Şimdi Ara

iphone 4 çalıntı mesajı geldi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
3
Favori
8.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sene olmuş 2013 hala doğubankdan telefon alan var rezalet.
  • hocam şunu yap hiç kesinlikle çalıntı falan olayına girme git dükkana selamın aleyküm hocam nasılsın falan kılıf bakıyormuş gibi git sonra ya bu arada gelmişken ben bu telefonu senden aldık da ya buna fatura vs gibi bişe tahsil etmedik hiç ilerde satarken falan lazım olur, maksat uğraşmayalım
    benzeri bişe de sonra fatura veya ona benzer bir evrak al adamdan eyvallah hocam sağolasın de garantiye aldıktan sonra karakola git durumu öğren en azından paranı kurtarırsın çalıntı telefon olayına girme ama dukkanda sakın ve inandırıcı ol adam yoksa işi yokuşa sürebilir

/edit: gitmişsin zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therion-x -- 28 Şubat 2013; 2:11:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adama hata üstüne hata yaptırmışsınız şimdiden söyleyeyim ilerde çok sıkıntı çekecek

bir defa çalıntı çıkan bir malı iade ettim diyerek kurtulamazsınız

en doğru hareket savcılığa başvurmaktı ve bu işi de yapmış ama hep kafasında verdiği paraları kurtarmak olduğu için telefonu yanında götürmemiş bu nedenle savcı işleme koymamış

zannetmeyin ki işleme alınmadı diye iş bitti ,hayır tam tersi siz sadece işi uzatmışsınız sim kart kimin üzerine ise o şahıs hakkında mutlaka işlem yapılacaktır

lakin siz kendi isteğinizle götürüp durumu anlatıp telefonu teslim etseydiniz işiniz kolaylaşacaktı

bir defa o telefon savcılık tarafından teslim alınıp sahibine iade edilecek ancak ondan sonra ayıkla pirincin taşını tarzı mahkeme aşaması olacak

hukuk da bilmiyordum diye bir şey yoktur ve bu nedenle sizde çalıntı mal alım satımına karışmış oluyorsunuz,devlet bu 2.nci eldi nereden bileyim demenize bakmaz

bu acayip akıl verenler gidip mahkemeleri biraz izleseler görecekler öyle bilmiyordum falan diyerek kurtuluş varmı ?

doğubank da ki satıcı da tam antikaymış :) başı ne kadar derde girecek nasıl bilmiyor hayret doğrusu :)

siz doğubank da ki satıcıdan şikayetçi olacaksınız onun nerden aldığı vs. cevabını merak etme ona sorarlar :)

cahillik etme git telefonla birlikte kardeşini de yanına al savcılığa müracaatınızı yapın

inşallah düşündüğüm işler başınıza gelmez yoksa çok üzülebilirsiniz,yargı ile oyun olmaz ,ancak kaşarlanmış ikide bir cezaevine girenler umursamazlar ki onlarında hayatı zaten pislik içinde geçtiğinden umursamayabilirler

• Bu işten başın ağrımasın istiyorsan sakın telefoncu ile muhatap olma suç senin üstüne kalır. Direkt savcılığa suç duyurusunda bulun anlat her şeyi. Sonuçta telefonu çalınan kişi sende olabilirdin. Teslim et onu 3 kuruş için uğraşma b

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

adama hata üstüne hata yaptırmışsınız şimdiden söyleyeyim ilerde çok sıkıntı çekecek

bir defa çalıntı çıkan bir malı iade ettim diyerek kurtulamazsınız

en doğru hareket savcılığa başvurmaktı ve bu işi de yapmış ama hep kafasında verdiği paraları kurtarmak olduğu için telefonu yanında götürmemiş bu nedenle savcı işleme koymamış

zannetmeyin ki işleme alınmadı diye iş bitti ,hayır tam tersi siz sadece işi uzatmışsınız sim kart kimin üzerine ise o şahıs hakkında mutlaka işlem yapılacaktır

lakin siz kendi isteğinizle götürüp durumu anlatıp telefonu teslim etseydiniz işiniz kolaylaşacaktı

bir defa o telefon savcılık tarafından teslim alınıp sahibine iade edilecek ancak ondan sonra ayıkla pirincin taşını tarzı mahkeme aşaması olacak

hukuk da bilmiyordum diye bir şey yoktur ve bu nedenle sizde çalıntı mal alım satımına karışmış oluyorsunuz,devlet bu 2.nci eldi nereden bileyim demenize bakmaz

bu acayip akıl verenler gidip mahkemeleri biraz izleseler görecekler öyle bilmiyordum falan diyerek kurtuluş varmı ?

