Şimdi Ara

iPhone 5, konuşurken ses bozulma/robotlaşma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
35.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok enteresan bir sorun...sanırım bu sorun yazılımsal ve yeni bir güncelleme ile düzelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Öncelikle bir soru sorup ardından belirlemeler yapmak istiyorum.

Soru:
    - Basınç hissi yaşayanlar ahizeden sesi robotlaşmış, ince, tiz, sanki internetten viberden konuşuyormuş gibi duyanlar mı?
    - Yoksa normal eskiden olduğu gibi normal ses duyanlar da bu basınç hissini yaşıyorlar mı?
    Bende ses ve basınç vs eski iPhone'lara göre tamamen aynı. Ne sesin tonunda bir problem var, ne de basınç problemi yaşadım.

Belirleme:
    - Bu robotlaşmış sesi Net Ses mi yapıyor? (HD Voice her neyse)
    - Eğer o yapıyorsa benim ve abimin A1428 ATT telefonlarında neden biz öyle duymuyoruz veya bizi arayan robotlaşmış sesli gsm A1429'larda bizimle konuşurken neden bu robotlaşmış sesi duymadan konuşabiliyorlar?
    ATT A1428'lerde her iki taraf içinde Net Ses Önleyici falan mı var ekstradan

Değişik

AT&T cihazlarında bazı farklılıklar var..

Bunlarda benim bildiğim settings'de "Hearing Aid" seçeneği var, açınıp kapanabiliyor, zannedersem bu seçenek açılınca bu dış ses baskılama durumu da devreden çıkıyor, y.dışı forumlarda böyle bir çözüm önerenler var.. Benim cihaz A1429 ingiltere cihazı ve bu seçenek yok mesela..

Yani A1428 ve A1429'un ses işleme prosedürlerinde de bazı farklılıklar var..

Ayrıca ben robotik ses sorunu yaşamıyorum, ama basınç meselesi bariz..

Cihazlar arasi herhangi bir degisiklik yok LTE bantlari harici.

Olsa olsa ATT'nin verdigi ekstra bir hizmettir ve ben Turkcell hat ile kullandigim icin Operator ile ilgili Turkcell 13.0 yuklu oldugu icin oyle bir menu cikmiyor olabilir.
    Yani A1428 degil A1429'da ATT hat ile kullanilsa muhtemelen onda da cikacaktir zannediyorum bahsettiginiz secenek.
    Zira telefonu aldigimda telefonda yuklu Operator ayari ATT 13.0 iken LTE acma kapama varken Turkcell 13.0 ayari yuklenince Hucresel acma kapama ve 3G acma kapama gelmisti.

Bir de su var, onem arz edebilir, bu hizmet 3G ile geliyor gibi bir kani var dogrulugunu ben bilemiyorum ama

Her daim EDGE ile kullaniyorum ben, belki bundan dolayi robotik ses duymuyor, normal telefon konusmasi gibi ses duyuyor olabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Bir de su var, onem arz edebilir, bu hizmet 3G ile geliyor gibi bir kani var dogrulugunu ben bilemiyorum ama

Her daim EDGE ile kullaniyorum ben, belki bundan dolayi robotik ses duymuyor, normal telefon konusmasi gibi ses duyuyor olabilirim..

2G ye geçirdim, bakalım şikayetim azalacak mı... Böyle yapsamda, bulunduğum yerde genellikle 2G çekiyor zaten. Yine de deneyeyim.
  • Bu sabah babamla konuştum(kendisinde iPhone 5 A1429 Modeli var), eskiden olan o sesin robotlaşması olayı olmadı. Hatta sesi o kadar düzgün geliyordu ki sanki telefonla değil de yüzyüze konuşuyor gibiydik.. Apple problemi sessiz bir şekilde çözdü mü acaba ??
  • Sorun 3g den kaynakli. Sirkette oturdugum masada 3g cekim gucu dusuktu boyle olunca konusma esnasinda 3g ve 2g arasinda gecis yapiyordu ve ses yanki gibi yada uzaktan geliyor gibiydi. 2g ye cevirdim suan problem yok. 3g kapsama alani cok iyi degilse aktivite etmeyin zaten bataryayi cok cabuk bitiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancakmak

Sorun 3g den kaynakli. Sirkette oturdugum masada 3g cekim gucu dusuktu boyle olunca konusma esnasinda 3g ve 2g arasinda gecis yapiyordu ve ses yanki gibi yada uzaktan geliyor gibiydi. 2g ye cevirdim suan problem yok. 3g kapsama alani cok iyi degilse aktivite etmeyin zaten bataryayi cok cabuk bitiriyor

tespite katılıyorum, hattım vodafone ve evimde 3g çekim kalitesi maalesef yerlerde(edge halinede geçmiyor, sürekli 1-2 çekim kuvvetinde bir 3g) ve evde 3g açıkken yaptığım görüşmelerin tamamında robotik ses yüzünden konuşamıyorum. 3g çekimin iyi olduğu yerlerde ise hiç problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurol

Bazı görüşmelerde (karşıdakinin telefonundan bağımsız olarak) karşıdakini anlayamama durumu ortaya çıkıyor. Ses sanki mekanikleşiyor/robotlaşıyor ve anlaşılmıyor. Her görüşmede yada olmuyor. Aynı noktadan diğer telefonumla (iphone 1) gayet sağlıklı konuşabiliyorum. Can sıkacak kadar çok denk geliyor (6-7 konuşmada bir).

Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Yabancı forumlarda duyan gören var mı?

iphone 5, 16gb, A1429, 6.0.2, kesilmiş nanodan Türkcell sim.

3g veya edge de ıken bende de oluyor kapatıyorum kesınlıkle olmuyor. Internetle alakalı bir durum bence. Restore ıle düzelir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de geçen dikkatimi çekti. Yanlız bu sadece başka bir iPhone 5 ile görüşmemde oluyor. Önce ses normal çıkıyor, sonrasında da ses birden kısılıyor ve dediğiniz gibi robotsu bir şekilde gelmeye başlıyor. Bana sanki yazılımsal bir problem gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bu çok ciddi bir sorun arkadaşlar. Bunun farkında olmanız ve çok sayıda kullanıcının bunu desteklemesi hiç hoş değil. İnsan kulağı çok hassas dengeler taşır ve bahsettiğiniz durumlar ciddi sorunlar yaratır. Yakın zamanda bunuda skandal olarak görmeyiz inşallah.

Evet çok ciddi bir sorun ve sizde yaşıyorsunuz değil mi?Mesajlarınızı ve telefon tercihinizi gözden geçirdiğimde sürekli bu tip konularda test etmeksizin yada test etseniz dahi baltalayan yorumlarda bulunmanızı nasıl açıklıyorsunuz merak ediyorum.Herkes para verdiği ve kullandığı bir sistem üzerine istemsiz olarak bir koruyucu özellik takınabilir fakat sizin fan olarak tabir ettiğiniz insanlardan daha fazla sisteminizin fanı olduğunu düşünüyorum.

Sorunlar elbet olacaktır ve bu sorunlar ürünü satın almadan önceki beklenti=ücret algımın satın alım sonrası tatmin düzeyinde değişikliklere yol açarsa bir sonraki telefon alışverişimde bu değerler farklı bir ürüne yönelmemi elbet sağlayacaktır.Ama sizin yaptığınız yanlış, kendi beklenti=ücret algınıza uymayan bir telefonunun kullanıcıyı tatmini konusunda bu kadar kesin konuşabilmeniz.İnsanlar sizin sandığınız kadar aptal değiller ve bu konuda kendileride karar verebilirler.

Bir sonraki iPhone sorunu başlığı altındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum.Sürekli kendi seçiminizi haklı çıkaracak türde sorunlar beklediğinizin farkındayım çünkü bunlar (size göre) doğru tercihi yaptığınıza destek olan şeyler.Umarım kendinizi doğru tercih yaptığınıza ikna edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: winscode

quote:

Bu çok ciddi bir sorun arkadaşlar. Bunun farkında olmanız ve çok sayıda kullanıcının bunu desteklemesi hiç hoş değil. İnsan kulağı çok hassas dengeler taşır ve bahsettiğiniz durumlar ciddi sorunlar yaratır. Yakın zamanda bunuda skandal olarak görmeyiz inşallah.

Evet çok ciddi bir sorun ve sizde yaşıyorsunuz değil mi?Mesajlarınızı ve telefon tercihinizi gözden geçirdiğimde sürekli bu tip konularda test etmeksizin yada test etseniz dahi baltalayan yorumlarda bulunmanızı nasıl açıklıyorsunuz merak ediyorum.Herkes para verdiği ve kullandığı bir sistem üzerine istemsiz olarak bir koruyucu özellik takınabilir fakat sizin fan olarak tabir ettiğiniz insanlardan daha fazla sisteminizin fanı olduğunu düşünüyorum.

