyosun felan vallahi dener isen cok memnun olurum bendekide 3gs son sürüm jb yok youtubeyi cok sık kullanıyorum ki su aralar Kullanamıyorum bu hız mevzuu yüzünden cevabını beklıyorum

O programı yükleyip testi yaptım dostum. Ekran görüntüsü aşağıda. Aynı zamanda Zyxel modemin görüntüsünü ekliyorum. Çünkü üzerinde model no ile ilgili bir ibare göremedim.

• Bu da modem: (Yalnız bizim buraya tivibu getireceğiz diye hatları yenilemişlerdi. Optik kablo oldu sanıyorum. HD yayınları sorunsuz akıcı izleyebiliyorum örneğin.)

Diğer söyleyebileceğim şeyde modemden olabilir gerçekten de. Çünkü benim önceki modem robotics ve ilk çıkanlardandı. Vista veya win7 li pc'lerle bağlanamıyordum. Kırk yılda bir bağlansamda kopuyordu vs. Ben hep notebooktan diye düşünürken modem değişimi ile o sorun kalmayınca modemden olduğu kesinleşmiş oldu.

• oh oh oh vallahi içim rahatladı + zaten cok portlu bişey istiyodum bu modem cok iyi oldu aynısını alıyorum......sen diyelim 2 saatlik bir film actıgın zaman donma problemi felan yaşıyormusun tabloda bakarak yaşamıyosun sanırım ama yinede agzından duyayım dedim . ha bu arada bu resimde benden muhahaha:D

http://www.imageresim.com/images/43427165677448787206.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorrow123 -- 15 Şubat 2012; 1:34:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.