Şimdi Ara

iPhone 4S almayı düşünüyorum, bir kaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: -->Bir sorum daha var, iphone kullanan arkadaşlara olacak;

16, 32, 64 gb... sizin seçiminiz hangisi oldu, neden? seçiminiz size yetiyor mu, yoksa daha çok yerim olsaydı diye düşündünüz mü? Bugün 64 gb almak istediğimi söylediğimde birisi çok fazla değil mi, 32 yi zaten dolduramazsın, kaldı ki 64 gb a kadar telefonu doldurursan yani 50-60 gb olursa telefon kasar vs gibi yorumlarda bulundu.. Aklım biraz karıştı doğrusu..

Lütfen fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var

Orjinal Mesaj:

Uzun bir karar verme süreci ardından diğer telefonlardan vazgeçip bayağı bayağı iPhone 4S almaya yöneldim. Hemen alma biraz daha bekle eğer acelen yoksa, bir çok yeni telefon (Galaxy S3 vs) çıkacak diyenler de oldu... ama beklemekten sıkılmaya da başlamadım değil.. Hem, teknoloji sabit duran birşey de değil ki, 2 ay bekle, ondan 2-3 ay sonra kesin yeni bir telefon daha çıkacak, yani beklemenin sonu yok gibi gelmeye başlıyor bir yerden sonra.

Şu aralar iPhone 4S 64 gb alayım diye düşünüyorum, ilk önce piyasa hakkında neredeyse hiç fikrim olmadığı için doğal olarak sözleşmeli telefonlara yöneldim. Ama hesap yapmaya çalışıyorum sözleşmelilerin bana vereceklerinin aynısını ya da yakınını, ben telefonu kendim alsam, ondan sonra telefon kullanım masrafımla beraber daha ucuza getirebilir miyim diye.. Bir de şu garanti konusu var tabii..

Ama ne olursa olsun ben şu an Turkcell/AVEA/Vodafone harici nereden telefon alabilirim onu bile tam bilmiyorum. Internetten araştırdım gittigidiyor, hepsiburada gibi sitelerde bir çok kişi satıyor ama buralardan almak hakkında çok tecrübem olmadığı için sormak istedim sizlere neler düşünüyorsunuz?

Onun dışında telefonu aldım diyelim, kullanırken internet, konuşma/sms vs. siz hangi tarifeleri kullanıyorsunuz? Aylık internet 1 gb yeterli midir yada 4gb mı daha iyidir?

Biliyorum buna benzer çok konu var, forumu okumadan neden konu açıyorsun demeyin, çünkü gerçekten birkaç gündür işim gücüm internet üzerinden araştırma yapmaktan başka birşey değil.. Özellikle kullanılan tarifeler hakkında çok fazla bilgiye ulaşamadım, o yüzden kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Herkese ayardığınız/ayıracağınız zaman için şimdiden teşekkürler. Vereceğiniz cevaplarla belki diğer kafası karışık arkadaşlar için de güzel bir konu oluşturabiliriz. İyi günler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozz -- 20 Ocak 2012; 22:02:16 >

• Alacaksan en iyisini al 4S. İnternet paketi sınırsız benim. 1gb yeter diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar;
    Ben 16 aralıkta ilk gekdiği gün aldım. Turkcell den kontratlı paket ile. Paketin Full paketti adı yanlış hatırlamıyorsam. 1000dk+1000sms+1gb internet paketi.

1000dk ve 1000sms bana ziyadesiyle yetiyor. iş için kullanmıyorum telefonu sadece sağı solu aramak için iş içinde kullancaksanız 1000dk belki zorlayabilir.

