Şimdi Ara

İphone 6 plus hoparlör sesi boğuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 gün önce medimarketten aldığım iphone 6 plus karşı tarafla konuşurken sesi boğuk veya sanki internet araması yapar gibi geliyor. İlk açtığımda internetten veya viberden konuşuyormuş hissi oluşuyor. Kısa süre sonra ses boğuklaşıyor. Özelliği mi bu yoksa sorunu mu. Hoparlör derken handsfree değil. Normal kulağa dayanan kısımdan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdogan3333

Merhaba.

3 gün önce medimarketten aldığım iphone 6 plus karşı tarafla konuşurken sesi boğuk veya sanki internet araması yapar gibi geliyor. İlk açtığımda internetten veya viberden konuşuyormuş hissi oluşuyor. Kısa süre sonra ses boğuklaşıyor. Özelliği mi bu yoksa sorunu mu. Hoparlör derken handsfree değil. Normal kulağa dayanan kısımdan.

Hocam kutuyu açtığınızda telefonun üzerinde olan jelatini çıkardınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdogan3333 kullanıcısına yanıt
    6 plus aldım. 1 hafta içinde karşı tarafa sesim boğuk gittiği için iade ettim,yenisi geldi.. aynı şekilde onda da sesim boğuk gidiyor.. sim kartı orjinal nano sim kart ile avea dan değişimini yaptım.. bir kaç kez telefonu fabrika ayarlarına geri döndürdüysem de fayda etmedi.. ikinci 6 plusda da aynı sorun var.. iphone 6 larda bu ses sorunu yok.. 6 pluslara özgü birşey.. böyle giderse apple Türkiyedeki tüm 6 plusları geri çağırması gerekir..
  • Dfu Mode'a alıp temiz bir restore yapın eğer sorun çözülmez ise Apple Store'dan randevu alıp cihazınızı değiştirebilirsiniz.
  • Ostard kullanıcısına yanıt
    bir iki kez restore yaptım zaten.. her iki cihazda da.. bu sorun 6 pluslarda genel bir sorun gibi gözüküyor.. sadece benim denediğim 2 telefonda aynı sorun var.. ve nette görüyorum ki aynı dertten muzdarip bir sürü kullanıcı var.. ve bunun dışıda bu sorunu yaşayan ve henüz dile getirmeyen eminim çok büyük bir kullanıcı kitlesi daha var.. telefon çok yeni olduğu için henüz şikayetler zıvanadan çıkmamış ancak bir kaç ay içinde çıkacak gibi duruyor..bir güncelleme vs.ile düzeltilmezse tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 16 Aralık 2014; 10:54:36 >
  • Sorun hala devam ediyor mu hocam?
  • Apple in sanki ilk telefonu acemice hatalar var anlamak zor

• Ya birader hergün bir sorun hergün bir sorun, alma arifesindeyim, vazgeçirttireceksiniz!

• Bende 1 hafta önce z2 aldım aynı sorun bendede vardı karşıdaki kişi sesimi boğuk boğuk alıyordu sonra onu ayarlardan düzelttim

• hocam vazgeç zaten parana yazık...
  • clopin C kullanıcısına yanıt
    apple şu ana kadar ürettiği en hatalı modelleri piyasaya çıkarttı bence.. iphone un ilk modllerinden beri sırasıyla tüm modellerini kullanmış biri olarak söylüyorum bunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 16 Aralık 2014; 14:53:29 >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    6 larda bu problem çok gözükmüyor.. bilgin olsun.. pluslarda sıkıntı var..
  • plus larda garip garip sorunlar var.. daha çok başımız ağrıyacak gibi.. ben bu hafta değişen 6 plusı tekrar ya değişimini yada ücret iadesini yaptıracağım.. hangisini yapacağıma karar veremedim..değişim talep ettiğimde gelecek 3.telefonun da boğuk ses problemi olmasından korkuyorum artık..
  • Bende Plus alacağım. Hatta Spigen Amerika'dan glas.tr ve tough armor aldım, geldiler..

Her telefonu kullanırken illa birçok sorun okuyorum. Bu zamana kadar batarya konusunda şikayet ettiğim tek model Note 2 oldu onu da elimden çıkarttım. Diğer marka ve model kullanımlarımda millet sorun üstüne sorun yazar şaşırırdım. Bu durum elbette benim de başıma bir şey gelmeyecek anlamına gelmiyor.

Sizi tenzih ederek konuşuyorum, insanımız abartmaya inanılmaz meraklı. 1'i 5 göstermekte üstümüze yok. Bazı konularda bende öyleyim..

