Şimdi Ara

ıphone 6s apple mi ithalatçi garanti olduğunu nasıl anlarız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
8.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Part number'ı TU/A ile biten tüm Apple ürünleri Apple Türkiye garantisindedir. İster teknoloji marketten, ister mahalledeki hacı bakkaldan al, hiç farketmez. SIM kart taktığın andan itibaren 24 ay garantisi başlar. Sorun olduğunda ister Apple Store'a git, ister Genpa, KVK vb. anlaşmalı servis merkezlerine, ister APR mağazalarına git. Cihaz kapalı kutu, jelatini açılmamış TU/A ise hiç endişe etme.https://checkcoverage.apple.com adresine cihazın kutusunda yazan seri no'yu gir. Cihaz gerçekten sıfır cihaz ise "Lütfen cihazınızı etkinleştirin" ve "Cihaz bulunamadı" türü bir uyarı çıkar. Yok garanti bitiş tarihi çıkıyorsa, o cihaz daha önce SIM kart takılıp etkinleştirilmiş demektir. Iade et.

Ithalatci garantisi uydurma bir kavram. TU/A kodlu olmayan cihazlarin bir yildan sonraki garantisi, paralel ithalatla telefon getiren merdiven alti telefoncu amcalar tarafindan saglanir. Bu tur cihazlara prim vermeyin. Alacaksaniz direk bavul ticaretiyle getirenlerden alin. Yine 1 yil Apple garantiniz olur, ustelik 300-400 TL daha az odersiniz.

Su part number'daki ulke kodlarini ve onemini kavramak lazim (her Apple cihazinin kutusunda ve ayarlar bolumunde gorunen ME294TU/A, MKQN2ZD/A, MH182LL/A benzeri parca kodlari).

TU/A - Turkiye cikisli cihaz (24 ay Apple Turkiye garantili, ister Turkcell'den ister mahalle bakkalindan, nereden alirsan al)
    LL/A - ABD cikisli cihaz
    ZD/A - Fransa cikisli cihaz
    B/A - Ingiltere cikisli cihaz
    ZP/A ve ZA/A - Singapur, Hong Kong cikisli cihaz
    RU/A - Rusya cikisli cihaz
    X/A - Avustralya cikisli cihaz
    D/A - Almanya cikisli cihaz
    CZ/A - Cek Cumhuriyeti cikisli cihaz
    AB/A - Suudistan, Katar, Urdun, Misir, BAE vs. cikisli cihaz (FACETIME YOK)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

Cihazın IMEI numarasını biliyorsanızhttps://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ adresinden Türkiye garantili olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Türkiye apple garanti dışı telefonlar yurt dışından getirilip, pasaport kaydı yapılan cihazlar veya toplu kayıt yapılan cihazlardır. İçinize sinmiyorsa, apple mağazasından veya websitesinden alabilirsiniz.

Yanlış bilgi vermeyelim abd den alınan evrensel model no lu cihazların garantisi türkiyrde geçer. Bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmtayd kullanıcısına yanıt
    Mesajimda ne abd'den bahsettim ne evrensel seri numarali cihazlardan. Siz nereden cikardiniz anlamadim. Sonucta piyasada garantisiz vs. cihazlar satiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

Mesajimda ne abd'den bahsettim ne evrensel seri numarali cihazlardan. Siz nereden cikardiniz anlamadim. Sonucta piyasada garantisiz vs. cihazlar satiliyor.

Otobüsteydim mobilden yanlış kişiyi alıntılamışım pardon

• Mkq..2gh/a parti numaralı cihaz Hakkı'nda bir şey bulamadım. Bilgisi olan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Part number'ı TU/A ile biten tüm Apple ürünleri Apple Türkiye garantisindedir. İster teknoloji marketten, ister mahalledeki hacı bakkaldan al, hiç farketmez. SIM kart taktığın andan itibaren 24 ay garantisi başlar. Sorun olduğunda ister Apple Store'a git, ister Genpa, KVK vb. anlaşmalı servis merkezlerine, ister APR mağazalarına git. Cihaz kapalı kutu, jelatini açılmamış TU/A ise hiç endişe etme.https://checkcoverage.apple.com adresine cihazın kutusunda yazan seri no'yu gir. Cihaz gerçekten sıfır cihaz ise "Lütfen cihazınızı etkinleştirin" ve "Cihaz bulunamadı" türü bir uyarı çıkar. Yok garanti bitiş tarihi çıkıyorsa, o cihaz daha önce SIM kart takılıp etkinleştirilmiş demektir. Iade et.

Ithalatci garantisi uydurma bir kavram. TU/A kodlu olmayan cihazlarin bir yildan sonraki garantisi, paralel ithalatla telefon getiren merdiven alti telefoncu amcalar tarafindan saglanir. Bu tur cihazlara prim vermeyin. Alacaksaniz direk bavul ticaretiyle getirenlerden alin. Yine 1 yil Apple garantiniz olur, ustelik 300-400 TL daha az odersiniz.

Su part number'daki ulke kodlarini ve onemini kavramak lazim (her Apple cihazinin kutusunda ve ayarlar bolumunde gorunen ME294TU/A, MKQN2ZD/A, MH182LL/A benzeri parca kodlari).

