Şimdi Ara

İphone 5 sebeke sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
39.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı sorun bende de var ama mesajlardaki olayı çözmüş gibiyim önceden hücresel veri ve 3g yi kapatıyodum internete girmediğim zamanlar sonra hücreseli kapattım 3gyi açık bıraktım mesajlardaki gecikme sorunu azaldı gibi belki bi alakası yoktur ama totem gibi bişi oldu bu
  • Ayni sorun bende de var. kafayi yedircek telefon bana. Bi calisiyor bi calismiyor. Sebeke car sms gitmiyo aramiyor veya ariyor sesim gitmiyor. Ne is anlamadim gitti. Iosun son guncellemesimi bu hale getirdi ne oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide bir kaç sefer arayanlar telefonun kapalıydu ulaşamadık dediler.Hal bu ki evdeydim ve telefon açıktı.
    Demek ki bu sorunm var malesef.Umarız ios 7 ile çözülür
  • Bir yerde okumustum. Telefonda 3g açıkken en yakın hangı baz istasyonunda 3g varsa ondan bağlanırmış ,yani kötü tek çizgi bile çekse oradan bağlanırmış. Turkcell de baz istasyonlarının çoğunda 3g olduğundan bu sıkıntı daha az oluyormuş.Ancak diğer operatörlerde her baz ıstasyonunda 3g yokmuş veya daha azmış.Bu sebepten dolayı çekmeme oluyormuş.

Aslı varmıdır bilmiyorum. Deneme yapıyorum bazen tek çizgi çekerken menüden 3g kapatıp açarsam 4 çizgi bağlanıyor, çekim seviyesi full oluyor. Wifi gibi mesela yan dükkana gidiyorum onun wifisinden bağlanıyor , sonra kendi dükkanıma geliyorum modem yanımda full çekmesi lazım ama hala yan dükkanın wifisinden tek çizgi can çekişerek bağlı duruyor.

Operatörlerin baz istasyonlarında da sistem böylemi acaba ?

• Nano sim aldim dun. Bugun duzelir diye umut ediyodum ama yok. Duzelmedi gene.

Ve bende cok garip bi durum var. disari cikinca normale donuyor arada bir problem cikariyor. telefon sanki sirkete girdigimi anliyormus gibi sirketin kapisina yaklasayim basliyor sapitmaya. Ses gitmiyor aramiyor sms gondermiyor. Bu zamana kadar boyle bise yoktu bi anda ne oldu anlamiyorum.
    Diyecegim vodafone vericisinse bi problem var ama vodafone kullanan arkadaslarda bi problem yok yalniz bende.

• Arama basarisiz diyor garantiye gonderecegim sanirim surekli ayni sey konusamaz oldum kimseyle

• Garantisi Bitmiş cihazları bize verin biz yenisi ile degistirelim

http://forum.donanimhaber.com/m_77446990/tm.htm
  • vay arkadaş uzun zamandır bu problemi yaşıyordu hep hattandır diye vodafone'a sövüyordum ama anlaşılan genel bir problem

yokmu bir çaresi arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXaLs

vay arkadaş uzun zamandır bu problemi yaşıyordu hep hattandır diye vodafone'a sövüyordum ama anlaşılan genel bir problem

yokmu bir çaresi arkadaşlar ?

aynı sorunu 15 günlük cihazımda yaşamaya başladım hattım avea..
  • Bende de var bu problem. Hatta bugün evde mevde değil cevahirin önünde fıskiyenin ordaki duvarda otururken şebeke yaklaşık 15dk tek diş kaldı. Sonra toparladı ama nafile. Ben bu ayfon beşin içinden geçicem pata pata pata pata pata :D

• arkadaşlar ios 7 ile ios 6 arasında (iphone 5 açısından diyorum) çekim gücü olarak çok fark var, bende ios 6'da çekmeyen iphone 5 ios 7'yükleyince çekmeye başladı. (biraz araştırıp yükleyebilirsiniz, ben yükledim, sorun yok, çatır çatır çalışıyor)
  • cihazları uzun şarjda tutmaya son vermek gerekir bu cihazda batarya kalbi gibidir 3g kapalı tutmayı deneyin
  • Arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim.Hattım Turkcell ve hattımı nano sim olarak kestirdim.

Çok sık olmamakla birlikte aralarda hiç bir şekilde arama yapamıyor , mesaj gönderemiyor , çağrı alamıyorum.Kapatıp açıyorum , uçak modu , hücresel veri , 3g kapat aç derken bir şekilde tekrar geri geliyor.

İşin ilginç yanı arama yapamaz mesaj alamazken hattın full olarak çekiyo göstermesi.

Edit : Arama yapamıyorken hiç bir şekilde internete de giremiyorum onu söylemeyi unutmuşum hücresel veriyi de kullanamıyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ostard -- 3 Eylül 2013; 10:26:47 >
  • iphone ile alakası yok beyler mesela evden turkcell hiç çekmiyor fakat avea full çekiyor yani baz istasyonları ile alakalı.
  • Alakasi var cunku sorun cekmemesi degil full cekiyoken veya 3-4 dis cekiyoken hic bir arama mesaj atamama sorunu yasamadiginiz icin bilememeniz normaldir

• ee sonuç olarak o kadar insan probemi çözüme kavuşturamadı mı? herkes hala mağdur mu anlamadım ben. birileri yol gösterse de biz de o yolu izlesek.
  • Bir arkadaş yuvanın içini saç kurutma makinesiyle temizledeğini ve düzeldiğini söylemişti.
  • arkadaslar bende ıphone 5c kullanıcısıyım bende söyle bir sıkıntı var mesajlasdıgım zaman saat görükürdü ama simdi ise bazen dogru saat görüküyo bazen ise 1 gün önce diyor hattım micro sim 64 kb sorun hattan mı bilmiyorum ama cıldırmak üzereyim lütfen bana cözüm bulun arkadaslar yoksa telefonu kırıcam
  • Arkadslar kullanfiginiz kilifla alakali olabiliyor. Basimiza geldi. Herseyi denedik olmadi. Ensan kilifi cikardik duzeldi.

• Arkadaşlar size Almanya Apple Store'da Genius Bar'da çalışan kişinin bana söylediklerini aynen aktarıyorum.

" Cihazınızı eğer orjinal olmayan sim kart ile kullanırsanız bazı çekim sorunları yaşarsınız ve cihaz bu sorunları çözmeye çalışırken buna göre kendince bir çözüm üretir ve artık cihazın içine işler insanın dna'sına işlediği gibi. Yani siz daha sonra orjinal nano sim kart alıp kullansanız dahi cihaz sanki sorunluymuş gibi çalışacaktır. Bunu geri yükleme yapıp yeni iphone olarak tanıtsanız dahi bu sorun çözülmez. Ancak nano sim kart alıp geri yükleme yaptıktan sonra yada hem öncesinde ve sonrasında ayarlar>sıfırla>ağ ayarlarını sıfırlayınız."diyerek bu şebeke sorununun çözüleceğini söylemişti.

Önce geri yükleme yapmadan ağ ayarlarını sıfırlayın sonra yeni iphone olarak geri yükleme yapıp tekrar sıfırlayın. Umarım şebeke sorununuz çözülür.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.