Şimdi Ara

iphone 4 hdr kapalı-açık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben iphone flasli flassiz cekiyor demedim.. kendi kullandigim canon 500d ile bu sekilde bir cekim yapabiliyorum demek istedim... olay bundan ibaret..
  • arkadaşlar konu ile biras alakasız olucak ama;
    karanlıkta flash lı foto çektiğimde gözler beyaz çıkıyor.. bunu nasıl engellerim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: billythekidd

arkadaşlar konu ile biras alakasız olucak ama;
    karanlıkta flash lı foto çektiğimde gözler beyaz çıkıyor.. bunu nasıl engellerim?

evet beyler bu sorun aşılabilir mi
  • fotorafcı dayim var.hdr li camerayla fotoraflar cekti birde duz fotoraflar cekti manzara resimleri.dayım duz resimleri daha gercekci daha guzel buldu.hdr li resimler cilalanmıs yaglanmıs gibi cıkıyor dedi.hdr siz daha sade guzel cıkıyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

Hocam ben hdr modda cektigim zaman 3 tane cekmiyor. 1 tane hdrli 1 tane de normal kaydediyor bir hata mi var?

aynı sıkıntıyı bende yasıyorum....
  • Apple ı anlamak mümkün değil . Alete hiç bir ayar koymuyor . HDR gibi bir çok makinede olamayan bir özelliği koyuyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

Hocam ben hdr modda cektigim zaman 3 tane cekmiyor. 1 tane hdrli 1 tane de normal kaydediyor bir hata mi var?

aynı sıkıntıyı bende yasıyorum....

HDR Açıkken zaten 2 tane fotoğraf kaydeder. Siz arkadaşların anlattığı mantığı anlayamadınız

Kısaca; HDR Açık fotoğrafı çektiniz 4 adet fotoğraf çekilir önce (3 tane HDR'lı 1 tane Normal)

Kaydedilirken de ; Normal Fotoğraf Kaydedilir ve 3 Tane HDR'lı arasından iPhone ışık değerlerine renk değerlerine vs. bakarak bu 3 fotoğrafı birleştirir ve ortaya çok daha kaliteli bir fotoğraf çıkarır ve bunu kaydeder;

Sonuç olarak; 1 normal 1 hdr'lı fotoğraf kaydedilir.

Farkı;

iphone 4 hdr kapalı-açık

• HDR çekimlerde iphone veya genel olarak telefondan yüksek performanslar beklemeyin arkadaşlar. HDR dediğimiz günümüz d-SLR makinalarında pozlama telafisi ayarlanarak 3 adet sabit konu ve sabit konum ile fotoğraf çekilir. ilkinde pozlama telafisi -2 dir mesela ki bu karanlık çekimdir. Kısacası daha sonra HDR birleştirme işleminde gölgelerin belirgin olmasında başrolü oynayan ilk karedir. İkinci fotoğraf pozlama telafisi 0 olarak çekilir ki bu da normal halidir. son kare de +2 olarak çekilir ki bu da açık renk diyebileceğimiz, objenin aydınlık görünmesini ( brightness ayarının yüksek hali ) sağlar. HDR de bazı 3th tools programlar kullanılır. Bu programlar 3 fotoğrafta 1 adet fotoğraf elde eder ve tone mapping ile ince ayar yaparsınız. iphonedaki yazılım bu işi otomatik yapıyor. Yine de bir telefon için çok iyi bir özelliktir diyebiliriz.

therion-x,
    Ters ışıkta çekim yaptığın için HDR görüntü çok kötü olmuş. HDR için objeye düşen ışığı arkana veya sağına-soluna alman daha iyi bir sonuç verir. Eğer pozlama telafisini kendin yapabiliyor olsaydın, senin çektiğin şekildeki fotoğrafta pozlamayı +2 yapman gerekiyor ki objelerin ne olduğu ve ayrıntıları belli olsun. Yine de örnek olarak gösterilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingProjects

HDR çekimlerde iphone veya genel olarak telefondan yüksek performanslar beklemeyin arkadaşlar. HDR dediğimiz günümüz d-SLR makinalarında pozlama telafisi ayarlanarak 3 adet sabit konu ve sabit konum ile fotoğraf çekilir. ilkinde pozlama telafisi -2 dir mesela ki bu karanlık çekimdir. Kısacası daha sonra HDR birleştirme işleminde gölgelerin belirgin olmasında başrolü oynayan ilk karedir. İkinci fotoğraf pozlama telafisi 0 olarak çekilir ki bu da normal halidir. son kare de +2 olarak çekilir ki bu da açık renk diyebileceğimiz, objenin aydınlık görünmesini ( brightness ayarının yüksek hali ) sağlar. HDR de bazı 3th tools programlar kullanılır. Bu programlar 3 fotoğrafta 1 adet fotoğraf elde eder ve tone mapping ile ince ayar yaparsınız. iphonedaki yazılım bu işi otomatik yapıyor. Yine de bir telefon için çok iyi bir özelliktir diyebiliriz.

therion-x,
    Ters ışıkta çekim yaptığın için HDR görüntü çok kötü olmuş. HDR için objeye düşen ışığı arkana veya sağına-soluna alman daha iyi bir sonuç verir. Eğer pozlama telafisini kendin yapabiliyor olsaydın, senin çektiğin şekildeki fotoğrafta pozlamayı +2 yapman gerekiyor ki objelerin ne olduğu ve ayrıntıları belli olsun. Yine de örnek olarak gösterilebilir.

Işığı ters açıdan aldıgım bariz belli zaten sadece farkı anlatmak için çektim. Ben de HDR'ın farkını anlarken çok yanılgıya düşmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therion-x -- 3 Aralık 2010; 14:40:11 >

• malasef bu hdr iphone4 tekinden bahsediyorum bizim gibi bilmeden kullanan biri için tehlikeli cok guzel anlarinizi çöp resimlere dönüştürebilir dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zodiex -- 9 Aralık 2010; 1:03:58 >
  • HDR İÇİN TIKLA

yukarıdaki linkten hdr örnekler,ine bakabilir mantığı kavrayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zodiex

malasef bu hdr iphone4 tekinden bahsediyorum bizim gibi bilmeden kullanan biri için tehlikeli cok guzel anlarinizi çöp resimlere dönüştürebilir dikkat

HDR siz olani da camera roll da tutuyor isterseniz.

• şimdi parlak güneşli ve sabit foto karesi için hdr mi kullanalım diğer pozlar hdrsiz mi olsun
  • Arkadaslar HDR acikken flaşı açamıyorum bu durum normalmi?
  • iphone 4 telefonumda HDR mod açıkken çektigim resimler gercekten güzel cıkıyor.Yanlız kafamı bozan birsey var;her HDR resim cekiminden sonra orjinal resmi secip silmek angarya geliyor.Orjinal resmi hafızaya kaydetmeden direk HDR resmi cekip hafızaya kaydetmenin bir yolu var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo
    iphone 4 telefonumda HDR mod açıkken çektigim resimler gercekten güzel cıkıyor.Yanlız kafamı bozan birsey var;her HDR resim cekiminden sonra orjinal resmi secip silmek angarya geliyor.Orjinal resmi hafızaya kaydetmeden direk HDR resmi cekip hafızaya kaydetmenin bir yolu var mı ?

Menü-Ayarlar-Fotoğraflar-Normal Fotoğrafı Tut seçeneğini deaktive ederseniz sorununuz çözulecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

iphone 4 telefonumda HDR mod açıkken çektigim resimler gercekten güzel cıkıyor.Yanlız kafamı bozan birsey var;her HDR resim cekiminden sonra orjinal resmi secip silmek angarya geliyor.Orjinal resmi hafızaya kaydetmeden direk HDR resmi cekip hafızaya kaydetmenin bir yolu var mı ?

Menü-Ayarlar-Fotoğraflar-Normal Fotoğrafı Tut seçeneğini deaktive ederseniz sorununuz çözulecektir

Çok sağolun sorun çözüldü :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Çok sağolun sorun çözüldü :)

Rica ederim,iyi forumlar;)

• simdi bu hdr i manzara fotorafi cekerken mi aciyoruz ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.