bu durumla alakası yok benim söylediğim sorunun. ben 3g değil edge kullanıyorum telefonumun pili çabuk bitmemesi için.
ama bazıları bu soruna 3g ve edge i kapatarak çözüm getirmeyi denemişler ki bu işe yarasa bile bence çok saçma sonuç olarak iphone internetsiz kullanmak pek de anlamlı gelmiyor.
herneyse bir de sadece 3Gyi açarak deneyeceğim bakalım ne olacak. peki bu durumu yaşayıp da 3G kullanınca geçti mi sorununuz?
yani donanımsal bir sorun olmadığına ve telefonumu servise vermemem konusunda emin misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: thechosenone07
sorun eğer 3g li bir cihaz kullanıyorsanız ve hattınızda 3g açıksa telefon un 3g den edge ye geçene kadarki sürede yaklaşık 1 dk ka kadar hattın çekmemesi ve bu olayın üst üste tekrarlanmasından ibaret.. 3g yi kapatın ya da 3g nin iyi çektiği bir yerde kullanın telefonu..
quote:
Orijinalden alıntı: photographer1987
Vodafone'dan kontratlı iphone 4 16gb alalı 1- gün kadar alıyor aldığımdan beri beni arayanların bana ulaşamaması ve zaman zaman ben aramayı denediğimde arama yapamamk gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Forumlardan araştırdım birçok arkadaş bu durumdan muzdarip olmuş iphone 3g ve 3gs de de ve her hatta yaşanıyormuş bu tip sorunlar. Anlaşılan iphone da bir problem mevcut. mesaj için de aynı durum geçerli.
bir bakmışsınız bir mesaj gelmiş sizi arayanlar size ulaşamamış ve vodafone dan sizi arayan numaralar şunlar diye bilgi mesajı geliyor.
Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?
teşekkürler
Bu sorunu ve çözümünü daha önce de okumuştum...
Sim kartınız muhtemelen 128 kb... bunu 32kb veya 64le değiştirebilirsiniz... geçmiş olsun :)
benim, işin kabul edemeğim tarafı şu ki, neden edge özelliğini kullanamıyorum, zaten iphone umun pili akşamı zor ediyor. 3G nasıl dayanacak? böyle saçma sapan birşey olur mu anlamadım gitti. bu soruna başka bir çözüm bulan oldu mu. herkes -sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor- olsa da farklı şeyler söylüyor. bu konu hattımla ilgiliyse başka operatörlerde de aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar var.
Çözüm; 3G hep açık olacak. Telefon edge ye ( yani 2G şebekesine) düşerse, ulasilamama sorunu olur. Edge'de veri transferi esnasında sizi biri arasa ulaşılamıyor msj duyar sizede SMS gelir. iPhone bildirimler ve kon servisleri acıksa, telefon en fazla 10 dk da bir veri transferi yapar. İste bu sırada ulaşılamıyor olursunuz. 3G de bu problem asla olmaz... Edge kullanmak durumunda kalıyorsanız bildirimleri ve konum servislerini kapatın sorun cozulecektir. Kolay gelsin
kısacası telefonunda sorun yok hocam, servise vermeyin. problem vodafone da.
lumbarağzı, dediğini yaptım çok teşekkür ederim. bildirimi ve kon. servislerini kapadım. akşam bir ara yanımda arkadaşım varken internet üzerinden oynanan bir oyunu açarken (telefon edgeden internete bağlandığı sırada) aramasını söyledim. aradı ve o sırada ulaşılamadı ama hemen akabinde aradığında ulaşabildi ki buraya kadar normal. dedim tamam tüm sorunlarım mazide kaldı. az önce tap zoo isminde gene server a bağlanan bir oyun yükledim ama wireless tan bağlıydım internete, maalesef 1-2 dk. lığına ne mesaj atabildim ne aranabildim ne de arayabildim. edge de olsam anlayacaktım ama wirelesstayken de bu sorunu yapıyor olması neyin göstergesidir?
bu konuda yardımcı olabilecek bilgi sahibi bir arkadaş var mı acaba?
teşekkürler.
Ben Çinde yaşıyorum hattımda china unicom ve aynı sorunu yaşıyorum. 2 kişi iphone 4 ümüz var yanyana oturup başkasına arattırdım ikimizinde fullçekiyor göstermesine rağmen beni 5 defa üst üste aradılar 5 de birinde ancak telefonum çaldı diğer arkadaşımda bir kez bile sorun yaşanmadı. Ben paralı applicationlar yüzünden jailbreak yapmıştım telefonu sanırım ya ondan yada telefonla alakalı birşeyden bu sorun, hatdan kaynaklandığını sim kartdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Forumlara baktım çok kişi aynı şeyden bahsediyor ama çözüme hala rastlamadım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme