Şimdi Ara

iphone 4 çalıntı mesajı geldi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
8.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

quote:

Orijinalden alıntı: lifestyle4458

quote:

Orijinalden alıntı: likable_21

Merhaba beyler,6 ay önce doğubanktan kardeşime aldığım iphone 4 e bugün 01295800... imei no'lu cihaz çalıntı'dır,en yakın güvenlik gücüne teslim ediniz diye mesaj geldi.cihazın yanında fature herhangi birşey yok ama dükkanı biliyorum yarın ilk iş olarak gidip durumu adama anlatacağım ama adamın yan çizme olasılığı çok yüksek belge olmadığı için.elimdeki tek kanıt cihazın parasını verirken adamın pos makinasından çekmiştim tek kanıtım bu.o sebebten size sorum hangi yolları izlemeliyim? cihazı direk karakola teslimmi etmeliyiz yoksa gidip adama durumu anlatıp parayımı istemek vermezse tekme tokat girişmekmi?

birader denilenleri kafandan sil bi. çok fazla bilgi kirliliği var. doğru konuşanlar yok değil tabi yanlış anlaşılmasın

* söyle bi durum var bütün telefoncular aldığı telefonun sahibinin kimlik fotokopisini telefon numarasını almak zorunda. onlarda vardır muhtemelen satan kişinin numarası kimlik fotokopisi.

* adama gidip durumu anlat yardımcı olcaktır. yardımcı olmak zorunda. yoksa daha büyük zarara girer. çünkü kaçak mal satılıyor orda hep. velev ki yardımcı olmadı o zaman da bikaç gün sonra dükkanın önünden geçersin bakarsın vitrinde spot cihaz varsa git polise baskın yaparlar.

* baktın adam zorluk çıkartıyor gidip polisle gel oraya. yoksa tartışma ortamı olursa çevre esnaf da gelir baskın gelmeye çalışırlar sana. tartışma farklı boyutlara taşınabilir.

dogubanka kaç defa 2. el tel sattım. 1 kere bile ne kimlik fotokobisi istediler ne de cep numaramı.

onlar maliyeyle anlaşmışlar o zaman. normalde yasal değil yaptıkları. rutin kontrolleri yapılıyor. diyecek tek şey var. doğubanktan mümkün olduğunca uzak durun. :))
    illaki iyi esnaf da vardır ancak risk büyük.
    faturasız cihaz almamak lazım o zaman ordan. gitcen ihbar etcen başka yapcak bişey yok :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

quote:

quote:

Merhaba beyler,6 ay önce doğubanktan kardeşime aldığım iphone 4 e bugün 01295800... imei no'lu cihaz çalıntı'dır,en yakın güvenlik gücüne teslim ediniz diye mesaj geldi.cihazın yanında fature herhangi birşey yok ama dükkanı biliyorum yarın ilk iş olarak gidip durumu adama anlatacağım ama adamın yan çizme olasılığı çok yüksek belge olmadığı için.elimdeki tek kanıt cihazın parasını verirken adamın pos makinasından çekmiştim tek kanıtım bu.o sebebten size sorum hangi yolları izlemeliyim? cihazı direk karakola teslimmi etmeliyiz yoksa gidip adama durumu anlatıp parayımı istemek vermezse tekme tokat girişmekmi?

birader denilenleri kafandan sil bi. çok fazla bilgi kirliliği var. doğru konuşanlar yok değil tabi yanlış anlaşılmasın

* söyle bi durum var bütün telefoncular aldığı telefonun sahibinin kimlik fotokopisini telefon numarasını almak zorunda. onlarda vardır muhtemelen satan kişinin numarası kimlik fotokopisi.

* adama gidip durumu anlat yardımcı olcaktır. yardımcı olmak zorunda. yoksa daha büyük zarara girer. çünkü kaçak mal satılıyor orda hep. velev ki yardımcı olmadı o zaman da bikaç gün sonra dükkanın önünden geçersin bakarsın vitrinde spot cihaz varsa git polise baskın yaparlar.

