Şimdi Ara

iPhone 5, konuşurken ses bozulma/robotlaşma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
35.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de bir kaç kez oldu genelde 3G aktif olmadan konuşuyorum acaba 3G seçilmediği için olabilir mi ? Ses viber yada tango ile konuşurken gibi tizli geliyor. Bende sürekli wi-fi de açık belki bu da olabilir ? Bu dediklerim çok saçma da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

Bu telefonun sesi gerçekten enteresan çıkıyor. Özellikle 2 adet iPhone 5 arasında ise görüşme, ses sanki Viber' dan konuşuyor gibi geliyor. Deneyen arkadaşlar varsa hak vereceklerdir bana.

%100 doğru ve hatta tam yazacağım şeyi yazmışsınız. Bununla ilgili konu da açmayı düşünüyordum ancak canım istemedi insanları bununla uğraştırmak.

İki arkadaşımın avrupadan farklı ülkelerden alınan GSM A1429 telefonlarında bu ROBOT ses varken, benim abd'den aldığım GSM A1428'de normal telefon görüşmesi sesi mevcut.
    Onlarda benim telefonumu arasa, ben de onların telefonunu arasam, benimle konuşurlarken bu robot ses bende de onlarda da YOK, ancak onlar kendi telefonlarından hangi telefonu ararlarsa arasınlar bu robot ses ile konuşuyorlar.

Bu robotumsu sesle ilgili Net ses vs gibi bir özellik yapmışlar desem 1 hiç güzel değil, 2 bende neden olmasın?

Ahize ses yüksekliği ve düzgünlüğü takıntım var zaten, iyiki bende o robotumsu ses yok.

EKLEME: bendeki iOS 6.0 A1428, arkadaşlarımdaki 6.0.2 GSM A1429, yazılımla ilgili olsaydı muhtemelen bilirdik diye düşünüyorum, yine de yazılımların farklı olduğunu belirteyim.
    - Ayrıca abimde de aynı şekilde iOS 6.0 GSM A1428 var (ABD'den alınma ATT telefon)
    Bu cihaz da benimki gibi normal ses veriyor veya diğer cihazlardan arandığında her iki cihaz da normal sesle konuşabiliyor.
    - Yine ayrıca benimki ve diğer iki arkadaşımınki Turkcell nano sim, abimin 1428 Turkcell kesme sim
    - Üçüncü kez ayrıca bahsettiğim 3 telefon aynı yerde de denendi (baz istasyonu farklılığı olmadan yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 9 Ocak 2013; 1:01:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kulakta oluşan basınç hissi kesinlikle doğru bir tespit, ve y.dışı forumlarda en çok şikayet edilen durumlardan birisi.. Macrumors'a ve official apple discussion'a bakabilirsiniz..

Bu durumu açıklayabilirim, çünkü iphone 5'i ilk kullandığımda anında dikkatimi çekti, araştırdım ve sonuç şu;

Durum aslında bir özellikten kaynaklanıyor..

Kameranın yanında gördüğünüz 3. mikrofon dış ortamdaki sesleri alıyor, ve bunların frekansını tam ters çevirerek kulaklıktan size dışardaki seslerin tam ters frekanslarını gönderiyor sürekli olarak.. Amacı ise sizin dış ortamdaki sesleri duymamanız, yani telefon dış ortamdaki gürültüyü hem karşıda görüşme yaptığınız kişi için süzüyor, hem de sizin karşıdaki kişiyi daha iyi duymanız için de dış ortam seslerini bloke etmeye çalışıyor..

Bu frekanslar yapay frekanslar ve duyamadığımız bir dalga şeklinde ama bu kulakta bir basınç, zonklama ve bazen de ağrı hissine sebep oluyor.. Hatta bazı kişiler sırf buna dayanamayıp iade etmişler..

Durum bu, ben çoğu zaman 2-3 dakika üzerindeki görüşmelerimi BT kulaklıkla yapıyorum, yoksa sürekli bir sağ, bir sol kulak değiştirmem gerekiyor, çünkü bazen gerçekten bildiğiniz sancı şeklinde keskin bir ağrıya sebep oluyor...

• http://www.techzone360.com/topics/techzone/articles/2012/09/13/307589-walking-through-iphone-5-hd-voice-headaches.htm

Burada da o ozellikten bahsedilmis.. Peki bu bir sekilde yeni yazilimla giderilemezmi ciddi saglik sorunlari yaratabilir :(

• Bendede oluyor arada ses uzaktan geliyor sanki

Ama iphone 5 ile iphone 5 konusunca oluyor

Ses sanki viber ile konusurmus gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 9 Ocak 2013; 1:36:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Kulakta oluşan basınç hissi kesinlikle doğru bir tespit, ve y.dışı forumlarda en çok şikayet edilen durumlardan birisi.. Macrumors'a ve official apple discussion'a bakabilirsiniz..

Bu durumu açıklayabilirim, çünkü iphone 5'i ilk kullandığımda anında dikkatimi çekti, araştırdım ve sonuç şu;

Durum aslında bir özellikten kaynaklanıyor..

Kameranın yanında gördüğünüz 3. mikrofon dış ortamdaki sesleri alıyor, ve bunların frekansını tam ters çevirerek kulaklıktan size dışardaki seslerin tam ters frekanslarını gönderiyor sürekli olarak.. Amacı ise sizin dış ortamdaki sesleri duymamanız, yani telefon dış ortamdaki gürültüyü hem karşıda görüşme yaptığınız kişi için süzüyor, hem de sizin karşıdaki kişiyi daha iyi duymanız için de dış ortam seslerini bloke etmeye çalışıyor..

Bu frekanslar yapay frekanslar ve duyamadığımız bir dalga şeklinde ama bu kulakta bir basınç, zonklama ve bazen de ağrı hissine sebep oluyor.. Hatta bazı kişiler sırf buna dayanamayıp iade etmişler..

Durum bu, ben çoğu zaman 2-3 dakika üzerindeki görüşmelerimi BT kulaklıkla yapıyorum, yoksa sürekli bir sağ, bir sol kulak değiştirmem gerekiyor, çünkü bazen gerçekten bildiğiniz sancı şeklinde keskin bir ağrıya sebep oluyor...

Apple gibi bir firmadan beklenmeyecek hatalar geliyor..

Bu telefonları piyasaya sürülmeden önce test edenlerin bu arkadaşlar olduğunu düşünmeye başladım...

iPhone 5, konuşurken ses bozulma/robotlaşma

• Öncelikle bir soru sorup ardından belirlemeler yapmak istiyorum.

Soru:
    - Basınç hissi yaşayanlar ahizeden sesi robotlaşmış, ince, tiz, sanki internetten viberden konuşuyormuş gibi duyanlar mı?
    - Yoksa normal eskiden olduğu gibi normal ses duyanlar da bu basınç hissini yaşıyorlar mı?
    Bende ses ve basınç vs eski iPhone'lara göre tamamen aynı. Ne sesin tonunda bir problem var, ne de basınç problemi yaşadım.

Belirleme:
    - Bu robotlaşmış sesi Net Ses mi yapıyor? (HD Voice her neyse)
    - Eğer o yapıyorsa benim ve abimin A1428 ATT telefonlarında neden biz öyle duymuyoruz veya bizi arayan robotlaşmış sesli gsm A1429'larda bizimle konuşurken neden bu robotlaşmış sesi duymadan konuşabiliyorlar?
    ATT A1428'lerde her iki taraf içinde Net Ses Önleyici falan mı var ekstradan

Değişik

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan.S

Apple gibi bir firmadan beklenmeyecek hatalar geliyor..

Bu telefonları piyasaya sürülmeden önce test edenlerin bu arkadaşlar olduğunu düşünmeye başladım...

Apple bazı teknoloji ve proğramları alelacele piyasaya sürüyor, bu "background noise supression" dedikleri, bahsettiğim dış ortam seslerini baskılama için yaptıkları iş zaten tamamen işgüzarlık, bazen işe yarıyor mu diye dikkat ediyorum, aslında bir işe yaradığını da pek sanmıyorum, olan kulağa oluyor..