Sorunlar elbet olacaktır ve bu sorunlar ürünü satın almadan önceki beklenti=ücret algımın satın alım sonrası tatmin düzeyinde değişikliklere yol açarsa bir sonraki telefon alışverişimde bu değerler farklı bir ürüne yönelmemi elbet sağlayacaktır.Ama sizin yaptığınız yanlış, kendi beklenti=ücret algınıza uymayan bir telefonunun kullanıcıyı tatmini konusunda bu kadar kesin konuşabilmeniz.İnsanlar sizin sandığınız kadar aptal değiller ve bu konuda kendileride karar verebilirler.

Bir sonraki iPhone sorunu başlığı altındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum.Sürekli kendi seçiminizi haklı çıkaracak türde sorunlar beklediğinizin farkındayım çünkü bunlar (size göre) doğru tercihi yaptığınıza destek olan şeyler.Umarım kendinizi doğru tercih yaptığınıza ikna edebilirsiniz.

Kulaktaki basinc degisimi insanin basini bile dondurebilir. Insan dusebilir kazada yapabilir. Kulak duymadigi icin parazit olarak yuksek frekansli sesi kulaga yollamak hic dogru bir teknoloji degil. Gordugun uzere savunulacak biseyde degil. Bu bir sorun. Surekli kulak degistirerek konusmak normal birsey mi? Bunu fark edip yasal aciklari bulup apple a dava acan cingozler bile cikabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Kulaktaki basinc degisimi insanin basini bile dondurebilir. Insan dusebilir kazada yapabilir. Kulak duymadigi icin parazit olarak yuksek frekansli sesi kulaga yollamak hic dogru bir teknoloji degil. Gordugun uzere savunulacak biseyde degil. Bu bir sorun. Surekli kulak degistirerek konusmak normal birsey mi? Bunu fark edip yasal aciklari bulup apple a dava acan cingozler bile cikabilir.

Tabiki konuya olan bakış açımda eksiklerim olabilir, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Umarım bahsettiğiniz tarzda vakalarla karşılamayız ve bunlar sadece öngörü olarak kalırlar.Benim öngörüm ise bu kadar süredir yurtdışında satılan ve kullanılan bir ürün böyle ileri derecede bir sorun yaratsaydı tahminimce çoktan mahkemeye verilmişti.Yurt dışında kullanıcı haklarının öneminden ve bu tarz vakalara ödenen tazminatlardan sanıyorum ki bahsetmeme gerek yok.

Fakat burda benim üstünde durmak istediğim konu bu sorun değil sizin genel olarak bütün iPhone sorunlarına olan bakış açınızdı.Mesajımda da o konudan bahsetmek istedim ve bunu yaparken ki amacım kesinlikle sorunları savunmak tarzı birşeyde değildi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabiki konuya olan bakış açımda eksiklerim olabilir, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Umarım bahsettiğiniz tarzda vakalarla karşılamayız ve bunlar sadece öngörü olarak kalırlar.Benim öngörüm ise bu kadar süredir yurtdışında satılan ve kullanılan bir ürün böyle ileri derecede bir sorun yaratsaydı tahminimce çoktan mahkemeye verilmişti.Yurt dışında kullanıcı haklarının öneminden ve bu tarz vakalara ödenen tazminatlardan sanıyorum ki bahsetmeme gerek yok.

Fakat burda benim üstünde durmak istediğim konu bu sorun değil sizin genel olarak bütün iPhone sorunlarına olan bakış açınızdı.Mesajımda da o konudan bahsetmek istedim ve bunu yaparken ki amacım kesinlikle sorunları savunmak tarzı birşeyde değildi.

Ben her firmanin urunune yaziyorum ;) bi tek burda degilim yani. Sadece yazdiklarima bilip bilmeden cok alinti yapiliyor apple konularinda o yuzden muhabbetler uzayabiliyor.

• quote:

Ben her firmanin urunune yaziyorum ;) bi tek burda degilim yani. Sadece yazdiklarima bilip bilmeden cok alinti yapiliyor apple konularinda o yuzden muhabbetler uzayabiliyor.

Umarım her ürüne yorum yazarken sahibi olduğunuz ürüne bağlı kalmadan bu yorumları yapabiliyorsunuzdur.Kötülemek için söylemiyorum her insan yanlış algılayabilir veya algılanabilir.