Gelelim internete 1gb internet bana yeterli olur diye düşünüyordum ancak ayın 25inde fatura kesim tarihi ve ben 2 gün önce kotamı doldurdum. İlk heycan ilk ay diyorum çok fazla app indirmişim 3g den farkında olmadan. Artık wifi varsa biryerde direk wifiya bağlanıyorum. İkinci ay bu şekilde kullanınca yeticek diye düşünüyorum.
  • 1gb kesinlikle makul sinirlarda kalirsan yetecektir. Wifi yi kullanmayi ihmal etme hep daha performansli olacaktir.ben garantili almistim tavsiyemde o yönde olacaktir.
  • Teşekkürler yorumlarınız için.. Peki operatörler arası çekim veya internet kalite farkı oluyor mu, eğer varsa ihmal edilebilecek düzeyde midir?
  • Bir sorum daha var, iPhone kullanan arkadaşlara olacak;

16, 32, 64 gb... sizin seçiminiz hangisi oldu, neden? seçiminiz size yetiyor mu, yoksa daha çok yerim olsaydı diye düşündünüz mü? Bugün 64 gb almak istediğimi söylediğimde birisi çok fazla değil mi, 32 yi zaten dolduramazsın, kaldı ki 64 gb a kadar telefonu doldurursan yani 50-60 gb olursa telefon kasar vs gibi yorumlarda bulundu.. Aklım biraz karıştı doğrusu..

• Bende iphone4s almak isteyenlerdenim 16 gb mı 32 gb mı almak doğru olur 32gb alanlar doldurabiliyorlarmı ?? 16 gb kullananlar azlıktan şikayetçimi ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sorduğunuz sorunun cevabı zaten kendinizde , ne kadar alana ihtiyacınız varsa ne kadarı size kafi gelir ise onu alın.16 gb 4s beyaz kullanıyorum 16 gb hafıza bana yeterli geliyor hatta artıyor bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offchu!

Hocam sorduğunuz sorunun cevabı zaten kendinizde , ne kadar alana ihtiyacınız varsa ne kadarı size kafi gelir ise onu alın.16 gb 4s beyaz kullanıyorum 16 gb hafıza bana yeterli geliyor hatta artıyor bile.

haklısınız tabii =)

yani düşününce (ki düşünmek ilk başlarda yaptığım birşey değildi :D ) iphone'u arşiv deposu olarak kullanmadıktan sonra 32 gb'ı doldurması gerçekten zor gibi gelmeye başladı.

uygulamalar'ın kaplıyacağı yer konusunu bilmiyorum aslında ama sanki çok birşey çıkacak gibi gelmiyor
  • 16 gb yi doldurmuyorum ben okadar video foto oyun falan bence gerek yok ama aralarında çok fark yoksa fazla gb göz çıkartmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

16 gb yi doldurmuyorum ben okadar video foto oyun falan bence gerek yok ama aralarında çok fark yoksa fazla gb göz çıkartmaz

Teşekkür ederim.. Sözlerinizden sanki 16 gb'ın aslında doldurulabilir bir kapasite olduğunu ama kendinizin doldurmama konusunda dikkatli davrandığınızı çıkardım, doğru mudur?
  • Ben de iphone 4s 32gb var. 2 gb da boş yerim var. Kullanıma göre değişir 16 ya da 32 alıp almayacağını.İnsan kendini bilmeli ona göre hareket etmeli sonra pişman olmayın
  • Bence 32GB al rahat edersin :)

Bende 32var, 5-6 gb fln boş yer kaldı 1,5 aylık kullanım sonrası :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendigelen

Ben de iphone 4s 32gb var. 2 gb da boş yerim var. Kullanıma göre değişir 16 ya da 32 alıp almayacağını.İnsan kendini bilmeli ona göre hareket etmeli sonra pişman olmayın
    quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Bence 32GB al rahat edersin :)

teşekkürler..

peki daha çok neler dolduruyor telefonunuzu? uygulamalar, fotoğraflar, videolar, oyunlar... bunlar benim aklıma gelenler... biraz daha aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.. çünkü sözlerinizden sonra acaba 32 yerine 64 gb'a mı yönelsem diye düşünmeye başladım..