* baktın adam zorluk çıkartıyor gidip polisle gel oraya. yoksa tartışma ortamı olursa çevre esnaf da gelir baskın gelmeye çalışırlar sana. tartışma farklı boyutlara taşınabilir.

dogubanka kaç defa 2. el tel sattım. 1 kere bile ne kimlik fotokobisi istediler ne de cep numaramı.

onlar maliyeyle anlaşmışlar o zaman. normalde yasal değil yaptıkları. rutin kontrolleri yapılıyor. diyecek tek şey var. doğubanktan mümkün olduğunca uzak durun. :))
    illaki iyi esnaf da vardır ancak risk büyük.
    faturasız cihaz almamak lazım o zaman ordan. gitcen ihbar etcen başka yapcak bişey yok :))

zaten en son baskın yapmışlardı dogubanka. kesinlikle maliyeyle ilişkileri var adamların, full kaçak mal satıyorlar ve 3 4 yılda bir baskın yapılıyor. dogubanktan uzak durmak lazım aynen öyle

• konuyu açan arkadaşı amma da korkutmuşsunuz ya.

arkadaşım yapman gereken önce dükkana gidip durumu anlatmak. ama papaz etme, böyle böyle oldu falan. onlar bi yolunu bulup seni çok mağdur etmeden halledebilirler. belki paranı iade ederler belki de başka bir telefon verirler, bilemiyorum. ama kavga gürültü çıkartırsan zararlı olailir.

sonra ise polise gitmen gerekiyor. her duyarlı vatandaş gibi. telefonu vermiş olsan bile gitmen lazım. sonuçta o telefon yüzünden başka bir insan da mağdur oldu. ama asla korkacak birşey yok. kimse size hırsız muamelesi yapmaz.

olur mu lem öyle şey, adam hem telefonu çalıp hem karakola götürüp teslim eder mi?

hukukta "hayatın olağan akışına aykırılık" diye bir tabir vardır, rahat olun.
  • gelişmeleri bekliyoruz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Hocam son durum nedir ?

Hocam sabah doğubanka gidip adama durumu anlattım ve oda 2.el satış fiş listesini inceledi ve bende arada silipim var deyip adama göz dağı verdim fişleri incelerken.baktım birden benim satış fişini buldu:) sonra telefoncunun diğer arkadaşıda geldi ve onada durumu anlattık .adam dellendi resmen:D yok böyle işin...6 ay olmuş çalıntı mesajı gelmiş vay ben böyle telefonculuğun....neyse sonra bana dediği laf git karakolda şikayetçi ol bana bu telefonu satan kişiden çünkü bende mağdurum dedi .baktım adam uyanıklık yapmaya çalışıyor tamam kardeş sen şu 2.el satış fişinin kopyasını ver bana ben gidip direk bu şahıştan şikayetçi olayım dedim ve adam ikna oldu.sonra 2.satış fişiyle karakola gittim durumu anlattım .karakoldaki görevlide çağlayandaki adliyeye git sen telefoncudan şikayetçi ol senin telefonu ilk satan kişiyle işin yok dedi. bende tamam deyip çağlayanın yolunu tuttum :D neyse metrobüsle çağlayana adliyeye ulaştım ( bu arada ne kadar büyük bina kardeşim o :) ) sonra şikayet dilekçesini doldurup aldığım sıra fişiyle bir odaya girdim ve durumu anlattım.2.el takip fişini filan gösterdim ama görevli sorun çıkardı telefon nerede diye. adam tam bir egomanyak yav oturacaktım ben sana otur dedimmi diye karşılık verdi :D neyse ,yarın telefonla birlikte şikayet dilekçeni getir bakalım satıcı buradanmı yoksa kadıköydenmi şikakeyçi olmuş diye. bende evw deyip tekrar çalıştığım yere geri döndüm ve biraz mantıklı şekilde düşünüp bu işil en kısa yoldan nasıl hallederim diye çünkü yarın adliyeye gitsem telefon hertürlü gidicek .neyse işyerinden tekrar telefoncuya gidip karakola oradanda adliyeye gittiğimi belirttim ve adliyedeki savcı sizden şikayetçi olmamı söyledi dedim satan şahısdan değil:D adamın eli ayağı dolaştı resmen. adama bak dedim esnafsın hiç bu işi uzatmayalım mahkemelerde uğraşmayalım diye yem attım:) ve o kaçak telefonu getireyim sorunu sen telefonu satın aldığın adamla hallet dedim çünkü 2.el satiş fişinde adamın açık adresi filan herşey vardı gerçi telefon numarası hiçbir operatöre kayıtlı değilya .neyse adam tekrardan kendi kendine ahkam kesmeye başladı yok böyle devlete bla bla:D sonrada tamam kardeş yarın telefonu getir sana başka iphone verelim dedi.bende yarın sabah telefonu getireceğimi söyledim ve işyerine tekrardab geri dönüş yaptım olay bugünlük kapandı.şimdi size birkaç soru sorayım beyler umarım yardımcı olursunuz.Şimdi bu olayda her halukarda kardeşim hırsız durumunda o sebebten yarın telefonu geri teslim ederken nasıl bir iade kağıdı almalıyım yarın bir gün polis kapıya dayandığında suçlu duruma düşmemek için? yada yarın kardeşimle doldurduğum şikayet formunuda alıp adliye gidip şikayetçimi olmalıyım?

Note: karakoldaki görevlide iade kağıdı almakadan kesinlikle telefonu teslim etme dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 27 Şubat 2013; 23:04:09 >

• quote:

quote:

Hocam son durum nedir ?

Hocam sabah doğubanka gidip adama durumu anlattım ve oda 2.el satış fiş listesini inceledi ve bende arada silipim var deyip adama göz dağı verdim fişleri incelerken.baktım birden benim satış fişini buldu:) sonra telefoncunun diğer arkadaşıda geldi ve onada durumu anlattık .adam dellendi resmen:D yok böyle işin...6 ay olmuş çalıntı mesajı gelmiş vay ben böyle telefonculuğun....neyse sonra bana dediği laf git karakolda şikayetçi ol bana bu telefonu satan kişiden çünkü bende mağdurum dedi .baktım adam uyanıklık yapmaya çalışıyor tamam kardeş sen şu 2.el satış fişinin kopyasını ver bana ben gidip direk bu şahıştan şikayetçi olayım dedim ve adam ikna oldu.sonra 2.satış fişiyle karakola gittim durumu anlattım .karakoldaki görevlide çağlayandaki adliyeye git sen telefoncudan şikayetçi ol senin telefonu ilk satan kişiyle işin yok dedi. bende tamam deyip çağlayanın yolunu tuttum :D neyse metrobüsle çağlayana adliyeye ulaştım ( bu arada ne kadar büyük bina kardeşim o :) ) sonra şikayet dilekçesini doldurup aldığım sıra fişiyle bir odaya girdim ve durumu anlattım.2.el takip fişini filan gösterdim ama görevli sorun çıkardı telefon nerede diye. adam tam bir egomanyak yav:D neyse adam savcımıdır görevlimidir bilmiyorum,yarın telefonla birlikte şikayet dilekçeni getir bakalım satıcı buradanmı yoksa kadıköydenmi şikakeyçi olmuş diye. bende evw deyip tekrar çalıştığım yere geri döndüm ve biraz mantıklı şekilde düşünüp bu işil en kısa yoldan nasıl hallederim diye çünkü yarın adliyeye gitsem telefon hertürlü gidicek .neyse işyerinden tekrar telefoncuya gidip karakola oradanda adliyeye gittiğimi belirttim ve adliyedeki savcı sizden şikayetçi olmamı söyledi dedim satan şahısdan değil:D adamın eli ayağı dolaştı resmen. adama bak dedim esnafsın hiç bu işi uzatmayalım mahkemelerde uğraşmayalım diye yem attım:) ve o kaçak telefonu getireyim sorunu sen telefonu satın aldığın adamla hallet dedim çünkü 2.el satiş fişinde adamın açık adresi filan herşey vardı gerçi telefon numarası hiçbir operatöre kayıtlı değilya .neyse adam tekrardan kendi kendine ahkam kesmeye başladı yok böyle devlete bla bla:D sonrada tamam kardeş yarın telefonu getir sana başka iphone verelim dedi.bende yarın sabah telefonu getireceğimi söyledim ve işyerine tekrardab geri dönüş yaptım olay bugünlük kapandı.şimdi size birkaç soru sorayım beyler umarım yardımcı olursunuz.Şimdi bu olayda her halukarda kardeşim hırsız durumunda o sebebten yarın telefonu geri teslim ederken nasıl bir iade kağıdı almalıyım yarın bir gün polis kapıya dayandığında suçlu duruma düşmemek için? yada yarın kardeşimle doldurduğum şikayet formunuda alıp adliye gidip şikayetçimi olmalıyım?

Note: karakoldaki görevlide iade kağıdı almakadan kesinlikle telefonu teslim etme dedi.

hocam eger telefonu degiştircek olursaniz adama bir kagida su imei numarali telefonu ben su zaman sattim suan su sorun oldugundan dolayi su imei telefon ile degiştiriyorum diyip kase ad soyad ve imzali bir sekilde degişim olmadan kesinlikle degiştirmeyin derim cünkü cikar herif bu adam bana satti telefonu der bu sefer sizin basiniz derde girer sikinti yasarsiniz :) bu arada büyük gecmiş olsun baya ugrasicaksiniz anlasilan :/

• egomanyak dediğin adam nöbetçi savcılıkta görevli Cumhuriyet Savcısı. Direk içeri girince oturduysan, eyvallah deyip çıktıysan az bile yapmış sana.
  • Yeni İphone Vermesi Cok İyi Bişey Değil Tabikide Arkadaşında Dediği Gibi Adam Başınızı Ağrıtabilir Bu Adam Bana Bu Telefonu Sattı Diye. Ama Bi Karta Bişeye İmzaletip Kaşeletin. Tabikide. Umarım Polis Kapıya Dayanmaz Siz Karakola Gidin Durumu İza Edin Telefonu Değiştireceğinize Dair. Sonradan Bi Sıkıntı Olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baphomett

egomanyak dediğin adam nöbetçi savcılıkta görevli Cumhuriyet Savcısı. Direk içeri girince oturduysan, eyvallah deyip çıktıysan az bile yapmış sana.

hocam direk girip oturmadım tabi :) derdimi anlattıktan sonra oturdum ve çıkarkende eyw demedim teşekkürler dedim eyw sözün gelişi buraya yazdım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 27 Şubat 2013; 23:39:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baphomett

egomanyak dediğin adam nöbetçi savcılıkta görevli Cumhuriyet Savcısı. Direk içeri girince oturduysan, eyvallah deyip çıktıysan az bile yapmış sana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz ikinci kez telefoncuyu neden isin icine katiyorsunuz ki adam telefonu teslim etmezse yine kardesiniz mesul olmayacak mi telefondan?
    Sonucta o imei noyu aktif kullanan hat tespit edildi
    Size sms geldikten sonra teslim etmek yerine elden cikartmak isleri karistirabilir
    Gecmis olsun gelismeler oldukca paylasin bizimle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilbox

Yeni İphone Vermesi Cok İyi Bişey Değil Tabikide Arkadaşında Dediği Gibi Adam Başınızı Ağrıtabilir Bu Adam Bana Bu Telefonu Sattı Diye. Ama Bi Karta Bişeye İmzaletip Kaşeletin. Tabikide. Umarım Polis Kapıya Dayanmaz Siz Karakola Gidin Durumu İza Edin Telefonu Değiştireceğinize Dair. Sonradan Bi Sıkıntı Olmasın

yok hocam zaten karakola değişim yapacağımı belirtim.görevli poliste iade ettiğime dair kesinklie kağıt almam gerektiğini söyledi başımın qağrımasını ietemiyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 27 Şubat 2013; 23:41:41 >
  • Şimdiden Geçmiş Olsun Ozaman Bidaha Telefon Alırken Dikkat Ederek Alınız. Heleki Doğubank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kilbox -- 27 Şubat 2013; 23:42:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetX

Hocam siz ikinci kez telefoncuyu neden isin icine katiyorsunuz ki adam telefonu teslim etmezse yine kardesiniz mesul olmayacak mi telefondan?
    Size sms geldikten sonra teslim etmek yerine elden cikartmak isleri karistirabilir

hocam karakola olayı anlattım ve adamın telefonu getir yeni telefon verelim dediğini belirtttim görevli polise.görevli poliste iade ettiğine dair kağıt al dedi.yani ilerke kapıma polis gelirse direk elimdeki iade kağıdıyla polisleri telefoncuya yönlendireceğim.
  • quote:

quote:

Hocam son durum nedir ?

Hocam sabah doğubanka gidip adama durumu anlattım ve oda 2.el satış fiş listesini inceledi ve bende arada silipim var deyip adama göz dağı verdim fişleri incelerken.baktım birden benim satış fişini buldu:) sonra telefoncunun diğer arkadaşıda geldi ve onada durumu anlattık .adam dellendi resmen:D yok böyle işin...6 ay olmuş çalıntı mesajı gelmiş vay ben böyle telefonculuğun....neyse sonra bana dediği laf git karakolda şikayetçi ol bana bu telefonu satan kişiden çünkü bende mağdurum dedi .baktım adam uyanıklık yapmaya çalışıyor tamam kardeş sen şu 2.el satış fişinin kopyasını ver bana ben gidip direk bu şahıştan şikayetçi olayım dedim ve adam ikna oldu.sonra 2.satış fişiyle karakola gittim durumu anlattım .karakoldaki görevlide çağlayandaki adliyeye git sen telefoncudan şikayetçi ol senin telefonu ilk satan kişiyle işin yok dedi. bende tamam deyip çağlayanın yolunu tuttum :D neyse metrobüsle çağlayana adliyeye ulaştım ( bu arada ne kadar büyük bina kardeşim o :) ) sonra şikayet dilekçesini doldurup aldığım sıra fişiyle bir odaya girdim ve durumu anlattım.2.el takip fişini filan gösterdim ama görevli sorun çıkardı telefon nerede diye. adam tam bir egomanyak yav oturacaktım ben sana otur dedimmi diye karşılık verdi :D neyse ,yarın telefonla birlikte şikayet dilekçeni getir bakalım satıcı buradanmı yoksa kadıköydenmi şikakeyçi olmuş diye. bende evw deyip tekrar çalıştığım yere geri döndüm ve biraz mantıklı şekilde düşünüp bu işil en kısa yoldan nasıl hallederim diye çünkü yarın adliyeye gitsem telefon hertürlü gidicek .neyse işyerinden tekrar telefoncuya gidip karakola oradanda adliyeye gittiğimi belirttim ve adliyedeki savcı sizden şikayetçi olmamı söyledi dedim satan şahısdan değil:D adamın eli ayağı dolaştı resmen. adama bak dedim esnafsın hiç bu işi uzatmayalım mahkemelerde uğraşmayalım diye yem attım:) ve o kaçak telefonu getireyim sorunu sen telefonu satın aldığın adamla hallet dedim çünkü 2.el satiş fişinde adamın açık adresi filan herşey vardı gerçi telefon numarası hiçbir operatöre kayıtlı değilya .neyse adam tekrardan kendi kendine ahkam kesmeye başladı yok böyle devlete bla bla:D sonrada tamam kardeş yarın telefonu getir sana başka iphone verelim dedi.bende yarın sabah telefonu getireceğimi söyledim ve işyerine tekrardab geri dönüş yaptım olay bugünlük kapandı.şimdi size birkaç soru sorayım beyler umarım yardımcı olursunuz.Şimdi bu olayda her halukarda kardeşim hırsız durumunda o sebebten yarın telefonu geri teslim ederken nasıl bir iade kağıdı almalıyım yarın bir gün polis kapıya dayandığında suçlu duruma düşmemek için? yada yarın kardeşimle doldurduğum şikayet formunuda alıp adliye gidip şikayetçimi olmalıyım?

