Şimdi Ara

iPhone 5s' in aniden ucuzlaması? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ek olarak sadece 5S değil, 6S de düştü şu anda Teknosa, Bimeks de 3099₺ ile giriş yapan 16 GB modeli 2899 ₺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilbasi sebebiyle yapilan bir durum,alisverisi arttirmak maksatli,5s in 8gb liginin piyasaya surulmesi durumu da var bu da bir sebep olabilir,tabikide en bastaki durum,6s ve 6 nin cok gerisinde bir fiyatta olmasi da diger modelleri baltalamakta,ayrica sahsi gorusum 5s icin olmasi gereken fiyat bu zaten hatta daha da asagilara inmeli,2 sene once nakit 1900 den aldim ben cihazi ya,

• Kanımca, konu sahibinin, ne demek istediğini, anlayamamışsınız. Cihazın fiyatı Apple Store'da düşmemiş, diğer teknoloji marketlerde düşmüş. Bu işte bir iş var diyor. 1500 liraya satıp kar ediyorlarsa, neden şimdiye kadar 2.000di? Bu cihazlarda bir bityeniği mi var demek istemiş. Bence konuyu bu doğrultuda devam ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beter.böcek

Yilbasi sebebiyle yapilan bir durum,alisverisi arttirmak maksatli,5s in 8gb liginin piyasaya surulmesi durumu da var bu da bir sebep olabilir,tabikide en bastaki durum,6s ve 6 nin cok gerisinde bir fiyatta olmasi da diger modelleri baltalamakta,ayrica sahsi gorusum 5s icin olmasi gereken fiyat bu zaten hatta daha da asagilara inmeli,2 sene once nakit 1900 den aldim ben cihazi ya,

Yalnız 2 sene önce dolar fiyatına baktım, 2,15 civarıymış ve sizin 1900 TL' niz 880 dolar civarı yapıyor, o da şu an 2600 tl civarı bir ücrete karşılık geliyor. İki sene öncenin fiyatıyla karşılaştırmak çok doğru olmaz ama eskidiğini ve ekranın büyüklüğünün bir çok kişiyi tatmin etmediğine de katılsam da 1500 tl bence oldukça iyi bir fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Kanımca, konu sahibinin, ne demek istediğini, anlayamamışsınız. Cihazın fiyatı Apple Store'da düşmemiş, diğer teknoloji marketlerde düşmüş. Bu işte bir iş var diyor. 1500 liraya satıp kar ediyorlarsa, neden şimdiye kadar 2.000di? Bu cihazlarda bir bityeniği mi var demek istemiş. Bence konuyu bu doğrultuda devam ettirin.

aynen hocam, duygularıma tercuman oldunuz... ABD deki Apple Store fiyatının bile altına inecek nerdeyse, bana saçma geliyor bu yüzden...
  • Şimdi tam 5S zamanı..

Hala en iyi iPhone..
  • Liste fiyatını değil ama piyasa fiyatı düşürdüler, çünkü iPhone 6S stokları Apple Türkiye'nin elinde patladı. Kâr hırsıyla dolar kurunu bahane ederek yeni lansman modelini o kadar yüksek fiyattan piyasaya sürdüler ki, satış yapamıyorlar. Hatta 6S serisi için bavul ticareti bile patladı. Çoğunluk yeni modeli ya yurtdışından alıyor ya da bavul ticaretiyle getirenlerden alıyor. Bu yıl Türkiye akıllı telefon pazarında, yeni modelde çok ciddi ciro kaybına uğradılar. Dolayısıyla iPhone 5S'in fiyatını sübvanse etmeye karar verdiler. Düşük fiyattan 5S satıp, en azından yıl sonu minimum ciro hedefini tutturmaya çalışıyorlar. Merak etmeyin, cihazlar sıfır cihaz. Düşük fiyatı Apple İrlanda ofisi ve Apple Türkiye sübvanse ediyor.