TU/A - Turkiye cikisli cihaz (24 ay Apple Turkiye garantili, ister Turkcell'den ister mahalle bakkalindan, nereden alirsan al)
    LL/A - ABD cikisli cihaz

çok iyi anlatmışsınınz kafamda soru işareti kalmadı artık teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: KurabiyeeCanavari

Mkq..2gh/a parti numaralı cihaz Hakkı'nda bir şey bulamadım. Bilgisi olan ?

MKQJ2GH/A - iPhone 6s 16GB Space Gray

- Yunanistan/Bulgaristan cihazi (Litvanya, Estonya, Macaristan vb. Apple'in resmi olarak bulunmadigi kucuk pazarlar dahil)
    - Model kodu A1688
    - Bir yil Apple Turkiye garantisi

• quote:

Orijinalden alıntı: webislander

hepsiburada'da ithalat garantili 6s için ilk yıl apple garantili,ikinci yıl distribütör garantili yazıyor.fiyatı da baya cazip ne dersiniz almaya değer mi

hiç tavsiye etmem. ben de öyle bir cihaz aldım, başıma birşey gelmedi ama gelseydi gelenleri çok gördüm. ithalatçı çamura yatmaya çalışır. o da olmadı tamir etmeye çalışır. ama apple garantili olursa sıkıntı yaşamazsın. 2 iphone değiştirdiğim ben apple garantili. biri bozuldu, derin çizik-yarık içindeydi alet. eğer grey garanti olaydı kesin çamura yatarlardı telefon darbeli diye. genpa verdiğimden 3 saat sonra yenisini verdi. bir iphone daha değiştirdim sırf home tuşu bozuk diye teleservice yenisini verdi. grey olaydı ya tuşu değiştirirlerdi ya da kullanıcı hatası derlerdi.

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgi teşekkürler....

• quote:

Part number'ı TU/A ile biten tüm Apple ürünleri Apple Türkiye garantisindedir. İster teknoloji marketten, ister mahalledeki hacı bakkaldan al, hiç farketmez. SIM kart taktığın andan itibaren 24 ay garantisi başlar. Sorun olduğunda ister Apple Store'a git, ister Genpa, KVK vb. anlaşmalı servis merkezlerine, ister APR mağazalarına git. Cihaz kapalı kutu, jelatini açılmamış TU/A ise hiç endişe etme.https://checkcoverage.apple.com adresine cihazın kutusunda yazan seri no'yu gir. Cihaz gerçekten sıfır cihaz ise "Lütfen cihazınızı etkinleştirin" ve "Cihaz bulunamadı" türü bir uyarı çıkar. Yok garanti bitiş tarihi çıkıyorsa, o cihaz daha önce SIM kart takılıp etkinleştirilmiş demektir. Iade et.

LL/A - ABD cikisli cihaz

Cihazı Rusya'dan aldım model numarası X/A şimdi nerelerde geçerli garantisi

• ne bilim ben ya adamı kullanıcısına yanıt
    Cihazi nereden aldigin onemli degil, cihazin hangi ulke icin uretildigi (part nosundaki ulke kodu) onemli. X/A cihazlar Avustralya-Y.Zelanda cihazlaridir. Hepsi GSM modemlidir, dolayisiyla 1 yillik uluslararasi garantileri Turkiye dahil tum dunyada gecerli. Tabii garanti ilk kez SIM kart takildigi an baslar ve bir yil sonunda biter. Cihazinin mevcut garanti durumunuhttps://checkcoverage.apple.com adresinden sorgulayabilirsin.

Ornek iPhone 7 ABD (LL/A) cihazi kutusu:
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/store/d9/8e/64/d98e64e3085a5fc3bedb11292be3ddd7.jpg
    [/simage]

• quote:

Cihazi nereden aldigin onemli degil, cihazin hangi ulke icin uretildigi (part nosundaki ulke kodu) onemli. X/A cihazlar Avustralya-Y.Zelanda cihazlaridir. Hepsi GSM modemlidir, dolayisiyla 1 yillik uluslararasi garantileri Turkiye dahil tum dunyada gecerli. Tabii garanti ilk kez SIM kart takildigi an baslar ve bir yil sonunda biter. Cihazinin mevcut garanti durumunuhttps://checkcoverage.apple.com adresinden sorgulayabilirsin.

Ornek iPhone 7 ABD (LL/A) cihazi kutusu:
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/store/d9/8e/64/d98e64e3085a5fc3bedb11292be3ddd7.jpg
    [/simage]

hocam ben apple rusya dan kontrol ediyorum ama teknik servis bolumunde mavi unlem isareti var bu ne anlama geliyor

not : benim cihaz kutumun arkasindaki part no da LL-A

fakat soyle birsey farkettim. kutunun arkasindaki imei ile cihazin ayarlar hakkinda kismindaki imei numarali birbirlerini tutuyor fakat seri numaralari farkli. neden ?

kutunun arkasindaki seri numarasini yazinca

Ne yazık ki bu, değiştirilmiş bir ürünün seri numarası. Lütfen bilgilerinizi kontrol edin ve seri numaranızı yeniden girin. Bilgileriniz doğruysa, bize ulaşmanız gerekebilir.

boyle bir yazi cikiyor karsima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne bilim ben ya adamı -- 21 Nisan 2017; 18:0:33 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.