Şimdi Ara

IPhone 5 Batarya Değiştirdikten Sonra Hazin Son... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
44.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

çinden 3 batarya getirttim,
    orjinal olduğu iddia edilen logolu,
    2 adet 4s, 1 adet 4 için.
    aynen youtube videolarını izledim,
    aldım elime tornavidayı,
    .
    .
    .
    .son anda, ne yapıyorum diye kendime kızdım.
    durdum.
    batarya az dayanıyor diye 1400tl lık telefonun içine edeceksin dedim kendi kendime.
    vazgeçtim.

doğru yaptığımı şimdi daha iyi anladım.
    telefonları biraz daha dikkatli kullanırım,
    ama canım sıkılmaz.

iPhone 4 ve 4S de batarya değişimi pratik ve kolay.. Ben iki defa arkadaşların 4S telefonlarının bataryalarını sorunsuz değiştirdim..
    Fakat iPhone 5 serisinden itibaren batarya değiştirmek çok kolay değil ve riskli.. Ben de iPhone 5'in bataryasını değiştirmeye cesaret edemem..

o cesaret bende mevcuttu :)

• evet arkadaşlar arkadaşın yazdığı gibi U3 çipi hakkında bi miktar araştırmayla muhtemelen bu çipi bozduğumu açıklamak isterim. Siz siz olun kesinlikle iphone 5'inizin içerisini açmayın. Aşağıda muhtemelen bozduğum bölümün fotoğrafı var.

IPhone 5 Batarya Değiştirdikten Sonra Hazin Son...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Apple Store yetkisiz kişiler tarafından içi almış telefonlara ücretli olarak bile bakmıyor belki orjinal pili geri takarsanız diyeceğim ama o beyaz kısım bir kere kullanıldıktan sonra yamuluyor ve pilin değiştirildiği anlaşılıyor, onun için pek mantıklı değil Apple Store'a götürmek. Forumda "kenbu" abi vardı Kadıköy'de yeri bildiğim kadarıyla ve eli bu tür işlere çok yatkın, belki ona danışıp bilgi alabilirsiniz.

Allah razı olsun. Şimdi kenbu abiyi aradım yarın götürüp baktıracağım telefonu. İnşallah halledebiliriz. Sonucuda buraya yazarım.
  • Abartmayın arkadaşlar, bu işler için 200 TL isteyen telefonculara vs. para kaptırmayın. Zor değil. İlla yapın demiyorum ama eliniz yatkınsa kolaylıkla yapabilirsiniz.

iFixit
    How to replace your iPhone 5 battery
    http://www.ifixit.com/Guide/iPhone+5+Battery+Replacement/10587

Burayı takip edin zaten çok fazla devreyle ilgilenmiyorsunuz. Yaptığınız işlemleri tekrarlayın.Ön paneli ayırırken söktüğünüz soketleri dikkatlice yerine TAM oturtarak deneyin. Ben cihazın bozulduğuna ihtimal dahi vermiyorum ama neyse.

• Kenbu abimiz işini biliyordur ama U3 çipinin sağında DZ101_RF çipi varmış ve bu çip sim kart algılamasını gerçekleştiriyormuş, ayrıca U3 çipinin solunda sırasıyla Q3 ve Q7 çipleri bulunmaktaymış ve bu çiplerde önemliymiş onun için onlarada baktırmanız iyi olur. Yani çiplerin sıralanışı soldan sağa sırasıyla: Q7, Q3, U3, DZ101_RF. İnşallah probleminiz çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu iPhone telefonların bataryalarını, kolayca arka kapağı açıp pratik olarak değiştirilse çok iyi olurdu..
    Ayrıca orjinal yedek batarya da piyasada 80-90 lira civarına satılması gerekirdi..
    5-6 dolarlık yan sanayi batarya'yı en az 100 Lira alıp, değiştiriyorlar.
    Bu yüzden bir çok iPhone sahibi mağdur oluyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucuk kullanıcısına yanıt
    Kardeş telefon açılıyor normalde ama iki sorunu oluyor bu şekilde açılınca
    1. Telefon sürekli Home tuşuna basılı olarak algılıyor ve telefonu başlatırken bu yüzden Recovery Modda açılıyor. Eğer risk almak istiyorsan iPhone'nun açılmadan önce Home tuşuna basılı vaziyette telefonunu aç ve telefonun Recovery Moda girdiğini göreceksin.

2. Telefonda kilit tuşu ve home tuşu hiçbir şekilde çalışmıyor.

3. Telefonu eğer kapatırsanız, home tuşunu basılı algıladığı için açılırken yine telefon Recovery Moda giriyor.

• Bende eğer ilerde böyle bir sorunla karşılaşırsam kendim değiştiririm diyordum ancak vazgeçtim bu konuyu okuduktan sonra iyi ki de bu konuyu gördüm.
  • Ben iPhone 5 imi telefoncuya götürmüştüm. Malum üst tuş meselesi için. Adam üst tuşu tamir etti, telefonu doğru düzgün toparlayamadı birde biton çamura yattı. Ekran tam oturmamıştı, elimle bastırınca içerdeki likitin dağıldığını görebiliyordunuz. Çok sinirlerim bozulmuştu, birdaha iPhone mi asla telefonculara götürmem. Allah' tan AppStore açıldı, telefonculara güven olmaz...

