tabi ki getirirdim, ilk çıktığında -2007- new yorktan aldım getirdim o günden beri de kullanıyorum zaten. yasalar, kullanacağın telefonu gelirken getirebilirsin sorun yok diyor. sadece kafana göre yurtdışından telefon sipariş edip, burada sonra da ağlayamazsın.
bizim aklımız yok mu dışarıdan iphone sipariş edecek kadar, yapmıyorsak bir sebebi var demek ki...
quote:
Orijinalden alıntı: Natsukaw.S
quote:
Orijinalden alıntı: dunyao
o iki telefonu nasıl gümrükten geçirmeyi düşünüyordun. vergisini ödemeyeceğine göre demek ki devleti dolandıracaktın, hırsızlık yapacaktın, sen hırsızlık yapamadan, birileri yapmış seni dolandırmış.
Dolandırıldıktan sonra, çok güzel konuşuyorsun vatan millet sakarya, işin peşini bırakmayacağız vs...
Ne alakası var şimdi ? Sen gitseydin yurtdışına ve imkanın olsaydı getirmeyecekmiydin ?
Yabancı telefonların yurtiçine gümrük vergisi ve pul vergisi ödemeden girmesi ücrete tabi zaten.
Telefonlar bulunsa bile 2 si için yaklaşık 650$ - 700$ toplamda gümrük vergisi ödersiniz haberiniz olsun.
aynen öyle phantomx, ben de bunu anlatmaya çalışıyordum
quote:
Orijinalden alıntı: PhantomX
Yabancı telefonların yurtiçine gümrük vergisi ve pul vergisi ödemeden girmesi ücrete tabi zaten.
Telefonlar bulunsa bile 2 si için yaklaşık 650$ - 700$ toplamda gümrük vergisi ödersiniz haberiniz olsun.
arkadaşın işi bayaa zor....
Bulursa, buldugunami yansın , caldirdiginami
burası turkıye aga dunyayı dolasır bısey olmaz buraya gırerken dıkkat edeceksın
quote:
Orijinalden alıntı: Zoridon
quote:
Orijinalden alıntı: Error 404
malesef üçüncü dünya ülkesıyız üzülerekte olsa bunu söylıyebılırım. burası Türkıye evet. az bıle söylemış aslında arkadaş. bunun ülke sevmekle zart zurtla böyle popülıst mıllıyetçı söylemlerlede uzaktan yakından alakası yok. komık olmuş öyle değerlendırılmesı.
3.dünya ülkesi ne demek?Bu ülke bugün dünyanın en büyük 16. ekonomisi,AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında en büyük 6.ekonomi,NATOdaki en etkili 2.ordu,HDI yüksek seviyesinde.Hırsızlık dolandırıcılık her yerde olur.
kağıt üzerindeki veriler öyle olabilir ama dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip ülkenin bir insanı, şehrinde ilk kez açılan bir alışveriş merkezinin tuvaletindeki sabunluğu aşırabiliyor, mymemory.co.uk sitesinden alınan bir ürünü ptt memuru cebe indirebiliyor, siparişini alan insanımsı siteye mesaj atıp "siparişiniz bana ulaşmadı, paramı geri istiyorum" diyip parasını geri alabiliyor...kağıt üstündeki rakamlardan çok o ülkedeki insanların genel geçer yaşam anlayışları ve karakterleri ile ilgili bir konu bana göre...
Konuyu açan arkadaş için verebileceğim tavsiye de hukuki danışmanlık alması yönünde olur, ama bişey elde eymesi çok zor gibi görünüyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme