Şimdi Ara

IPhone 5 Batarya Değiştirdikten Sonra Hazin Son...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
44.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mutlu pazarlar arkadaşlar. Malesefki gül gibi iphoneu bozmayı başardım. Pil sorunundan dolayı iphone 5 için bir tane batarya aldım takım taklavatıyla beraber.

İnternetten nasıl değiştirileceği konusunda bilgi birikimi ve video yardımıyla telefonun içini açıp bataryayı hassas bir biçimde değiştirdim. (Yada ben hassas bir biçimde değiştirdiğimi sanıyorum) Daha sonra telefonu toplayıp açmaya çalıştığımda herhangi bir tepki vermedi. İlk olarak beynimden aşağı kaynar bi su döküldü. Pil tamamen boştur diye düşünüp hemen şarja taktım. Açıldı. Elmadan sonra USB bağlantısı ve iTunes logosunun ekranı geldi. Telefonu bilgisayara bağladım. Kurtarma modu aktifleşmiş. Dedim kurtaralım bari diye. Yazılımı yükledi etti sonra telefon kendine reset attı yine aynı ekran. Dedim acaba bataryaylamı alakalı. Söküp eskisini taktım. Yine aynı sıkıntı. Ayrıca batarya soketini söküp USBye bağladığımda telefon yine açıldı. Şok üstüne şok. :) Yani anlıyacağınız telefonun içine ettim sanırsam. Acep bu problem hakkında bilgi birikimi olan bir arkadaş varmıdır?

• İşini bilen bir telefoncuya yaptırmamakla büyük hata yapmışsın dostum.
  • Bunun telefon saatiyle ilgili bir sorun olması lazım, forumda gezerken görmüştüm.Bulursam buraya editlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkans55 -- 4 Mayıs 2014; 0:10:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niklaus Mikaelson

İşini bilen bir telefoncuya yaptırmamakla büyük hata yapmışsın dostum.

bende kafamı yerlere vurdum ama ne fayda. youtube da batarya değişimi yapılan videolardan gayet basit olduğu görünüyordu yapalım dedik. Bazı arkadaşlarda bu konuda değiştirme düşüncelerine sahip. Arkadaşlarada örnek olur artık yapacak bişey yok. Pazartesi servise vericem. geçen gün iddaadan 400 lira tutmuştu. haydan gelen huya gider. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkans55

Bunun telefon saatiyle ilgili bir sorun olması lazım, forumda gezerken görmüştüm.Bulursam buraya editlerim

ben çok aradım böyle bi sorunla karşılaşanı nette ama bulamadım. eğer varsa bildiğin bi konu bulursan büyük dua alırsın. şimdiden teşekkürler
  • hocam batarya çıkınca tarih saat arları sıfırlanıyor.Onları güncellemeyi denermisin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone tamircisi arkadaşı çağırdım bakalım o bir baksın.
  • bende değiştircektim içime kurt düşürdün
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeyes

hocam batarya çıkınca tarih saat arları sıfırlanıyor.Onları güncellemeyi denermisin.

bataryayı çıkartıp taktıktan sonra telefonun güç düğmesi tepki vermez hale geldi. telefon usb kablo takılmadan açılmıyor. telefonun batarya soketini çıkarıp kabloyu taktığımda telefon yine açıldı. Bataryasız. bu nedenle tarih saat ayarlarını değiştiremiyorum.
  • tamam kardeşim inşallah bi tahmin yüretebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanerArslann

bende değiştircektim içime kurt düşürdün

telefonu izmitte bi telefoncuya götürdüm o bile anlamadı sorunun ne olduğunu. :) bataryadandır dedi yav he he dedim. oda açtı gözümün önünde baktı etti. sonra garantisi varmı bunun servise götür dedi. İnglizce forumlarda bile aradım yok böyle bi sorun yaşayan.