Rusya'da da ruble çökmüştü ama fiyatları Türkiye'deki kadar yükseltmediler. Türkiye'deki tüketicileri aptal sanıyorlardı çünkü. Biz de lansmanda tepki olarak 6S almadık. Uçuk fiyat nedeniyle birçok kişi satın almayı iptal etti veya erteledi. Ardından bavul ticareti başladı ve 6S'i alan da artık avrupa/amerika cihazı olarak alıyor. Hem Apple Türkiye ciro kaybediyor hem devlet KDV-ÖTV. Ben de 2500 TL'ye Fransa çıkışlı 6S aldım ve kullanıyorum. Apple Türkiye 3499 TL'lik cihazını ve iki yıllık garantisini alsın başına çalsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 13 Aralık 2015; 23:50:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Üç yıllık telefona 1500 lira yine çok

• Türkiye'de 6S almak mantklı değil,ben de yurtdışından getirteceğim.İmkanım olmasaydı 5S alırdım.
    Not:ip4 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Liste fiyatını değil ama piyasa fiyatı düşürdüler, çünkü iPhone 6S stokları Apple Türkiye'nin elinde patladı. Kâr hırsıyla dolar kurunu bahane ederek yeni lansman modelini o kadar yüksek fiyattan piyasaya sürdüler ki, satış yapamıyorlar. Hatta 6S serisi için bavul ticareti bile patladı. Çoğunluk yeni modeli ya yurtdışından alıyor ya da bavul ticaretiyle getirenlerden alıyor. Bu yıl Türkiye akıllı telefon pazarında, yeni modelde çok ciddi ciro kaybına uğradılar. Dolayısıyla iPhone 5S'in fiyatını sübvanse etmeye karar verdiler. Düşük fiyattan 5S satıp, en azından yıl sonu minimum ciro hedefini tutturmaya çalışıyorlar. Merak etmeyin, cihazlar sıfır cihaz. Düşük fiyatı Apple İrlanda ofisi ve Apple Türkiye sübvanse ediyor.

Rusya'da da ruble çökmüştü ama fiyatları Türkiye'deki kadar yükseltmediler. Türkiye'deki tüketicileri aptal sanıyorlardı çünkü. Biz de lansmanda tepki olarak 6S almadık. Uçuk fiyat nedeniyle birçok kişi satın almayı iptal etti veya erteledi. Ardından bavul ticareti başladı ve 6S'i alan da artık avrupa/amerika cihazı olarak alıyor. Hem Apple Türkiye ciro kaybediyor hem devlet KDV-ÖTV. Ben de 2500 TL'ye Fransa çıkışlı 6S aldım ve kullanıyorum. Apple Türkiye 3499 TL'lik cihazını ve iki yıllık garantisini alsın başına çalsın...

Peki Apple Türkiye'deki mağazında fiyatını neden aşağı çekmiyor? Marka değerini kurtarmak için mi? Karizmayı çizdirmemek için mi? Yani Apple kendisi dışındaki marketlerde 1500 tl fiyatıyla satışını istiyor fakat kendi mağazasında 1990 tl ye satıyor. Teknoloji marketlerin gerçekten indirim yaptığı hissini uyandırmak için mi acaba. Birçok sebep olabilecekken hiçbirisi tam oturmuyor. Melesa Orta Asya' da lüks araçları oldukça ucuza bulabilirsiz. Bunlar avrupa veya rusyada perte çıkmış araçların tamir edilip gönderilmiş halleridir. Teknoloji için böyle şeyler yapılıyor olabilir mi? Veya Dubai' de telefonlar ABD fiyatından bile düşüğe satılıyor efsanesi var ne kadar doğru bilmiyorum. Oradan getirtiliyor falan olabilir mi? Apple' ın tavrını gerçekten anlamıyorum hele Türkiye' de 2299 tl ye satışa çıkan iPhone 6' ya 2 tane kur zammı yapması vs işlerini hiç anlamadım. O kadar yüksek vergilerle zaten birçok ülkeye göre yüksek fiyatlarla telefon almamıza rağmen böyle hareketler ilginç gerçekten