hocam hem üzüldüm hem güldüm mesajı okuyunca sizin espriler sağolsun :)

hocam bence akşamdan imei nizi kayıt edin bi yere. bi yedeği sizde olsun.
    sonra yarın doğubanka gittiğinizde (Allah birdaha düşürmesin bende çektim baya) alın boş A4 kağıdı. adama doldutturun yada kendiniz doldurun. işte şu imeili şu telefonu sizden satın aldıktan 6 ay sonra çalıntı mesajı gelmiştir bu yüzden sizden şu imeili şu telefonu tahsil ediyorum gibisinden(sizin yaratıcılığınıza kalmış). . bir de kaşe imza çaktırın . hem yarın öbürgün başın ağrımaz hem de top senin ayağından çıkar. o uğraşır polisle savcıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: symeck

quote:

quote:

Hocam son durum nedir ?

hocam hem üzüldüm hem güldüm mesajı okuyunca sizin espriler sağolsun :)

hocam bence akşamdan imei nizi kayıt edin bi yere. bi yedeği sizde olsun.
    sonra yarın doğubanka gittiğinizde (Allah birdaha düşürmesin bende çektim baya) alın boş A4 kağıdı. adama doldutturun yada kendiniz doldurun. işte şu imeili şu telefonu sizden satın aldıktan 6 ay sonra çalıntı mesajı gelmiştir bu yüzden sizden şu imeili şu telefonu tahsil ediyorum gibisinden(sizin yaratıcılığınıza kalmış). . bir de kaşe imza çaktırın . hem yarın öbürgün başın ağrımaz hem de top senin ayağından çıkar. o uğraşır polisle savcıyla

Aynen dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum hocam :) bu arada unutmadan herkese tavsiyelerinden dolayı teşekkürler :)

• Geçmiş olsun, valla bugün bütün gün gelişmeleri bekledim. Sanki olay benim başıma gelmiş gibi... :)
    Yarın da iyi haberleri bekliyoruz o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

Geçmiş olsun, valla bugün bütün gün gelişmeleri bekledim. Sanki olay benim başıma gelmiş gibi... :)
    Yarın da iyi haberleri bekliyoruz o zaman.

sağolun hocam,yarın akşam gelişmeleri detaylı birşekilde paylaşacağım :)
  • quote:

quote:

Hocam siz ikinci kez telefoncuyu neden isin icine katiyorsunuz ki adam telefonu teslim etmezse yine kardesiniz mesul olmayacak mi telefondan?

hocam karakola olayı anlattım ve adamın telefonu getir yeni telefon verelim dediğini belirtttim görevli polise.görevli poliste iade ettiğine dair kağıt al dedi.yani ilerke kapıma polis gelirse direk elimdeki iade kağıdıyla polisleri telefoncuya yönlendireceğim.

Tamam o zaman bu tavsiyeyi polis verdiyse bir sorun cikmaz insallah diyelim
    Ayrica yarin adamin dikine gitmemeye ozen gosterin sonucta bu tarz isyerlerindeki adamlarin sagi solu belli olmaz :)
    Gelismeleri merakla bekleyecegiz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Tamam o zaman bu tavsiyeyi polis verdiyse bir sorun cikmaz insallah diyelim
    Ayrica yarin adamin dikine gitmemeye ozen gosterin sonucta bu tarz isyerlerindeki adamlarin sagi solu belli olmaz :)
    Gelismeleri merakla bekleyecegiz :)

aynen hocam hassas bir durum.sonuçta adamda kötü bir durumda,o sebebten güzel dille işi halletmeye bakacağım.tartışırsak allah korusun adam kuyruk acısıyla resti çekip git beni şikayet et derse sürünürüz mahkemelerde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 28 Şubat 2013; 0:38:49 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.