Şimdi Ara

İphone 6 mı 6s mi almalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
40.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Allah aşkına cok oyun oynayınca 6 da oynanılmıyormu yani :D ya bırakın bu işleri. 6 da 6ste on numara cihazlar 6 alsın 3 sene kullansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heimdall..

dün arkadasımın 6 plus ıyla 6S plus i denedim gunluk kulanım testı oldu baya operator e baglı sekılde 6plus ın hattı turkcell , 6Splus ın da avea ıkısı de full cekıodu 6Splus applerı net sekılde 2 3 sanıye hızlı actı (yuklemeler dahıl buna) ibb trafıkte 5 6 sanıyelere cıktı pek bı fark yok demıssınız ama 6 plus o an benim icin 6splus a gecmeden once 2.5 sene kullandıgım note 3 donmustu oda aynı o hızlarda hareket ediyordu. kişisel fikrim 6s serisini almak su an daha mantklı iyi forumlar.

sizin 6 plus da sorun var galiba kendim de denedim youtube videolarında da öyle fiyatını hakedecek kadar belirgin performans artışı yok. bu 6s in kötü olduğunu değil 6 nın ne kada riyi bir telefon olduğunu gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1000 -- 30 Ekim 2015; 15:30:08 >
  • deoksiriboz1000 D kullanıcısına yanıt
    hocam 6plus da bi problem yok da içi dolu resım muzık keza benım 6splus da da öyle bence asıl performans farkı o sekılde ortaya cıkıyor asıl gunluk kullanım testı de cunku kullandıgımız telefonlar dolu bı ton app ıvır zıvır sey var ıclerınde =) o you tube vıdeolarındakı makınalar bombos bı kac acacagı app var o appler arka planda yenılemıyordur muhtemelen tabıkı o zaman performanslar bırbırıne yaklasıo bana çok doğru bir test gelmıyor. ama ısın ozu ıkı cıhazıda rahat rahat kullanırsın senelerce benım 6plus lı arkadasım bıdaha anca 8e 9 a yenı telefon alırım dıyo haklı çünkü memnun =) iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

6s in 6 dan günlük kullanımda performans olarak bir farkı yokki. Ha antutu sonucuna bakıp orgazm olmak istiyorum dersen ayrı tabi

Tek fark kamera konusunda. O da öyle çok fotoğraf çeken çekmiyorsan gereksiz.

Yanlış kişiyi alıntı yapmışsın, aynı fikri paylaşıyoruz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih1441

Telefonun özelliklerini senden daha iyi bildiğime eminim merak etme elimde olmayan cihaz hakkında da yorum yapmıyorum. Uzun süreli kullanımda 6nın kasacağı oyunlar 6ste mükemmel şekilde oynanacaktır. 2GB RAM ilerde farkını illa hissettirecektir.

Benden daha iyi bilip bilmemen mühim değil. Mühim olan gereksiz yorum yapman. "Uzun süreli oynayınca 6 kasar"mış oyunlarda, bu mu daha bildiğin konu?
  • Ben 5s kullanıcısıyım.İphone kullanacaksanız benim şahsi fikrim geçiş telefonu değilde son ürünü alınız.(örneğin 5 yerine 5s 6 yerine 6s gibi) Bir nevi beta ve final versiyonu gibi düşünün
  • Eğer uzun zaman telefon alamayacaksınız 6s tabiki ama 3 yılda bir telefon değiştiren biri iseniz 6 yeterli olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bet00

Merhaba arkadaşlar 6s alacaktım fakat 6s de samsuns tmsf ıslemcisi ısınma sorunlarından dolayı 6 almak mı daha ıyı olur dıye kararsız kaldım.Kamera konusunda da pek fark yok diyenler çoğunlukta. Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlara verecekleri fikirler için çok teşekkür ederim.

Tsmc işlemcili olanını kullanıyorum, ısınma sorunu kesinlikle yok diyebilirim. Kamera icin internetten karsılastırmalara bakabilirsiniz, cok fark yok bazı resimlerde 6s biraz daha iyi, ancak bazılarında ise oldukca fark mevcut. 3d touch benim icin oldukca kullanıslı oldu.
  • Şu zamanada 6S alman daha mantikli.
  • İphone 5 ve 4s in bile çatur çutur çalıştığı kameralarının yeterli geldiği dünyada daha 1.5 yıllık 6 nın hızı ve akıcılığı tartışma konusu olmamalı bence
  • Ekran : 3d touch olayını bi kenara koyarsak iPhone 6 nın ekranı 6s ten daha yüksek parlaklık verebiliyor pil farkından olsa gerek akıllı apple :)

İşlemci : ram i ve gpu yu da dahil edersek toplam performansa etki eden fark %50-60 seviyesinde.. öyle 2 kat fark falan yok benchmarklarda bile.. 2gb ram farkı oyunlarda değil safari sekme yenileme muhabbetinde arka planda uygulama tutmada ve 2-3 sene sonra işletim sistemi güncellemesinde devreye girer ancak.. 1gb tan fazla ram isteyen oyun çıktığında muhtemelen 7s piyasada olur..

