Şimdi Ara

IPhone 5S Telefonumun IMEI Numarasi Kopyalanmis!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
2
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Iphone 5S telefonumun imei numarasinin klonlandigina dair bir mesaj aldim. Bu mesajda telefonumun 02.02.18 tarihinde kapatilacagini yaziyor.

Telefonumun replika olabileceginden suphelenip *#06# tuslarina basarak ogrendigim imei numarasiyla kapaginin arkasinda belirtilen imei numarasi ayni oldugunu gorunce rahatladim. Zaten boyle bir durum soz konusu olamazdi cunku gecen hafta turkiye.gov.tr adresinden imei numarami sorguladigimda da hic bir problem yoktu, simdi boyle bir mesaj geldi.

Ne yapmaliyim?

Problem su: telefonun 3-4 yil once alinmis olmasi ve faturanin ortalikta olmamasi...

Simdi bu tur durumlarin yaratabilecegi bir baska problem aklima geliyor.
    Iphone telefonlarin arka kapaklarinda imei numaralari acikca yazilmakta, bunlarin resimlerini cekip veya internetteki resimlerini kullanip bir cok kacak telefona kopyalayabilirler. Bu durumda gercek sahiplerin hepsi benim gibi magdur olur. Bunun bir cozumu olmali...

Cok tesekkurler.
    MatheMagician

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MatheMagician -- 6 Ocak 2018; 10:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• btk ile iletişime geçip mevcut hattın ile imeini eşleştirebilirsin bu şekilde telefonu kullanmaya devam edersin.
  • cihazınızın faturası ve kimliğiniz ile yetkili servise gidin ve telefon numaranız ile cihazın kaydının yapılmasını isteyin. size bir form verecekler bu formla birlikte aynı gün içerisinde kaydı yapılır. Kaydı yapıldıktan sonra da servis alabilirsiniz.
  • lionel1 ve bbilgic, cevaplariniz icin tesekkur ederim.

BTK ile gorusmem sonucunda telefonun zaten benim sim numarama eslenmis oldugunu soylediler ancak ben bu telefonumu arkadasima verecegim icin onun numarasina esleme yapilmasini istedigimde bunu yapmadilar.

Fatura konusuna gelince, ben de telefonu bir arkadasimdan almistim. Durumu ona soyledigimde kayip olan faturayi tekrar cikartmak icin telefonu aldigi dukkan ile irtibata gececegini soyledi.

Durup dururken telefonun neden klonlu listesine girdigini anlayamadim.
    Ayrica, zaten bir numaraya eslenmis olan telefonun eslendigi numaranin degistirilmesi nasil bir problem yaratabilir anlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MatheMagician -- 6 Ocak 2018; 10:44:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.