hdr nedir ? apalı veya açıkken ne tür farklar yaratır
şöle diyim, hdrsiz resimde bulutları toz bulutu gibi görürken hdr ile çekilince 3 boyutlu halini görebilirtsin yani en basit açıklaması ve bu özellik çok kaliteli pahalı foto makınalarında kullanılıyor..
hdr acik oldugu zmn iphone ayni anda 3 tane resim cekiyor ve 3nun icinden en iyisini secib kayd ediyor eger acik olurken ve kapali olurken resim cekersen anlarsin arasindaki farklarini
quote:
Orijinalden alıntı: vasco1925 şöle diyim, hdrsiz resimde bulutları toz bulutu gibi görürken hdr ile çekilince 3 boyutlu halini görebilirtsin yani en basit açıklaması ve bu özellik çok kaliteli pahalı foto makınalarında kullanılıyor..
.
quote:
Orijinalden alıntı: KRML_KNN
hdr acik oldugu zmn iphone ayni anda 3 tane resim cekiyor ve 3nun icinden en iyisini secib kayd ediyor eger acik olurken ve kapali olurken resim cekersen anlarsin arasindaki farklarini
Bu doğru değil aslında. Evet 3 tane fotoğraf çekiyor, fakat bu fotoğraflardan bir tanesi parlak, bir tanesi normal, bir tanesi de karanlık. HDR bu 3 fotoğrafı birleştiriyor. Sonuç, daha kaliteli fotoğraflar...
quote:
hayır.. bunlardan 1 tanesini seçmiyor.. prof. foto. makinalarda olan flaşlı, flaşsız ve olağan ışık ile maksimum kaliteli fotoları alıp üst üste koyup en iyi renk ve alan derinliğini birleştirip tek karede sunuyor.. yani arkadaşında dediği gibi bu mantığı parlak, normal ve karanlık çekim yapıp tamamlıyor.. iPhone'un yaptığı bu mantıkla elbette prof. foto. makinaları kdr kaliteli değil ama aynı mantık olduğu için kendi rakiplerine göre çok ama çok kaliteli fotolar çekebiliyor..
Hocam ben hdr modda cektigim zaman 3 tane cekmiyor. 1 tane hdrli 1 tane de normal kaydediyor bir hata mi var?
quote:
Orijinalden alıntı: NiHilistt
Hocam ben hdr modda cektigim zaman 3 tane cekmiyor. 1 tane hdrli 1 tane de normal kaydediyor bir hata mi var?
iPhone'um olmadığı için bilmiyorum ancak HDR mantığı bu yöndedir..
iphone4 HDR çekim yaptığında memory'ye 3 adet foto çekiyor (3 farklı parlaklıkta), sonra bu 3 resimi tek resime birleştiriyor ve bir tek onu kaydediyor (ve bir de isterseniz orjinali).
HDR'ı her resimde kullanamazsınız, yani kullanırsınız da güzel sonuç elde edemezsiniz. Parlak ışık kaynaklarının detayları yok ettiği resimlerde en olumlu sonuç alınır. Söz gelimi içine pencereden ışık dolan bir odada pencerenin önündeki objeleri ve pencereyi aynı detayda yakalamak için, günbatımı resimlerinde, ya da bulutlu bir gökyüzünde manzara resmi çekmek için. HDR ile ilgili örneklere flickr'dan ulaşabilirsiniz.
Ya arkadaşlar ben kamerayı açtığımda bu HDR butonu görünmüyor.. Neden olur ki.. sürüm 4.0.2
quote:
Orijinalden alıntı: ömer_
Ya arkadaşlar ben kamerayı açtığımda bu HDR butonu görünmüyor.. Neden olur ki.. sürüm 4.0.2
model ne? HDR yalniz iphone 4 de var
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
quote:
hayır.. bunlardan 1 tanesini seçmiyor.. prof. foto. makinalarda olan flaşlı, flaşsız ve olağan ışık ile maksimum kaliteli fotoları alıp üst üste koyup en iyi renk ve alan derinliğini birleştirip tek karede sunuyor.. yani arkadaşında dediği gibi bu mantığı parlak, normal ve karanlık çekim yapıp tamamlıyor.. iPhone'un yaptığı bu mantıkla elbette prof. foto. makinaları kdr kaliteli değil ama aynı mantık olduğu için kendi rakiplerine göre çok ama çok kaliteli fotolar çekebiliyor..
Hocam HDR'nın mantığı eksi ve artı pozlamadır. Misal normal bir fotoğraf, bir durak artı pozlama ve bir durak eksi pozlama olarak 3 tane fotoğraf çekilir.(Makinenin seviyesine veya bilgisayarda işlemeye bağlı olarak bir durağında üzerine çıkabilir, misal bazı durumlarda iyi sonuç almak için 5 durağa kadar çıkılabiliyor.)
Fakat Flaşlı çekimle HDR'nin alakası bulunduğunu ilk defa sizden duruyorum... Acaba bu konuyu açabilir misiniz? Sonuçta Flaş ister istemez minimum oranda da olsa patlama yapacaktır. Renk patlaması ise HDR'yi direk belli eden cinsten...
quote:
çünkiii 4.1 e yukseltmen gerekıyor
quote:
Orijinalden alıntı: buraoca2
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
quote:
Hocam HDR'nın mantığı eksi ve artı pozlamadır. Misal normal bir fotoğraf, bir durak artı pozlama ve bir durak eksi pozlama olarak 3 tane fotoğraf çekilir.(Makinenin seviyesine veya bilgisayarda işlemeye bağlı olarak bir durağında üzerine çıkabilir, misal bazı durumlarda iyi sonuç almak için 5 durağa kadar çıkılabiliyor.)
Fakat Flaşlı çekimle HDR'nin alakası bulunduğunu ilk defa sizden duruyorum... Acaba bu konuyu açabilir misiniz? Sonuçta Flaş ister istemez minimum oranda da olsa patlama yapacaktır. Renk patlaması ise HDR'yi direk belli eden cinsten...
evt hdr acikken flash malesef yok
quote:
Orijinalden alıntı: vasco1925
quote:
4.1 JB var mı? Birde + ları nedir 4.1 in İphone 4 için?
manzara fotolarında kullandığımız bi özellik slr ve slrlikelarda olmazsa olmaz
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: vasco1925
quote:
4.1 JB var mı? Birde + ları nedir 4.1 in İphone 4 için?
daha cıkmadı jb eli kulagında, ek ozellıkler hdr gamecenter faln fılan
not: Hdr hareketli cisimlerde kullanılmaz.....
quote:
quote:
quote:
Yok hocam, herkeste böyle.
quote:
Orijinalden alıntı: kby
quote:
quote:
Yok hocam, herkeste böyle.
teşekkür ederim. 3 adet kaydediyor diyince aklım karıştı