doğubank da ki satıcı da tam antikaymış :) başı ne kadar derde girecek nasıl bilmiyor hayret doğrusu :)

siz doğubank da ki satıcıdan şikayetçi olacaksınız onun nerden aldığı vs. cevabını merak etme ona sorarlar :)

cahillik etme git telefonla birlikte kardeşini de yanına al savcılığa müracaatınızı yapın

inşallah düşündüğüm işler başınıza gelmez yoksa çok üzülebilirsiniz,yargı ile oyun olmaz ,ancak kaşarlanmış ikide bir cezaevine girenler umursamazlar ki onlarında hayatı zaten pislik içinde geçtiğinden umursamayabilirler

hocam yukarıda yazdım sanırım okumadınız. adama direk telefonu vermeyeceğim tabikide. şu imei nolu cihazı bu dükkandan satın almıştım ve çalıntı cihaz olduğu için geri teslim ediyorum diye kaşeli imzalı kağıt alacağım adam uğraşsın artık.öyle dediğiniz gibi pat diye cihazı verirsem tabiki başım belaya girer.ayrıca elimde adamın kendi rızamla sattım diye 2. el bilgi fişi var .adamın tc sinden tutta açıık adresine kadar bilgi var bu ibraz fişinde.benim anlamadığım konu bir şahıs elinde belge olmadan nasıl telefonum çalındı diye şuç duyurusunda bulunabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 28 Şubat 2013; 4:23:47 >

• Geçmiş olsun hocam. Halledersin inş sagsalim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısaca yazayım telefonu dogubanka gerı ver telefon ıyade edılmıstır dıye ımeı numarasıda yazılı olsun ...sonrada karakola gıt bana boyle bır mesaj geldı ama ben telefoncuya gıttım olayı anlattıgımda telefonu benden gerı aldı bende boyle bır telefon yok ahada yazısı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 1 Mart 2013; 2:32:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

kısaca yazayım telefonu dogubanka gerı ver telefon ıyade edılmıstır dıye ımeı numarasıda yazılı olsun ...sonrada karakola gıt bana boyle bır mesaj geldı ama ben telefoncuya gıttım olayı anlattıgımda telefonu benden gerı aldı bende boyle bır telefon yok ahada yazısı....

aynen hocam aynen öyle yapmayı düşünüyorum zaten bu arada ben geri teslim ettim diyecektim ama sizin adam,telefonu benden gerı aldı lafıdaha mantıklı geldi o sebebten adliyede, telefoncuya olayı anlattığımda telefonu benden geri aldı ve şu imei nolu cihazı teslim etti ahada kağı derim :D
    EDİT : 9 gibi adamın ensesindeyim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 28 Şubat 2013; 8:09:27 >
  • merak etme bi sey olmaz satin aldim de slibi goster. senden alamazlar teli yasa da bosluk var. benim telefonda calindi polis gitmis bulmus adami adam ifade vermis ben satin aldim diye dava dusmustu. telefonu alan adam belli telefonda ortada ama alip sahibine teslim edilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: likable_21

quote:

Orijinalden alıntı: computer_isa

quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam kabul etmez başka bişey için de diyebilir. İmeiden geldiyse mesaj tel başkasına ait arkadaşın dediği gibi sana hırsız muamelesi bile yapabilirler çünkü elinde ne fatura nede başka bişey var

adam telefoncu dükkanda sadece telefon ve aparatları var nasıl başka birşey için diyecekki? 50/100 tl olsa neyse.

Nerden belli calinti olani sattigi? Belki ben baska iphone sattim yada baska telefon sattim diyecek? Sence der mi evet calinti iphone sattim diye? Sonucta imei numarasi yazmiyorku fiste

peki faturasız ürün satmak yasalmı? bende ona cevap olarak bana sattığın ürünün faturasını göster desem eğer dediğin gibi laf cambazlığı yaparsa?sonuçta adamın posundan 900 tl kredi kartımla alışveriş yapmışım.