Umarım ben yanılıyorumdur ve siz bilinçli tüketici olmanın kriterlerini başarıyla yerine getiriyorsunuzdur.
  • bendede oluyor robotlaşma kesikleşme bide arama yaparken bağlanmasini beklerken kendi sesin kendine geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurol

Bu arada HD voice ile ilgili araştırınca şunu buldum;
    http://www.macworld.co.uk/ipad-iphone/news/?newsid=3381591

iPhone 5, konuşurken ses bozulma/robotlaşma

Türlcell de Vodafone da 2011 de başlamışlar hizmete. Yanlış anlamadıysam da protokolün aslı bu;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_Multi-Rate_Wideband

Acaba 2G kullansak bundan vazgeçmiş mi oluruz? (yada bunu kapatacak bir uygulama var mı?)

uzgunum bunun 2-3G ile alakası yok. N8 de aynı teknolojı "Crystal Clear" adıyla lanse edıldı. Ama gercekten amaclandıgı gıbı calısıyor. N8-N8 arası Turkcell gorusmelerınde neredeyse CD kalıtesınde gorusme yapıyoruz. Basınc falan da yok. (ve bu gorusmelerı yaparken 3G kapalı durumda CC performansını alıyoruz.)

• Samsung S3 kullanırken, Iphone 5'ten gelen aramada ses burada belirtildiği gibi Viber'den konuşuyormuşçasına farklı tınıyla geliyordu. Şu an Iphone4s kullanıyorum ve aynı telefondan gelen arama daha ilk kullandığım gün normale dönmüştü. Cihazlar arasında aktarımda da farklılık olabilr.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslannn

quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

Bu telefonun sesi gerçekten enteresan çıkıyor. Özellikle 2 adet iPhone 5 arasında ise görüşme, ses sanki Viber' dan konuşuyor gibi geliyor. Deneyen arkadaşlar varsa hak vereceklerdir bana.

+1905 ... 2 i5 arasında sesten anlaşılıyor ...

ben nokia lumia 920,arkadaşım iphone5 ile konuşurkende aynısı oldu. 2 iphone5 konuşurkende durum aynı

bu cihazların hd ses kalitesi desteklemesiyle alakalı ve sadce iki cihazda 3g üzerinden konuşurken oluyo. denedim biri 2g deyse olmuyo.

bence ses çok kaliteli geliyo,her zaman keşke şebeke üstündende viber daki gibi konuşabilsek demişimdir,gerçekleşti

• Kulakta basınç benzeri o rahatsız edici hissi nasıl ortadan kaldırabiliriz acaba var mı bir bilen? ben de bunu hissediyorum zaman zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: traks

quote:

Orijinalden alıntı: aslannn

quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

Bu telefonun sesi gerçekten enteresan çıkıyor. Özellikle 2 adet iPhone 5 arasında ise görüşme, ses sanki Viber' dan konuşuyor gibi geliyor. Deneyen arkadaşlar varsa hak vereceklerdir bana.

+1905 ... 2 i5 arasında sesten anlaşılıyor ...

ben nokia lumia 920,arkadaşım iphone5 ile konuşurkende aynısı oldu. 2 iphone5 konuşurkende durum aynı

bu cihazların hd ses kalitesi desteklemesiyle alakalı ve sadce iki cihazda 3g üzerinden konuşurken oluyo. denedim biri 2g deyse olmuyo.

bence ses çok kaliteli geliyo,her zaman keşke şebeke üstündende viber daki gibi konuşabilsek demişimdir,gerçekleşti

Benim i5 hic robotik ses vermeyenlerden.

Robotik ses veren 3G'si acik i5 ile benim i5'i 3G'yi acarak denedim. Yine bende veya karsidakinde benle konusurken robotik ses olmuyor.

Yani 3G'ye veya Edge'e gore demek de yanlis olacak.

(baskalariyla konusurken) Robotik ses veren i5 ile robotik ses vermeyen i5 arasinda Hucresel, edge, 3g, wifi arasi tum kombinasyonlari deneyerek bu kaniya vardim.

Benim (ve abimin) cihaz GSM A1428 ve 6.0
    Denedigim, robotik ses veren cihazlar GSM A1429 ve 6.0.2

Dolayisiyla benim deneyimimden yola cikarsak (ki bunu genele vurabilirmiyiz bilemiyorum): ya versiyondan, ya telefonun modelinden kaynakli

• şaşırtıcı şekilde neredeyse herkes bende de sorun var yazmış,4s den geçme konusunda kararsızdım onca sorunu okumama rağmen ama bu konuyuda okuduktan sonra geçmeme kararım netleşti.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.