Kamera : arka kamera olarak arada fark yok denecek kadar az malesef.. 4k video çekeceğinize 1080p 60fps çok daha güzel iş görür.. 120fps 1080p çekeceğinize de 240 fps 720p çekersiniz mis gibi.. sadece ön kamera biraz daha iyi olmuş..

Bağlantı : 300mbps Lte, wi-fi mimo, bluetooth 4.2 :D güldürmeyin beni bunlar da olmazsa olmaz değiller hiç birini tam performans kullanacak altyapı yok daha ülkede..

Touch id hızı iPhone 6 da gayet yeterli ve düzgün çalışıyor zaten.. 7000 serisi aliminyum kasa da telefonu ağırlaştırmaktan başka bir şey değil.. iPhone 6 da bükülmüyor kolay kolay zaten :)

boşa verecek paranız varsa 6s alın yoksa paranızı 7 ye saklayın ve mümkünse 6 7 8 9 gibi vereceğiniz paraya gerçekten değecek yeniliklerin olacağı iPhone ları alın..

TL;DR 3d touch, daha iyi ön kamera, 4k video, muhtemelen 7 de daha da gelişecek işlemci-gpu-ram , hiç kullanamayacağınız bağlantı artıları ve çok da gerekli olmayan daha hızlı touch id için daha ağır bir telefona para vermek umrunuzda değilse hiç durmayın zaten :) ben olsam 6 alır 7 veya 7s beklerdim.. 5s çıktığında da 5 alıp 6 6s beklerdim.. diğer seçenekler bana mantıklı gelmiyor..

hele hele 6s yanında 6 eskidi çöp oldu o derece 6s daha iyi diyenler kusura bakmasınlar telefondan falan anladıkları yok :D size inat 6 nın fiyatı düşmedi çöp iphone 6 alanlar kafalarını duvarlara vursunlar da şu 6s fanatikleri rahatlasın :)

• Oyun için almıycaksan 6 alın demiş arkadaslar şuanda ıphone 6 nın kaldıramadıgı herhangi bir oyun varsa soyleyin bilelim bir senedir 6 kullanıyorum geçen gün akrabam 6s. Aldı karşılaştırdım çok buyuk bir fark yok kamerasındada buyuk bir fark göremedim uygulamaları salise farkla daha hızlı açıyo şuan telefon alacak olsam yine 6 alırdım ekran çözünürlüğü bile aynı

• Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum değerli arkadaşlar 6s i aldım. Yüce Allah hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin inşallah hepimize

• paran varsa 6s al eğer yoksa zorlamaya gerek yok iki telefon arasında uçurum yok 6 al keyfine bak
  • Eşime Apple Watch almaya gittiğimde baya bi kurcaladım ve öyle ahım şahım bi fark görürsem ben de değiştirmeyi düşünüyordum 6'mı ve 6S almayı kafamdan geçirdim ama açıkcası normal kullanım olarak (benim kullanımımla) neredeyse hiçbir fark yok inanın.
    Bazı arkadaşlar ağır demişler ama ben ağırlığını bile farketmedim. Bildiğiniz 6'nın aynısı işte..
    İleride çıkacak yazılım güncellemeleri ile tabiiki fark olacaktır ama o zamanlarda da 7/7s çıkmış olacak zaten!
    Velhasıl bütçen uygunsa 6s i tercih edebilirsin tabi ama en az önümüzdeki 2-3 sene zarfında 6'nın iyi iş göreceği kesin. unutmayın ki hâlâ i5 bile oldukça güzel iş görüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba lg g3 kullanicisiyim. Isınma batarya ve ufak tefek kasma sorunları sebebiyle ios a gecmeyi düşünüyorum. Benim icin en önemli kriter oyun performansı lg g3 e yakın ekran iphone 6 lardan hangisini onerirsiniz genellikle online rpg oynuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.