• Türkiye'de İnsanlar çok sık telefonunu yeniliyor ve artık büyük ekran tutkunluğu var.
    Bizde ki anlayış şöyle; "Arkadaşın iPhone 6S kullanırken, sen 5S kullanmak istemiyorsun"
    Tekno marketler de herkes 6 ve 6S modelini incelerken, 5S modeli de1950 lira olunca kimse ilgi göstermiyordu. Şok bir indirim yaparak talep patlaması yarattılar.
    Apple store tabi fiyatı sabit tutacak ki, elinde ki 5S stoklarını tekno marketlere vererek eritebilsin.

• Yılbaşı indirimi diye düşünüyordum 3 gündür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • medimark 6s plus a 300 tl lik kod indirimli veriyor fiyat düşüşleri devam edeecektir.. vatanda çalısan arkadasım 6s hiç gitmedigi ifade ediyor, fiyatlar abartılı yüksek dedi... bu fiyat politikası apple uzun vadede bitiriri Türkiyede .. adamlar Türkiye deki kullanıcıları resmen salak yerine koydu.. İlk mac lerde 2000 TL zam koydu, sonra iphone lara.... devam et apple, bol şans !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailkaya27

medimark 6s plus a 300 tl lik kod indirimli veriyor fiyat düşüşleri devam edeecektir.. vatanda çalısan arkadasım 6s hiç gitmedigi ifade ediyor, fiyatlar abartılı yüksek dedi... bu fiyat politikası apple uzun vadede bitiriri Türkiyede .. adamlar Türkiye deki kullanıcıları resmen salak yerine koydu.. İlk mac lerde 2000 TL zam koydu, sonra iphone lara.... devam et apple, bol şans !

Ben de fiyatlardan ötürü 6S satışlarının hiç iyi olmadığını duymuştum demek ki doğruymuş. Ki mantıken baktığımızda millet iPhone 6'ya oldukça abandığı için 6S'lere çıkamıyorlar. Zira daha 6'nın taksitlerinin yarısını bile ödemeyenler var diye düşünüyorum. Böyle giderse 3 ay içerisinde 6S'lere de totalde 500 lira kadar indirim gelebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydn06 -- 14 Aralık 2015; 10:28:44 >

• benim bahsettigim fark da zaten tamamen yipranma payi uzerine :) 2 sene onceki fiyatla kiyaslamak zaten olmaz,ama alacak adam da bunun fiyati 2000 di noldu da 1500 e dustu diye dusunuyor ya,bende normal fiyati oldugunu soyluyorum aslinda ve eski evet.

• Valla telefon alıcak olsam 1500 liraya düşünmeden alırdım 64 bit işlemci parmak izi okuma nerdeyse 6 yla aynı hızda sadece ekran ufak

• ıphone 6s'in çıkması ve 7'nin de yakında tanıtılacak olması nedeniyle fiyatlar düşmüştür ama Türkiye de dolar yükseldiği için yurtdışındaki gibi düşmez
  • zaten olması gereken fiyatlar bunlardı. savaş çıkar korkusuyla stoklarımı eritiyorlar diyecem saçma olacak. yılsonu olması ve şirketlerin yıl sonu satış hedefi tezine bağlı olarakta bir fiyat düşüşü söz konusu olabilir. benim asıl takıldığım mevzu ikinci el fiyatlarının halen 1500 seviyelerinde seyretmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmayda

ıphone 6s'in çıkması ve 7'nin de yakında tanıtılacak olması nedeniyle fiyatlar düşmüştür ama Türkiye de dolar yükseldiği için yurtdışındaki gibi düşmez

Yakında dediğiniz neredeyse 10 ay sonra.

• jahnny J kullanıcısına yanıt
    şubat mart civarı eğer doğruysa 6c tanıtılabilirmiş.ayrıca 5s in üzerine 2 model çıktı düşmesi normal değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.