Şimdi Ara

iPhone 5s Temiz Kurulum, Sıfırlama vb. [SORU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben 5s kullanıcısıyım uzun zamandır. Telefonum 4 sene boyunca kasmadı yeni yeni kasmaya başladı. Yaklaşık 4 senedir falan da hiç sıfırlama işlemi vb. işlemler yapmadım. Dün temiz kurulum deneyim dedim. ips den en yeni ve uygun olan sürümü indirdim. Telefonumu iCloud a yedekledim rehberi falan. Asıl sorunum burada başlıyor ama sorularımı en sona saklayacağım. Şimdi ben iTunes üzerinden telefonu DFU moduna alarak temiz kurulum yaptım telefon açıldı fakat fotoğraflar mesajlar uygulamalar hepsi tekrar geri yüklendi. Ben hani telefonum da temiz kurulum yaptığıma içim sinmedi. iCloud yedekleme de sadece Rehberi seçmiştim ve yedekleme kısmından uygulamaların yanındaki açma kapatma butonunu kapatmıştım. Sadece whatsapp seçiliydi onda da sohbetleri geri yüklesin diye seçmiştim. Hani ben şuan temiz kurulum yapamadım gibi hissetim çünkü fotoğraflar mesajlar mailler hepsi tekrar geri yüklendi. Özellikle ben fotoğrafların geri yüklenmesini istemiyordum sıfırlanmasını istiyordum. Telefonuma sadece rehbet ve whatsapp yedeği almak istiyordum fakat beceremedim sanırım. Sizlerin bilgisine ihtiyacım var
    Madde madde yazayım daha açık olsun;
    1-) En çok bunu halletmem gerek. Çünkü yaklaşık 1gb yakın iCloud fotoğraf yedeklemesi yapıyor. iCloud fotoğraf yedeklemem kapalı olduğu halde. iCloud yedekleme kısıtlama yapmak istiyorum. Fotoğrafları geri yüklemesin(iCloud fotoğraf arşivim kapalı, yedekleme kısmında fotoğraflar seçeneği kapalı)
    2-) iCloud seçtiğim uygulama dışı yüklemesin istiyorum. Normal mesajları da geri yüklüyor onu da kapatamıyorum
    3-) İps ile temiz kurulum yapınca telefon bilgileri silinir mi ? Yoksa sadece güncelleme yapmış mı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefasef -- 13 Ocak 2018; 10:46:48 >

• öncelikle Whatsapp ‘ı kendi ayarlar sekmesinden yedekleyin.

Sonra telefonu dfu ile kurup sorduğunda yeni bir iphone olarak ayarlayı seçin. Whatsapp ı kurduğunuzda tekrar yedekten yüklemek isteyip istemediğini soracak . Yedeğinizi seçer yüklersiniz. Rehber zaten iclouddadır gelir kendisi. Diğer herşeyi yeni telefon gibi tekrar kurarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    Bunu da düşündüm fakat, iClouda yedeklediğim bazı uygulama ve rehberleri geri yüklemez diye düşündüm. Bazı uygulamalarda bilgilerim var o yüzden bir iki tane uygulamayı yedeklemesini istiyorum. Durum böyle olduğu için onu yapmaya cesaret edemedim
    Bir de her ipsw ile yazılım yükler isem telefon sıfırlanıyor mu böyle ? Yani kurulum ekranı geliyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefasef -- 13 Ocak 2018; 10:57:8 >
  • sefasef S kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzun icloud ayarları kısmına bakın, verileriniz olan uygulamalarınız cloud disk'e yedeklenmişmi görebilirsiniz. Ayarlardan hangi uygulamaların cloud'a veri yedekleyebileceğini seçebilirsiniz. Gene de veriler çok önemli ise varsa bir yolu bilgisayara yedeklemenizi tavsiye ederim. Yeni iphone olarak ayarla sanırım sadece DFU modu ile yapınca geliyor. Bundan emin değilim çünkü hep dfu ile kurulum yaptım. Kitaplar,rehber ve whatsapp yedeklendiği için sorun olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captaingurkan

Telefonunuzun icloud ayarları kısmına bakın, verileriniz olan uygulamalarınız cloud disk'e yedeklenmişmi görebilirsiniz. Ayarlardan hangi uygulamaların cloud'a veri yedekleyebileceğini seçebilirsiniz. Gene de veriler çok önemli ise varsa bir yolu bilgisayara yedeklemenizi tavsiye ederim. Yeni iphone olarak ayarla sanırım sadece DFU modu ile yapınca geliyor. Bundan emin değilim çünkü hep dfu ile kurulum yaptım. Kitaplar,rehber ve whatsapp yedeklendiği için sorun olmuyor.

Kitaplar ve rehberler her şekil de yedekleniyor mu ? Yani yeni bir iphone olarak kurup icloud hesabıma giriş yaparsam otomatik geliyor mu ?
    Ayarlara girin, hesaplar ve parolalar sekmesi altından icloudu seçin. Açılan yerde kişiler yeşil ise açıktır ve otomatik yedekleniyordur. Gene aynı yerde icloud drive’a basın ve ibooks un işaretinin yeşil olduğunu görün. Eğer yeşil ise onlar da yedeklenmiştir ve iphone’u yeni bir iphone olarak ayarladıktan sonra telefona iner. İnmezse ibooks u açıp kitapların sağ üstündeki bulut işaretlerine tıklarsanız inerler. Siz pc den icloud hesabınıza girip (www.icloud.com) neler yedeklenmiş bir kontrol edin.

• quote:

Ayarlara girin, hesaplar ve parolalar sekmesi altından icloudu seçin. Açılan yerde kişiler yeşil ise açıktır ve otomatik yedekleniyordur. Gene aynı yerde icloud drive’a basın ve ibooks un işaretinin yeşil olduğunu görün. Eğer yeşil ise onlar da yedeklenmiştir ve iphone’u yeni bir iphone olarak ayarladıktan sonra telefona iner. İnmezse ibooks u açıp kitapların sağ üstündeki bulut işaretlerine tıklarsanız inerler. Siz pc den icloud hesabınıza girip (www.icloud.com) neler yedeklenmiş bir kontrol edin.

Teşekkür ederim ilgilenip yorum attığınız için. İcloud dan bakıyorum fotoğraf hariç notlar anımsatıcılar rehber falan gözüküyor. Ama icloud yedekleme geri yükleme de neden fotoğrafları yükledi onu anlamadım
    Ayarlarda fotoğraf yedeklemeniz de açıktır. Default olarak açık başlıyor, sonradan kapatmanız gerekiyor.

• quote:

Ayarlarda fotoğraf yedeklemeniz de açıktır. Default olarak açık başlıyor, sonradan kapatmanız gerekiyor.

Yok onlara dikkat ederek hareket ediyorum. Fotoğrafların her türlü yedeklemesi kapalı anlam veremedim bu duruma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.