Zaten hemen hemen her akıllı telefon karşıya gönderdiği ses için ortam seslerini filtreleme işini gayet başarılı yapıyorlar zaten, apple bu işi bir adım öne götürmeye çalışmış ama olmamış...

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Öncelikle bir soru sorup ardından belirlemeler yapmak istiyorum.

Soru:
    - Basınç hissi yaşayanlar ahizeden sesi robotlaşmış, ince, tiz, sanki internetten viberden konuşuyormuş gibi duyanlar mı?
    - Yoksa normal eskiden olduğu gibi normal ses duyanlar da bu basınç hissini yaşıyorlar mı?
    Bende ses ve basınç vs eski iPhone'lara göre tamamen aynı. Ne sesin tonunda bir problem var, ne de basınç problemi yaşadım.

Belirleme:
    - Bu robotlaşmış sesi Net Ses mi yapıyor? (HD Voice her neyse)
    - Eğer o yapıyorsa benim ve abimin A1428 ATT telefonlarında neden biz öyle duymuyoruz veya bizi arayan robotlaşmış sesli gsm A1429'larda bizimle konuşurken neden bu robotlaşmış sesi duymadan konuşabiliyorlar?
    ATT A1428'lerde her iki taraf içinde Net Ses Önleyici falan mı var ekstradan

Değişik

AT&T cihazlarında bazı farklılıklar var..

Bunlarda benim bildiğim settings'de "Hearing Aid" seçeneği var, açınıp kapanabiliyor, zannedersem bu seçenek açılınca bu dış ses baskılama durumu da devreden çıkıyor, y.dışı forumlarda böyle bir çözüm önerenler var.. Benim cihaz A1429 ingiltere cihazı ve bu seçenek yok mesela..

Yani A1428 ve A1429'un ses işleme prosedürlerinde de bazı farklılıklar var..

Ayrıca ben robotik ses sorunu yaşamıyorum, ama basınç meselesi bariz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 9 Ocak 2013; 1:51:40 >

• nispeten bu özelliğin işe yaradığını düşünüyorum çünkü gürültülü ortamlarda (metrobüs güzargahında), ''senin telefon neydi ya ses çok iyi geliyor'' diye soranların sayısı 3 oldu bana.. hemen aradım ablmı, ablama sordum ses nasıl diye hiç gürültü yok sesin çok iyi geliyor dedi. ama gürültülü ortamda bu basınç hissi çok rahatsız edici oluyor benim için

not: robotik ses bende de yok applestore unlock cihaz 1428

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet331 -- 9 Ocak 2013; 1:52:27 >
  • Sorununuzun asıl sebebi aslında ne kadar sorun denir bilmiyorum ama bu.

HD Voice özelliği, özellikle Turkcell kullanıcılarının yaşamasının sebebi Turkcell'in HD Voice teknolojisini destekliyor olması.Avea desteklemiyor, Vodafone'da destekliyor diye biliyorum ama emin değilim. Ses bir nevi Skype veya Viber gibi kristalleserek geliyor. Arka ortamdaki hiç bir sesten etkilenmiyor karşı taraf sadece temiz bir şekilde sizin sesinizi duyuyor videoda göründüğü gibi.

Aslında bu teknoloji için videoda'da bahsedildiği gibi ciddi yatırımlar yapılmış durumda :)

Kullanmanız için bildiğim ve test ettiğim kadarıyla 3G 'nin açık olması gerekiyor. Tabi teknik olarakda iki cihazında ( ki iPhone 5 destekliyor ) HD voice olayını destekliyor olması lazım. Farklı HD voice destekli telefonlar arası oluyor mu işte onu bende bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet331

nispeten bu özelliğin işe yaradığını düşünüyorum çünkü gürültülü ortamlarda (metrobüs güzargahında), ''senin telefon neydi ya ses çok iyi geliyor'' diye soranların sayısı 3 oldu bana.. hemen aradım ablmı, ablama sordum ses nasıl diye hiç gürültü yok sesin çok iyi geliyor dedi. ama gürültülü ortamda bu basınç hissi çok rahatsız edici oluyor benim için

Zaten problem karşıya gönderilen sesin filtrelenmesi ve ortam seslerinin baskılanması değil, bu özellik iyi çalışıyor, zaten hemen hemen her akıllı telefonda var..