bir de telefon doldukça yavaşlama sorunu diye birşey oluyor mu? çünkü bir kişi 64 gb alacağımı söylediğimde o kadar doldurursan zaten yavaşlar telefon manasında birşeylerden bahsetmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Frozz

quote:

Orijinalden alıntı: kendigelen

Ben de iphone 4s 32gb var. 2 gb da boş yerim var. Kullanıma göre değişir 16 ya da 32 alıp almayacağını.İnsan kendini bilmeli ona göre hareket etmeli sonra pişman olmayın
    quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Bence 32GB al rahat edersin :)

teşekkürler..

peki daha çok neler dolduruyor telefonunuzu? uygulamalar, fotoğraflar, videolar, oyunlar... bunlar benim aklıma gelenler... biraz daha aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.. çünkü sözlerinizden sonra acaba 32 yerine 64 gb'a mı yönelsem diye düşünmeye başladım..

bir de telefon doldukça yavaşlama sorunu diye birşey oluyor mu? çünkü bir kişi 64 gb alacağımı söylediğimde o kadar doldurursan zaten yavaşlar telefon manasında birşeylerden bahsetmişti

Bende bir yavaşlama söz konusu değil açıkçası. Belki sonuna kadar doldurusanız yapar onu. Benim arkadaşta 8gb'lık ipod4 var, şuanda 5-10mb boş yeri var ve alet baya kasıyor. Yani dibine kadar doldurmadıkça bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Bende çoğu alanı müzik ve uygulamalar kaplıyor. Oyunlara meraklıysanız kaliteli oyunlar baya yer kaplıyor. Örneğin fifa12 1,3gb, real racing 2 1,1gb gibi..

Ondan sonra video ve fotoğraflar geliyor.

• Bence en az 32 gb almalısın çektiğin videolar çok yer kaplar bence. Uygulama oyun vs zaten sıkıldığın oyunu sil ben oyle yapıyorum 16gb benimki suan 9 gb bos ama video falan çeken biri degilim
  • 16 gb deyil aslında tel 13 gb hafıza var 3gb yi telefon programları kullanıyor 32 gb iyi olur ama 32 gb yi alacaksan en az 2 yıl kullanacaksan al gerçi 16 gb yeter yetiyor 32gb alırsan kafanı rahatlatırsın icinde keske 32 gb alsaydım demezsin
  • 32gb iPhone 4s'imi söyle doldurdum.Toplam 96 tane uygulama var.Bunlarin 43'u oyun digerleri uygulama.İyi oyunlar 800mb-1300mb arası zaten.Uygulamalar da hep ise yarayan seyler ornegin hotspot sheild bu tip uygulamalar kullanıyorum.HDR formatta bir fotograf ortalama 4mb yer kaplıyor.Video zaten 1080p gerisini siz duşunun.Ek olarak ekran küçük ama 1080p mkv filmi format değiştirip atıyorum bir film 7gb zaten ama görüntü mükemmel purussuz yolculuklarda iyi oluyor.Dedigim gibi 2gb yer kaldı telefonumda.Yavaslamanin y'si yok.İmkan ve para varsa 64gb alınabilir.Ben 32gb aldığıma pişmanım keske 64gb alsaydım.16gb alanlar da eminim parası ya da imkanı el verse 32 ya da 64 gb alırlardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 21 Ocak 2012; 14:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozz

ben 32GB aldım. Yani tam yetiyor ama 64'ü alsaydım dediğimde oluyor. ama 32GB ideal hani iphone 3,3gs alsan 16 yeter ama iphone 4s için 32 ideal

• İphone 5 i beklesen daha akıllıca olmaz mı ? Bu arada 2500 TL verdiğiniz bir telefonun problemsiz çıkması piyangodan amorti çıkmasını beklemekle eşdeğerse yazık bence. Sen bilirsin tabi ben 5 i bekleyenlerdenim ^^
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.