Fakat bu durumların yazılımla ne kadar alakalı olup olmadığı önemli.. Her iOS sürümü yenilendiğinde (senelik ana sürüm yükseltmelerinden bahsediyorum) illa şikayetimiz oluyordu. Hatta iOS 4'ü harıtlarsanız o kadar çok sorun olmuştu ki en son kaçla bittiğini hatırlamamakla birlikte sanırım 4.3.x'leri falan görmüştük.

Bir soru işaretide şudur, bir soruna kronik diyebilmemiz için ilgili ürünün istisnasız tüm modellerinde bu sorunların yaşanması gerekir. Şimdi çevreme bakıyorum, Plus'ı olan adamların şikayeti yok.. Foruma geliyorum herkes şikayetçi. Elbette insan sorunlarını paylaşıyor burada ve elbette herkes çözüm arayışı içinde olduğu için telefondan memnun olanlar bu memnuniyetlerini her seferinde dile getirmiyorlar.. Dolayısıyla sayıca ve yazıca az kişi bulunuyor konularda.. Fakat bizim gibi teknoloji sevdalıları bir ürünü alsakta almasakta ilgilendiğimiz ürün hakkında bir şekilde bilgi sahibi olmak istiyoruz..

Mesela iPhone 4'deki AntennaGate sorunu benim iPhone 4'ümde de mevcuttu, istisnasız herkeste olan bir sorundu ve kesinlikle kronikti. Bildiğim kadarıyla 4s ile çözüldü. E şimdi bakıyorum, o sorundan dolayı ne görüşmelerim kesildi, ne internet hızımda bir yavaşlama oldu.. Gerçi bu da biraz alışkanlıklara giriyor. İnterneti kullanmadığım zamanlar elim alışmıştı ve hem Hücresel Veri'yi hemde 3G'yi kapatıyordum. Bununda bir artısı olmuş olabilir ama aynı üretim, aynı yerden çıkmış bir iPhone 6 Plus, bakıyorsunuz biri şikayetçi (doğal olarak) biri hiçbir sorunum yok diyor.. Düşünce açısından alsam mı almasam mı diye ortada kalmak, ürünü satın aldıktan sonra direk yaşanan sorunla ortada kalmaktan daha iyi, evet, ancak bu da mide bulandırır bir hal alıyor.

Şimdi ben Plus'ı aldıktan sonra hiçbir sorunla karşılaşmazsam, herhangi bir durumda şikayetçi olmazsam ve memnuniyetimi dile getirsem, burada şikayetçi olanlar sopayla kovalayacak.. bu noktada da yine dönüp dolaşıp aynı şeye geliyoruz, malesef şans meselesi!

BMW 1 serisi satın aldım, 2.5 senede 7 kez sorun çıkarttı daha 40.000km'de.. 7 kere garantiden İşlem gördü, aynı otomobil arkadaşımda var, aynı model yılı üretimi (2012), herif 70.000km yaptı satacak artık tık yok otomobilinde..

Herşeyin dışında Apple tercih edecek olmanın verdiği rahatlık şu. Teleservice gibi, genpa gibi sizi abuk subuk sorunlarla, gecikmelerle, servisten dönüşte ekstra problemleriyle yarı yolda bırakan firma değil en azından.. Sorunun mu var kardeşim? Gel, al bu sıfırı ya da swap'ı bitti.. Adamlar en azından ilgililer, sorununa hemen çözüm buluyorlar.. Radikal sorunlarda değişim programı başlatıyorlar.. Bu da insanın içini en azından rahatlatan sebeplerden bir tanesi.

Dediğim gibi sorunlarla boğuşmak, dediğiniz gibi can sıkıcı ama çözümsüz kalmayacağınızı bilmekte bir o kadar rahatlatıcı..

Ben yinede alacağım, inşallah sorun yaşamam demekten başkada bir çarem görünmüyor.. Hele yazılımsal ise zaten kafaya takacak bir şey yok. Ama işte bunlar yazılımsal mı? onu bilmemekte geriyor adamı..

• çok güzel tespitleriniz var.. hak veriyorum size.. ancak sdn forum falan gibi forumları bir okursanız Plus kullanıcıları genelde şöyle diyor yorumlarında :'' sesim biraz boğuk gidiyor ama önemli değil'' ya da '' ses 4s yada 5s deki gibi net gitmiyor'' yani çoğu plus kullananda bu durum mevcut ama şöyle düşünüyorlar sanki: sesim kısık boğuk gidiyor biraz ama çok da önemli değil sonuçta kullandığım telefon iphone 6 plus... bence bu pluslarda genel bir sıkıntı.. plus kullanan çoğu kişi bu konudan muzdarip ama bi çözümü olur diye umut ediyorum.. yoksa herkes benim gibi ya iade ya da değişim yapacak galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 17 Aralık 2014; 10:24:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.