Şimdi Ara

Iphone 4 sorunu geçmiş olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone'dan kontratlı iphone 4 16gb alalı 10 gün kadar alıyor aldığımdan beri beni arayanların bana ulaşamaması ve zaman zaman ben aramayı denediğimde arama yapamamk gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Forumlardan araştırdım birçok arkadaş bu durumdan muzdarip olmuş iphone 3g ve 3gs de de ve her hatta yaşanıyormuş bu tip sorunlar. Anlaşılan iphone da bir problem mevcut. mesaj için de aynı durum geçerli.

bir bakmışsınız bir mesaj gelmiş sizi arayanlar size ulaşamamış ve vodafone dan sizi arayan numaralar şunlar diye bilgi mesajı geliyor.

Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photographer1987 -- 2 Aralık 2010; 0:08:11 >

• Ben hic boyle bir durumla karsilasmadim. Bulundugunuz yerdeki sinyal gucunden de kaynaklaniyor olabilir. Red musteri hizmetlerini arayip sorununuzu bildirin, cozulmezse garantiye gonderecekseniz bu islemi red servisine birakin, size bu sure icinde muadil bir cihaz veriyorlar
  • jb li unlocklu ip4 kullanıyorum, ankara dayım bi sorun yaşamıyorum. kullanmıyorsan 3g yi kapatıp denesene
  • Bunu genele yaymaman lazım. Benim cihaz aslan gibi. Asansörde bile çekiyor.
  • arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim. benim araştırmalarım sonucunda bu problemi yaşayanları gördüm benim telefonumda da çekme problemi kesinlikle yok sadece zaman zaman telefonum çekiyor olmasına rağmen ''sizi arayan numaralar şunlar şunlar'' diye mesaj geliyor. ben de sorayım dedi bir bilgisi olan var mı bu soruna yönelik.

vodafone u aradım kayıt aldılar ama bakalım ne olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: photographer1987

arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim. benim araştırmalarım sonucunda bu problemi yaşayanları gördüm benim telefonumda da çekme problemi kesinlikle yok sadece zaman zaman telefonum çekiyor olmasına rağmen ''sizi arayan numaralar şunlar şunlar'' diye mesaj geliyor. ben de sorayım dedi bir bilgisi olan var mı bu soruna yönelik.

vodafone u aradım kayıt aldılar ama bakalım ne olacak...

şebekeye bağlı 3g-edge geçişlerinde anlık ulaşılamaz olabiliyorsun o yüzden demiştim 3g yi kapatıp biraz kullan diye
  • Güzel söylüyorsunuz da 3G yi kapat et falan. Biz tüketiciler bu durumla uğraşmak mı zorundayız? 3G yi elimle kapatıp uğraşmak zorundamıyız? Tonla para ver et bi de ekstradan zahmete katlan. Çok saçma bi durum. Acil bir çözüm getirilmeli bu duruma. Bu telefon benim hayatımı kolaylaştırsın diye alındı şimdi sinir ediyor. Yanlış mı düşünüyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Güzel söylüyorsunuz da 3G yi kapat et falan. Biz tüketiciler bu durumla uğraşmak mı zorundayız? 3G yi elimle kapatıp uğraşmak zorundamıyız? Tonla para ver et bi de ekstradan zahmete katlan. Çok saçma bi durum. Acil bir çözüm getirilmeli bu duruma. Bu telefon benim hayatımı kolaylaştırsın diye alındı şimdi sinir ediyor. Yanlış mı düşünüyorum?

doğru söylüyosun da, benim elimden bişi gelmez, anca 3g yi kapa diyebiliyorum. kalanı apple a kalıyor.

(Bu sorun bizim gsm altyapımızdan da kaynaklanıyor olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SGA -- 30 Kasım 2010; 0:28:59 >
  • 3G yi kapatmak bir çözüm değil maalesef ayrıca çözüm olsa bile bu şunu benziyor, benzin pahalı diye arabaya binme otobüsle git. Ne diye bu tip durumlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. herkes yaşamadığına göre bu sorunu, bir çözümü olması gerekir diye düşünüyorum.

Benim ilk iphone deneyimim bu, siz biliyorsunuzdur. Telefonu restore etmek bir işe yarar mı ayrıca telefon restore edildikten sonra itunestan şu an iphoneumda yüklü bulunan müzik uygulama ve oyunları tekrar iphone a geri yüklemem mümkün müdür?
  • bazen arama da yapmıyo demişsin ya.aramayı hiç mi yapmıyor yoksa aramak istediğinde failed falan mı diyo ne şekil oluyo bana gelecek cihazda da aynı durum olabilir çünki.
  • failed falan demiyo aramaya uğraşıyo gibi mesela ahmeti aramak için ahmet isminin üzerine dokundun ekranda ahmet aranıyor yazıyor ama çalmıyo hiç ses seda yok telefonda öyle bekliyo!
  • 1. simkartta sorun olabilir.