Faturasiz urun satmak tabiki yasak ama urun 2. El oldugu icin tam bi fikrim yok ama fatura sarti aranmayabilir cunku cihaz ikinci el. Ama hocam yanlis anlama sen magdursun burada ancak adam ben faturali verdim de diyebilir. Kasa fisi falan alsaydin daha saglikli olabilirdi. Sen en guzeli yarin satan dukkana gir normal bi sekilde anlat durumu

İlk adama anlatırsan adam hemencecik kurar kumpası polise söyleyeceği yalanları bile düşünüp uydurur ://

Senin dedigin de dogru hocam aslinda ama polise gitse polis ne yapacak ki o skinti. Bide polis suclamasin alici arkadasi

Anca tanıdık bi polise gitmesi lazım ki dükkanda ki şahsiyet adamlıktan anlamazsa orda bişeyler yapabilsin

hocam sirkeci karakolundaki komiser tanıdık,ben otelde çalısıyorum ve adam 2 günde bir öğle yemeğine bize geliyor.o sebebten adamla aram iyi.ama cihazın bize ait olduğuna dair hiçbir somut kanıt yok o sebebten tanıdık polisin nasıl bir faydası olacak?

Sunu kabul ederek cozum arayin; telefon sizin degil, bir baskasina ait. para vermis olmaniz calinti bir mali sizin yapmiyor malesef. Hukukcu arkadaslar bu konuda daha iyi yardimci olacaklardir.

• Ben telefonu iade ettim ile bu işten kurtulamazsın

• 1-önce telefoncuya gidilip durum izah edilir, telefonu iade edeceğinizi söylersiniz. paranızı geri almak istediğinizi, zararınızın karşılanması gerektiğini söylersiniz.

2-ardından telefonu polis karakoluna teslim edersiniz, orada size telefonu teslim ettiğinize dair bir kağıt verilecektir. ( teslimat esnasında ifadeniz alıacak, aldığınız tarihi- yeri mutlaka belirtin. )

3- o kağıt ile telefoncuya gidip durumu bildireceksiniz, zararınızı karşılamaz ise o kağıt ile savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız.

4- dükkanın kartviziti, kaşesi, ticari ünvan ve bilgilerini şikayetinize ekte sunacaksınız.

bu sıralama haricinde başınız ağrır. Eğer ki telefoncuya verirseniz Çalıntı olduğunu bildiğiniz bir malı saklamış, ortadan kaybetmiş olursunuz ; Suç ortağı gibi muamele görürsünüz.

siz telefonu şuradan aldım , kredi kartı slip ve extre kayıtları işte buradadır dedikten sonra hırsızlık ile suçlanmazsınız.

( not : bu yazdıklarım gerçek olaylardan alıntılanmıştır. fikir yürütme değil, tecrübe ile sabit uygulamalardır. Konuda çok bilgi kirliliği var, artık forum eskisi gibi değil malesef. )

• Öncelikle geçmiş olsun. Paranızı kurtarmak istediğinizi anlıyorum ama bu işi yasal yollardan halletmek en mantıklısı. Telefoncuyla uğraşmayın ne kadar da yazılı kaşeli kağıt da alsanız çalıntı telefonu niye telefoncuya teslim ediyorsunuz diye sormazlar mı adama? Bu işin şakası yok riske girmeden parayı dert etmeden sıyrılmak daha mantıklı bence. Ben çok önceden bir kere telefon almıştım doğu banktan hayatımda ikinci el aldığım tek telefondur sanırım. Bundan sonra da çok güvendiğim biri olmadıkça asla almam

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

1-önce telefoncuya gidilip durum izah edilir, telefonu iade edeceğinizi söylersiniz. paranızı geri almak istediğinizi, zararınızın karşılanması gerektiğini söylersiniz.

2-ardından telefonu polis karakoluna teslim edersiniz, orada size telefonu teslim ettiğinize dair bir kağıt verilecektir. ( teslimat esnasında ifadeniz alıacak, aldığınız tarihi- yeri mutlaka belirtin. )

3- o kağıt ile telefoncuya gidip durumu bildireceksiniz, zararınızı karşılamaz ise o kağıt ile savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız.

4- dükkanın kartviziti, kaşesi, ticari ünvan ve bilgilerini şikayetinize ekte sunacaksınız.

bu sıralama haricinde başınız ağrır. Eğer ki telefoncuya verirseniz Çalıntı olduğunu bildiğiniz bir malı saklamış, ortadan kaybetmiş olursunuz ; Suç ortağı gibi muamele görürsünüz.

siz telefonu şuradan aldım , kredi kartı slip ve extre kayıtları işte buradadır dedikten sonra hırsızlık ile suçlanmazsınız.

( not : bu yazdıklarım gerçek olaylardan alıntılanmıştır. fikir yürütme değil, tecrübe ile sabit uygulamalardır. Konuda çok bilgi kirliliği var, artık forum eskisi gibi değil malesef. )

Hepsini okudum en mantıklı ve hukuki gecerliligi olan bir yaklaşım .