• Sizin probleminize göz attım ve dediklerine göre Home ve Kilit tuşlarını yöneten U3 çipinin batarya değişimi sonucunda arızalanmış olabileceği ve telefona lightning kablosunu takıp Apple logosu belirmeden kabloyu çıkarttığınız anda telefonun normal bir şekilde açılması ve başlaması gerektiği ama Home ve Kilit tuşlarını idare eden U3 çipinin arızalanmasından dolayı iki tuşunda hiçbir şekilde çalışmayacağı ve bu iki tuş olmadan telefon uyandırılamayacağı için de telefonu kullanabilmenin tek yolu, telefona bir bildirimimin gelmesi gerektiğiymiş. Keşke Apple Store'da değiştirilseydi piliniz, ben garantisi bitmiş iPhone 5'im için 189₺ verdim ve 15 dakika içerisinde yeni telefonu verdiler, imzayı atıp çıktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudf2 -- 4 Mayıs 2014; 13:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş pili taktıktan sonra büyük olasılıkla ön paneli anakarta bağlayan soketleri yerinden oynattınız ve ya tam oturtamadınız. Benimde başıma gelmişti fakat farklı şekilde ekrana düzgün görüntü gelmiyor. Sakin kafayla tekrar toplayınca düzelmişti...
    Telefonculara paranızı kaptırmayın. Eliniz yatkınsa yaparsınız. 18 Yaşında, power tuşu sorunu yüzünden bütün telefonu söküp taktım. Emin olun zor değil. Sakin kafayla yapmak en iyisi..
  • Malesef. Yapman gereken şey cihazı daha fazla kurcalama ve işini bilen bir telefon tamircisine götür halletsin.
  • Sorununuz yazılımsal gözüküyor . Tuşlar çalışıyor dikkatli taktiysaniz dokunmatik panel de çalışır.
    Telefonunuzda jb vb birşey yapmışmıydınız ? Donanımın yazılıma etkisi fazla olmaz hele pilin yazılıma etkisi amperi voltajı orjinaliyle aynı olmak şartıyla hiç problem çıkarmaması gerekir.

Edit: yorumlara bakılırsa bataryayı takıp çıkarırken hiç kibar davranmamışsınız . unutmayın bu aletler çıplak elinizdeki statik elektrik ile dahi bozulabilir bozulan parçayı bulup değiştirin büyük ihtimal sadece bağlama noktaları olacağından fazla maliyet tutmaz .Değiştirirken neresinde sıkıntı olduğunu ve tam olarak neyi degişeceklerini bildirin yoksa komple parça değişimi pahalıya patlayabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 4 Mayıs 2014; 18:32:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Sizin probleminize göz attım ve dediklerine göre Home ve Kilit tuşlarını yöneten U3 çipinin batarya değişimi sonucunda arızalanmış olabileceği ve telefona lightning kablosunu takıp Apple logosu belirmeden kabloyu çıkarttığınız anda telefonun normal bir şekilde açılması ve başlaması gerektiği ama Home ve Kilit tuşlarını idare eden U3 çipinin arızalanmasından dolayı iki tuşunda hiçbir şekilde çalışmayacağı ve bu iki tuş olmadan telefon uyandırılamayacağı için de telefonu kullanabilmenin tek yolu, telefona bir bildirimimin gelmesi gerektiğiymiş. Keşke Apple Store'da değiştirilseydi piliniz, ben garantisi bitmiş iPhone 5'im için 189₺ verdim ve 15 dakika içerisinde yeni telefonu verdiler, imzayı atıp çıktım.

189tl ye yeni iphone 5 mi aldınız yeni batarya mı taktırdınız hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Normalde pili değiştiriyorlarmış ama ilk günlerde çok yoğunluk olduğundan dolayı uğraşmak istemediler pil değişimi ile ayriyeten benim telefonda tek bir çizik dahi yoktu ve telefonun pil dışında hiçbir sıkıntısı olmadığı için de doğal olarak telefonu değiştirdiler

• çinden 3 batarya getirttim,
    orjinal olduğu iddia edilen logolu,
    2 adet 4s, 1 adet 4 için.
    aynen youtube videolarını izledim,
    aldım elime tornavidayı,
    .
    .
    .
    .son anda, ne yapıyorum diye kendime kızdım.
    durdum.
    batarya az dayanıyor diye 1400tl lık telefonun içine edeceksin dedim kendi kendime.
    vazgeçtim.

doğru yaptığımı şimdi daha iyi anladım.
    telefonları biraz daha dikkatli kullanırım,
    ama canım sıkılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

çinden 3 batarya getirttim,
    aldım elime tornavidayı,
    .
    .
    .
    durdum.
    batarya az dayanıyor diye 1400tl lık telefonun içine edeceksin dedim kendi kendime.
    vazgeçtim.

ama canım sıkılmaz.

sen uçurumun kenarından dönmüşsün. bravo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

çinden 3 batarya getirttim,
    aldım elime tornavidayı,
    .
    .
    .
    durdum.
    vazgeçtim.

ama canım sıkılmaz.

iPhone 4 ve 4S de batarya değişimi pratik ve kolay.. Ben iki defa arkadaşların 4S telefonlarının bataryalarını sorunsuz değiştirdim..
    Fakat iPhone 5 serisinden itibaren batarya değiştirmek çok kolay değil ve riskli.. Ben de iPhone 5'in bataryasını değiştirmeye cesaret edemem..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.