Kulaktaki probleme sebep olan, sizin de dış ortam seslerini duymamanız için iphone 5'in dış ortamdaki gürültünün karşı-zıt frekansını ahizeden sizin kulağınıza da göndermesi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Reason

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet331

nispeten bu özelliğin işe yaradığını düşünüyorum çünkü gürültülü ortamlarda (metrobüs güzargahında), ''senin telefon neydi ya ses çok iyi geliyor'' diye soranların sayısı 3 oldu bana.. hemen aradım ablmı, ablama sordum ses nasıl diye hiç gürültü yok sesin çok iyi geliyor dedi. ama gürültülü ortamda bu basınç hissi çok rahatsız edici oluyor benim için

Zaten problem karşıya gönderilen sesin filtrelenmesi ve ortam seslerinin baskılanması değil, bu özellik iyi çalışıyor, zaten hemen hemen her akıllı telefonda var..

Kulaktaki probleme sebep olan, sizin de dış ortam seslerini duymamanız için iphone 5'in dış ortamdaki gürültünün karşı-zıt frekansını ahizeden sizin kulağınıza da göndermesi...

evet başarıyor hatta sağır olacağım için dış ortam seslerini hiç alamayacağım

• Ben de isvicreden alinma a1429 ve vodafone kesilmis nano sim kullaniyorum.

Gun icinde mutlaka en az 2-3 kez kendi sesimi duyma ya da birisini aradigimda garip bi mekanik ses duyma olayini yasiyorum. Bi de kulaklik sesi hem konusurken hem de muzik dinlerken cok dusuk geliyor bana. İphone 4'ten sonra kullandigim 2-3 tane 4s'te ve simdiki 5'te kulaklik performanslarindan hic memnun kalmadim.

• arkadaşlar hd ses desteği veren telefonlar ve şebekelerden birbirleriyle konuştuğumuz zaman oluyor olabilir çünkü hd voice özelliği turkcell ve vodafone da varmış ülkemizde ve belli modellerde varmış.. abimlerde sonyericsson telefonlar var onlarda da destek var.. diğerlerinde olmadı böyle bir şey.. ve sesin net geliyor diyen 3 kişininde sonyericsson cihazları vardı.. hd ses desteklilerdi yanii
  • İphone 5 a1429 siyah avea hat 2g genelde kullanıyorum ne basınc nede robotik ses olayını yasamadım sorun yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geceleriişgören -- 9 Ocak 2013; 4:18:37 >
  • iphone 5 vodafone kullanıyorum. aynı bu robotlaşma benim başıma da geliyor karşı tarafın sesi mekanik şekilde geliyor bazen 1-2 saniye
  • bende şuana kadar hiç böyle bir sorun olmadı Turkcell kullanıyorum, avea hattım vardı 4s kullnıyordum onda benim sesim bana tekrar geliyordu bu sorun hattan kaynaklıydı ama şuan ip5 kullanıyorum ne bir sorun ne bir tasa herşey çok şükür 10 numara ...
  • Vayy arkadaş, meğer ne çokmuş yaşayan.

Yukardaki yorumlardan çıkardışım sonuç; yazılımla düzelecek bir şey.

Ancak hala yurdışı forumlarda birebir aynı şikayete rastlamadım.
  • Bu arada HD voice ile ilgili araştırınca şunu buldum;
    http://www.macworld.co.uk/ipad-iphone/news/?newsid=3381591

Türlcell de Vodafone da 2011 de başlamışlar hizmete. Yanlış anlamadıysam da protokolün aslı bu;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_Multi-Rate_Wideband

Acaba 2G kullansak bundan vazgeçmiş mi oluruz? (yada bunu kapatacak bir uygulama var mı?)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.