2. temiz bir sekilde en son surume restore et cihazi.

3. ayarlardan ağ ayarlarını sıfırla

4. bunlarlada duzelmezse servise yolla.

fakat yüzde 80 4.2.1 i indirip restore edersen düzelir. düzelmezse sim kart degistir.
  • gktt öncelikle teşekkür ederim. anlamadığım şey şu daha yeni bi micro sim nasıl sorun yapar böyle çok garip. şu an restore oluyor ama eski programları tekrar yükleyeceğim heralde sorun olmaz.
    dünya para ver sonra bunlarla uğraş! işime odaklanamıyorum!
  • kardeş umarım sorun hallolur.
  • kardeş hiç uğraşma o işlerle bende son 1 aydır yoğun olmakla birlikte 1 senedir var o şikayet vodafon sıçmış durumda bilhassa şehir merkezlerinde herkese vınları-3g li telefonları alt yapıyı halletmeden dayandılar şimdi bombaları patlıyo bence bu iyi günlerimiz
  • ARkadaşım bu sorun iphone sorunu değildir. Bu sorunu ben iphone kullanmama rağmen yaşamaktayım. Google'dan aratırsanız blackberry, nokia ve diğer pek çok telefonlarda bu problemin yaşandığını görürsünüz. Sorun şudur;
    Telefonun bataryası çok gitmesin diye 3G'yi kapatıyoruz ve edge modunda kullanırken dışarıdan gelen aramalarda ulaşılamıyor mesajı dinliyorlar. Eğer 3G'yi aktif edersen sorunun olmadığını göreceksin.
    Bir nevi eski modemler gibi düşünebilirsiniz
    Eskiden 56K fax modemle internete ev telefonu üzerinden bağlanırken arayanlar ulaşamıyordu : İşte bu EDGE
    Sonra ethernet çıktı ve o sorun kalktı : İşte bu da 3G

Ne hikmettir ki avea ve turkcell'de böyle bir sorun yok, ne yazık ki sadece vodafone kullanıcıları karşılaşıyor. Ben bildirdim ve ilgileniyorlar, lütfen siz de müşteri hizmetlerini arayıp bu sorun hakkında kendilerine bilgi veriniz.

Dipnot: Siz arama yaptığınız zaman (edge'de veya 3g^de) hiçbir problem olmaz. O çalmıyor dediği sorun şebeke kaynaklı, eğer baz istasyonu full ise bağlantı kuruluyor ama karşılıklı olarak ses gidip gelmiyor. 2 sene önce de vardı bu sorun

• arkadaşlar çok teşekkürler. vodafone u aradım zaten ilgileniyorlar. kayıt açtılar. ve dediğiniz gibi başka tellerle sorun yaşayanları okudum. ancak internette iphone ulaşılamam sorunu diye aratıcak olursanız bir forumda şunu söylüyorlar. başka hatlarla da denemişler aynı sorunu yaşamışlar acaba telden mi kaynaklanıyor diye de düşünmeden edemiyorum. sizde iphone mu var aynı sorunu yaşıyorsunuz ve başka hatlarla denediniz mi daha önce?

tekrar teşekkür ediyorum ilginize.
  • iphone kullanmamama rağmen bahsettiğin sorunların aynısını bende yaşıyordum.

çözmek için önce simkartımı 32 kb ile değiştirdim sonra da vodafone 3g yi aktif hale getirdim (telefonum 3g destekli olmamasına rağmen) sorun düzeldi.

nasıl bir mantık bende anlamıyorum

ama sen microsim kullandığın için 32 kb a dönemezsin sanırım
  • sorun eğer 3g li bir cihaz kullanıyorsanız ve hattınızda 3g açıksa telefon un 3g den edge ye geçene kadarki sürede yaklaşık 1 dk ka kadar hattın çekmemesi ve bu olayın üst üste tekrarlanmasından ibaret.. 3g yi kapatın ya da 3g nin iyi çektiği bir yerde kullanın telefonu..
  • Vallahi arkadaşın bir özelden 10 tane mesaj atmış ama işin özü şu. Telefon edgedeyken o 1 dakikalık süre değil, bayağı sık sürelerle arayan kişiye ulaşılamıyor. 3G'ye alındığında sorun kalkıyor. Iphone ile alakası yok bunun. Sorun cepnete üyeyseniz yaşanıyor. Bilginize...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.