• Beyler mrb tekrardan:) sabah doğubanka 4 kişi gittik ve olayı subay olan kardeşimide dahil ettim.başladık konuşmaya baktık adam yeni cihaz verecek gibi değil üzerine yürüdük ve başladı arbede:) 30 dakikalık arbededen sonra adam pes etti pasajdada rezil oldu zaten hırsız durumuna düştüğü için ve tamam cihazı verin yeni cihaz vereceğim dedi bizde yeni cihaz vereceksin tabi ayrıca bendeki cihazıda beraber gidip adliyeye teslim edeceğiz dedim adam bön bön suratıma baka kaldı valla:) neyse gitti üst kattan spot iphpne 4 getirdi alın lanet olsun böyle işe deyip cihazı verdi baktık adam ağlıyacak gibi adama 300 tl verdik havadan hakkı geçmesin diye.adam da cihazınız sizde kalsın gidin adliyeye teslim edin dedi yanı hem sıfır ayarında spot bir cihaz sahibi olduk ve birde çalıntı telefonda elimizde kaldı .neyse adamla helallaşip bir kafeye gittik ,kahvelerimizi yudunlarken ben şu imei kaydına bir bakayım dedim :) baktım ne göreyim cihaz kayıtsız .doğal olarak tepem attı hemen tek başıma doğubanka geri döndüm ve adama olayı anlattım .adamda rahat olun akşama ben onun kaydını yaparım dedi .bende olmaz öyle şey dedim turist üstüne filan yaparsın beni birdaha uğraştırırsın dedim .sen oradan 100 tl ver ben kendi pasaportuma yaptırırım dedim :D adam içeri dükkana girdi o kızgınlıkla parayı yere fırlattı kardeşide parayı yerden alıp bize verdi:) rahat bir nefen alarak oradan ayrıldım.biraderleride alıp adliyenin yolunu tuttuk ve telefonu savcıya teslim ettik telefoncudan şikayetçi olduk:D savcı cihazın sahibi olduğu iddaa eden kişinin calıntı ihbar tarihiyleriyle telefoncuya sattığı tarihlerde tutarsızlık var dedi ve büyük ihtimal de ihbar veren kişi imei numarasının bir rakamını yanlış yazmış buda size denk gelme ihtimali yüksek dedi ve cihazınızı geri alma olasılığınız yüksek dedi ,size mesaj geldiğinde gelin cihazınızı teslim alın dedi.bende içimden Allah dedim tabiki.utanmasam savcıya evrakları getiren kıza sarılacaktım :D düşünsenize 300 tl ye extradan iphone 4 sahibi olacağım:D ayrıca az önce birşeyin farkına vardım.bizim çalıntı cihaz 8gb idi ama bu spot cihaz 32gb :D :D

• quote:

Beyler mrb tekrardan:) sabah doğubanka 4 kişi gittik ve olayı subay olan kardeşimide dahil ettim.başladık konuşmaya baktık adam yeni cihaz verecek gibi değil üzerine yürüdük ve başladı arbede:) 30 dakikalık arbededen sonra adam pes etti pasajdada rezil oldu zaten hırsız durumuna düştüğü için ve tamam cihazı verin yeni cihaz vereceğim dedi bizde yeni cihaz vereceksin tabi ayrıca bendeki cihazıda beraber gidip adliyeye teslim edeceğiz dedim adam bön bön suratıma baka kaldı valla:) neyse gitti üst kattan spot iphpne 4 getirdi alın lanet olsun böyle işe deyip cihazı verdi baktık adam ağlıyacak gibi adama 300 tl verdik havadan hakkı geçmesin diye.adam da cihazınız sizde kalsın gidin adliyeye teslim edin dedi yanı hem sıfır ayarında spot bir cihaz sahibi olduk ve birde çalıntı telefonda elimizde kaldı .neyse adamla helallaşip bir kafeye gittik ,kahvelerimizi yudunlarken ben şu imei kaydına bir bakayım dedim :) baktım ne göreyim cihaz kayıtsız .doğal olarak tepem attı hemen tek başıma doğubanka geri döndüm ve adama olayı anlattım .adamda rahat olun akşama ben onun kaydını yaparım dedi .bende olmaz öyle şey dedim turist üstüne filan yaparsın beni birdaha uğraştırırsın dedim .sen oradan 100 tl ver ben kendi pasaportuma yaptırırım dedim :D adam içeri dükkana girdi o kızgınlıkla parayı yere fırlattı kardeşide parayı yerden alıp bize verdi:) rahat bir nefen alarak oradan ayrıldım.biraderleride alıp adliyenin yolunu tuttuk ve telefonu savcıya teslim ettik telefoncudan şikayetçi olduk:D savcı cihazın sahibi olduğu iddaa eden kişinin calıntı ihbar tarihiyleriyle telefoncuya sattığı tarihlerde tutarsızlık var dedi ve büyük ihtimal de ihbar veren kişi imei numarasının bir rakamını yanlış yazmış buda size denk gelme ihtimali yüksek dedi ve cihazınızı geri alma olasılığınız yüksek dedi ,size mesaj geldiğinde gelin cihazınızı teslim alın dedi.bende içimden Allah dedim tabiki.utanmasam savcıya evrakları getiren kıza sarılacaktım :D düşünsenize 300 tl ye extradan iphone 4 sahibi olacağım:D ayrıca az önce birşeyin farkına vardım.bizim çalıntı cihaz 8gb idi ama bu spot cihaz 32gb :D :D

Büyük geçmiş olsun :)
    Olayı çözdüğünüze sevindim,
    Adama iyi bir ders olmuştur artık,başka türlü paranız yanardı zaten.
    Tekrar geçmiş olsun

• Way be,
    Verdiğin cihazı geri alırsan,ekmekli kadayıf olacak sana
    Geçmiş olsun

• quote:

Beyler mrb tekrardan:) sabah doğubanka 4 kişi gittik ve olayı subay olan kardeşimide dahil ettim.başladık konuşmaya baktık adam yeni cihaz verecek gibi değil üzerine yürüdük ve başladı arbede:) 30 dakikalık arbededen sonra adam pes etti pasajdada rezil oldu zaten hırsız durumuna düştüğü için ve tamam cihazı verin yeni cihaz vereceğim dedi bizde yeni cihaz vereceksin tabi ayrıca bendeki cihazıda beraber gidip adliyeye teslim edeceğiz dedim adam bön bön suratıma baka kaldı valla:) neyse gitti üst kattan spot iphpne 4 getirdi alın lanet olsun böyle işe deyip cihazı verdi baktık adam ağlıyacak gibi adama 300 tl verdik havadan hakkı geçmesin diye.adam da cihazınız sizde kalsın gidin adliyeye teslim edin dedi yanı hem sıfır ayarında spot bir cihaz sahibi olduk ve birde çalıntı telefonda elimizde kaldı .neyse adamla helallaşip bir kafeye gittik ,kahvelerimizi yudunlarken ben şu imei kaydına bir bakayım dedim :) baktım ne göreyim cihaz kayıtsız .doğal olarak tepem attı hemen tek başıma doğubanka geri döndüm ve adama olayı anlattım .adamda rahat olun akşama ben onun kaydını yaparım dedi .bende olmaz öyle şey dedim turist üstüne filan yaparsın beni birdaha uğraştırırsın dedim .sen oradan 100 tl ver ben kendi pasaportuma yaptırırım dedim :D adam içeri dükkana girdi o kızgınlıkla parayı yere fırlattı kardeşide parayı yerden alıp bize verdi:) rahat bir nefen alarak oradan ayrıldım.biraderleride alıp adliyenin yolunu tuttuk ve telefonu savcıya teslim ettik telefoncudan şikayetçi olduk:D savcı cihazın sahibi olduğu iddaa eden kişinin calıntı ihbar tarihiyleriyle telefoncuya sattığı tarihlerde tutarsızlık var dedi ve büyük ihtimal de ihbar veren kişi imei numarasının bir rakamını yanlış yazmış buda size denk gelme ihtimali yüksek dedi ve cihazınızı geri alma olasılığınız yüksek dedi ,size mesaj geldiğinde gelin cihazınızı teslim alın dedi.bende içimden Allah dedim tabiki.utanmasam savcıya evrakları getiren kıza sarılacaktım :D düşünsenize 300 tl ye extradan iphone 4 sahibi olacağım:D ayrıca az önce birşeyin farkına vardım.bizim çalıntı cihaz 8gb idi ama bu spot cihaz 32gb :D :D

dostum gecmis olsun halletmissin.. buarada dogubanktaki hangi dukkandan aldin.. bizde bilelimde bisey almaya gittigimizde ona gore davranalim

• quote:

dostum eger ımeı numaralarında yanlıslık varsa ve telefon sana gerı verılırse....kı daha bellı degıl mutlaka ve mutlaka telefoncuya gerı gıt ve eskı telefonu ver....vermessen kesınlıkle senden yada kardesınden aılenden bır sekılde cıkar ...dememdı deme...)))

• Sakın geri verme pezevenge adam gibi baştan kabul etse neyse zaten sen adamlık edip üste para vermişsin hiç kimsesinden çıkmaz merak etme

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.