• sonuc olarak U3 cipinin oldugu bolumde 2 adet cip var onlar yerinden cikmis. izmitte saglam birini buldum bugun verdim teli insallah baska bi sorun cikmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnaygn

evet arkadaşlar arkadaşın yazdığı gibi U3 çipi hakkında bi miktar araştırmayla muhtemelen bu çipi bozduğumu açıklamak isterim. Siz siz olun kesinlikle iphone 5'inizin içerisini açmayın. Aşağıda muhtemelen bozduğum bölümün fotoğrafı var.

IPhone 5 Batarya Değiştirdikten Sonra Hazin Son...

Hocam siz acemice biraz iş yapmışsınız sanırım ben home tusu ve ekran değişimleri yaptım. Geçmiş olsun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Kardeş telefon açılıyor normalde ama iki sorunu oluyor bu şekilde açılınca
    1. Telefon sürekli Home tuşuna basılı olarak algılıyor ve telefonu başlatırken bu yüzden Recovery Modda açılıyor. Eğer risk almak istiyorsan iPhone'nun açılmadan önce Home tuşuna basılı vaziyette telefonunu aç ve telefonun Recovery Moda girdiğini göreceksin.

2. Telefonda kilit tuşu ve home tuşu hiçbir şekilde çalışmıyor.

3. Telefonu eğer kapatırsanız, home tuşunu basılı algıladığı için açılırken yine telefon Recovery Moda giriyor.

Sizinde dediğiniz gibi Home ve Lock tuşlarını kontrol eden çip kırılmış. İzmitte çok telefoncu gezdim. Hatta en sonunda bi tane hurda 5'den çipi buldum ancak benim telefondaki bu çipin 6 ayağından 2'si kırılmış, devre yolu yokmuş. bu nedenle telefonun tamirini yapamayacağını söyledi adam. Şimdilik bıraktım tamir aramayı. Bu işi yapabilecek birini bulursam götürücem. İş yerinden sözlerini kitap olarak yazabileceğim bi abi bana derki; İzmitte 10 günlük ömrü kaldı diyen hastayı İstanbula götürürsen 1 günde iyileşip geri gelir. Şansımı ilerleyen günlerde istanbulda denicem. İlginize teşekkürler.

Hala bataryasını kendi değiştirmek isteyen arkadaşlar varsa ibretlik olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coalescer -- 12 Mayıs 2014; 0:29:57 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_88521627/tm.htm siznle aynı sorunu yaşıyan
  • Ne demek hocam, birazcık yardımcı olabildiysek
  • aynı hataya bende düştüm arkadaşalar bende ibret olsun diye yazdım pil için söktük ekranın çıtasını kırdık birde içindeki parçaları kopardık çoğu ye bu cihaz çöp dedi bazıarıda uğraşmak istemiyorlar olmaz diyorlar kenbu abiyi bu forumdan buldum 15 dk içinde cihaz düzeldi ben izlerken mikroskop altında parçayı yerine taktı pil işine kalkışmayın yada pili aldıysanız bilen birine taktırın buarada ekran cıtasınıda hallettik çok tşk edrim bu konuyu açan arkadaşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ser5151 -- 17 Ocak 2016; 13:30:39 >
  • İlginçtir ki iphone 6 cihazımda pil değişimi yaptım. Deji marka 2 adet pil denedim 2 side çalıştı ancak yan sanayi apple logolu başka bir pil taktım cihaz hiç tepki vermiyor açılmıyor 1 saat şarjda tuttum pc ye bağladım yine çalışmadı söktüm tekrar deji bataryayı taktım çalışmaya devam etti.
  • allah razı olsun arkadaşım senden çoğu tamirci çöp dedi sen halletin 15 dk seni forumda çoğu arkadaş öneriyor allah onlardanda razı olsun sadece tşk etmek için üye oldum gözümün önünde bütün testlerini yapıp bana teslim ettin tekrar sana çok tşk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: düldül17

allah razı olsun arkadaşım senden çoğu tamirci çöp dedi sen halletin 15 dk seni forumda çoğu arkadaş öneriyor allah onlardanda razı olsun sadece tşk etmek için üye oldum gözümün önünde bütün testlerini yapıp bana teslim ettin tekrar sana çok tşk ederim

evet kenbu bülent abi birtanedir forum arkadaşalrıda aynı şekilde çok kaliteli ve donanım haber yetkililerine burdan tşk ederim böyle kaliteli bir forum için
  • Allah Razı olsun arkadaştan forumda sevilen bir kişi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.